NRK Meny
Normal

Solberg må opereres etter kollisjon

Petter Solberg må opereres etter skadene han pådro seg i kollisjonen under VM-runden i rallycross i Latvia.

Det gikk fryktelig galt for Petter Solberg under semifinalen i Riga.

Solberg brakk kragebeinet i søndagens VM-runde i rallycross etter en kollisjon i den andre semifinalen.

42-åringen ble fraktet rett fra bilen og over i en ambulanse, som kjørte ham rett til sykehuset i Riga.

– Vi fryktet en alvorlig ryggskade, men Petter slapp heldigvis nokså billig unna, sa Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NTB få timer etter at kollisjonen inntraff.

Mandag er det klart at 42-åringen må opereres etter skadene han pådro seg i Latvia. Det er NTB som melder dette. Operasjonen skal utføres i Sverige. Det foreløpig uklart når dette skjer.

– Ingen som kan klandres

Solberg har også pådratt seg to ribbeinsbrudd etter kollisjonen. Motorkongen er fortsatt innlagt på sykehus med sterke smerter.

– Det er ingen å klandre for dette. Det er slikt som kan skje i første sving i rallycross. Armen var i veldig ugunstig posisjon siden Petter skulle rette opp skrensen. Skadene har ikke noe med verken bilbelte eller sikkerhetssystemer å gjøre, sier Solbergs rådgiver Per-Espen Løchen.

– Jeg har sett på bildene fra kameraet inne i bilen og vet hva som forårsaket skadene. Petter ble touchet bakfra av Sébastien Loeb etter at han var raskest i starten og først inn i første sving. Det var ikke noe ufint fra franskmannen, bare en helt vanlig raceincident.

Sikret VM-tittel

Solberg ble for øvrig verdensmester for fjerde gang i motorsport søndag. Beskjeden om at lagmesterskapet var sikret etter at makker Johan Kristoffersons sikret seieren i Riga, fikk østfoldingen på sykehuset.

Solberg, som har vært verdensmester i rallycross to ganger tidligere, ble også sendt til sykehus med ryggsmerter etter en kollisjon i Canada i fjor.

Petter Solberg til sykehus etter krasj .

En ambulanse henter Petter Solberg etter søndagens kollisjon under VM-runden i rallycross.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal