Normal

Solberg må opereres etter kollisjon

Petter Solberg må opereres etter skadene han pådro seg i kollisjonen under VM-runden i rallycross i Latvia.

Det gikk fryktelig galt for Petter Solberg under semifinalen i Riga.

Solberg brakk kragebeinet i søndagens VM-runde i rallycross etter en kollisjon i den andre semifinalen.

42-åringen ble fraktet rett fra bilen og over i en ambulanse, som kjørte ham rett til sykehuset i Riga.

– Vi fryktet en alvorlig ryggskade, men Petter slapp heldigvis nokså billig unna, sa Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NTB få timer etter at kollisjonen inntraff.

Mandag er det klart at 42-åringen må opereres etter skadene han pådro seg i Latvia. Det er NTB som melder dette. Operasjonen skal utføres i Sverige. Det foreløpig uklart når dette skjer.

– Ingen som kan klandres

Solberg har også pådratt seg to ribbeinsbrudd etter kollisjonen. Motorkongen er fortsatt innlagt på sykehus med sterke smerter.

– Det er ingen å klandre for dette. Det er slikt som kan skje i første sving i rallycross. Armen var i veldig ugunstig posisjon siden Petter skulle rette opp skrensen. Skadene har ikke noe med verken bilbelte eller sikkerhetssystemer å gjøre, sier Solbergs rådgiver Per-Espen Løchen.

– Jeg har sett på bildene fra kameraet inne i bilen og vet hva som forårsaket skadene. Petter ble touchet bakfra av Sébastien Loeb etter at han var raskest i starten og først inn i første sving. Det var ikke noe ufint fra franskmannen, bare en helt vanlig raceincident.

Sikret VM-tittel

Solberg ble for øvrig verdensmester for fjerde gang i motorsport søndag. Beskjeden om at lagmesterskapet var sikret etter at makker Johan Kristoffersons sikret seieren i Riga, fikk østfoldingen på sykehuset.

Solberg, som har vært verdensmester i rallycross to ganger tidligere, ble også sendt til sykehus med ryggsmerter etter en kollisjon i Canada i fjor.

Petter Solberg til sykehus etter krasj .

En ambulanse henter Petter Solberg etter søndagens kollisjon under VM-runden i rallycross.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale