NRK Meny
Normal

Solberg må opereres etter kollisjon

Petter Solberg må opereres etter skadene han pådro seg i kollisjonen under VM-runden i rallycross i Latvia.

Det gikk fryktelig galt for Petter Solberg under semifinalen i Riga.

Solberg brakk kragebeinet i søndagens VM-runde i rallycross etter en kollisjon i den andre semifinalen.

42-åringen ble fraktet rett fra bilen og over i en ambulanse, som kjørte ham rett til sykehuset i Riga.

– Vi fryktet en alvorlig ryggskade, men Petter slapp heldigvis nokså billig unna, sa Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NTB få timer etter at kollisjonen inntraff.

Mandag er det klart at 42-åringen må opereres etter skadene han pådro seg i Latvia. Det er NTB som melder dette. Operasjonen skal utføres i Sverige. Det foreløpig uklart når dette skjer.

– Ingen som kan klandres

Solberg har også pådratt seg to ribbeinsbrudd etter kollisjonen. Motorkongen er fortsatt innlagt på sykehus med sterke smerter.

– Det er ingen å klandre for dette. Det er slikt som kan skje i første sving i rallycross. Armen var i veldig ugunstig posisjon siden Petter skulle rette opp skrensen. Skadene har ikke noe med verken bilbelte eller sikkerhetssystemer å gjøre, sier Solbergs rådgiver Per-Espen Løchen.

– Jeg har sett på bildene fra kameraet inne i bilen og vet hva som forårsaket skadene. Petter ble touchet bakfra av Sébastien Loeb etter at han var raskest i starten og først inn i første sving. Det var ikke noe ufint fra franskmannen, bare en helt vanlig raceincident.

Sikret VM-tittel

Solberg ble for øvrig verdensmester for fjerde gang i motorsport søndag. Beskjeden om at lagmesterskapet var sikret etter at makker Johan Kristoffersons sikret seieren i Riga, fikk østfoldingen på sykehuset.

Solberg, som har vært verdensmester i rallycross to ganger tidligere, ble også sendt til sykehus med ryggsmerter etter en kollisjon i Canada i fjor.

Petter Solberg til sykehus etter krasj .

En ambulanse henter Petter Solberg etter søndagens kollisjon under VM-runden i rallycross.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming