NRK Meny
Normal

Solberg og Østberg imponerer

Henning Solberg ligger på en flott tredjeplass etter den første dagen i Rally Sweden, men Mads Østberg har også imponert i den samme bilen Petter Solberg kjører.

Henning Solberg ligger på andreplass i Rally Sweden.
Foto: Micke Fransson / SCANPIX

Mads Østberg imponerte alle da han kjørte inn til en fin niendeplass i Rally Sweden i fjor.

I år har han fått en ny bil. 20-ringen kjører en Subaru Impreza WRC av aller nyeste modell, som er akkurat den samme bilen som Petter Solberg kjører.

Nett-TV: Svensk Prins heier på Petter

Avkrefter de negative ryktene

Etter den første dagen av rallyet ligger Østberg på sjette plass. Han ligger 2.15.1 minutter etter lederen Jari-Matti Latvala. Petter Solberg ligger på femteplass, et halvt minutt foran Østberg.

Bilen har påført Solberg mye frustrasjon de siste to årene, og han kjører på mange måter uten press fram til han får den nye bilen. Østberg har fått med seg Solbergs vantrivsel med bilen, men ble positivt overrasket helt fra han satte seg i den for første gang.

Mads Østberg

Østberg har kjørt godt i Petter Solbergs bil.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Jeg har hørt mye negativt om bilen, og var derfor spent før testen. Heldigvis kan jeg avkrefte de negative ryktene om S12B. Bilen er veldig, veldig bra. Vi hadde gjort noen undersøkelser på forhånd, og valgte å benytte de samme innstillingene som på S10-modellen – og jobbe ut fra det. Dette viste seg å fungere perfekt. Vi traff blink nesten med en gang. Spesielt handlingen på bilen overrasket meg positivt. Den er leken og fin, og jeg liker den veldig godt, sa Østberg til sin egen hjemmeside da han fikk bilen.

Henning helt i toppen

Henning Solberg har kjørt meget godt og ligger på tredjeplass etter Latvala, som virker å være i en egen klasse hittill i rallyet.

Solberg ligger 56.3 sekunder etter finnen, men må kjempe hardt i morgen mot Mikko Hirvonen og Gigi Galli som bare ligger noen få sekunder bak nordmannen. 

Rally Sweden - Plasseringer etter dag 1:

1. Jari-Matti Latvala (Finland) Ford 1 time 03 minutter 33.300 sekunder.

2. Mikko Hirvonen (Finland) Ford 00:48.200

3. Henning Solberg (Norge) Ford +00:58.300

4. Gianluigi Galli (Italia) Ford 01:02.000

5. Petter Solberg (Norge) Subaru 01:45.200

6. Mads Ostberg (Norge) Subaru 02:15.100

7. Matthew Wilson (Storbritannia) Ford 02:59.600

8. Toni Gardemeister (Finland) Suzuki 03:21.600

9. Andreas Mikkelsen (Norge) Ford 04:05.800

10. Patrik Sandell (Sverige) Peugeot 05:14.600

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal