Hopp til innhold

Solberg og Hagen aldri vært bedre

Hagen innrømmer at det har gått over all forventning.

Frode Hagen jubler i kampen mot Danmark
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Det var stilt store forventninger til Frode Hagen og Glenn Solberg før håndball-EM, men de har likevel imponert alle med sitt spill.

Trenger ikke mye håndballtrening

Hagen innrømmer at det har gått over all forventning.

- Til nå så har det gått litt sånn over forventa egentlig, med tanke på treningsgrunnlag og sånne ting. men det er klart at når man spiller på hjemmebane og i Drammenshallen får man 10 til 15 prosent ekstra, sa Hagen til NRK.

Selv om de to veteranene ikke får internasjonal kamptreningen til daglig har de nok erfaring. Solberg mener at det da har vært viktig å bygge opp den fysiske formen.

Solberg har imponert i Drammenshallen.

Solberg har nok erfaring. Nå venter Polen.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

- I den alderen vi er i trenger vi ikke all den  håndballtreningen som de yngre trenger, sa Solberg.

Hagen og Jensen scoret tre mål hver på søndag mot Montenegro, og spilte ikke sin beste kamp. De tøffe oppgjørene mot Danmark og Russland må ta en del av skylden for det.

Nå venter et tøffere oppgjør mot VM-sølvvinner Polen på tirsdag.

- Ti prosent av lufta var litt ute i dag, men så klarer vi å dra det i land greit. Det skal vi være veldig fornøyd med, så skal vi lade batteriene til tirsdag, sa Jensen til NRK etter kampen.

Siste nytt

 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste