NRK Meny
Normal

Solberg må opereres etter kollisjon

Petter Solberg må opereres etter skadene han pådro seg i kollisjonen under VM-runden i rallycross i Latvia.

Det gikk fryktelig galt for Petter Solberg under semifinalen i Riga.

Solberg brakk kragebeinet i søndagens VM-runde i rallycross etter en kollisjon i den andre semifinalen.

42-åringen ble fraktet rett fra bilen og over i en ambulanse, som kjørte ham rett til sykehuset i Riga.

– Vi fryktet en alvorlig ryggskade, men Petter slapp heldigvis nokså billig unna, sa Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NTB få timer etter at kollisjonen inntraff.

Mandag er det klart at 42-åringen må opereres etter skadene han pådro seg i Latvia. Det er NTB som melder dette. Operasjonen skal utføres i Sverige. Det foreløpig uklart når dette skjer.

– Ingen som kan klandres

Solberg har også pådratt seg to ribbeinsbrudd etter kollisjonen. Motorkongen er fortsatt innlagt på sykehus med sterke smerter.

– Det er ingen å klandre for dette. Det er slikt som kan skje i første sving i rallycross. Armen var i veldig ugunstig posisjon siden Petter skulle rette opp skrensen. Skadene har ikke noe med verken bilbelte eller sikkerhetssystemer å gjøre, sier Solbergs rådgiver Per-Espen Løchen.

– Jeg har sett på bildene fra kameraet inne i bilen og vet hva som forårsaket skadene. Petter ble touchet bakfra av Sébastien Loeb etter at han var raskest i starten og først inn i første sving. Det var ikke noe ufint fra franskmannen, bare en helt vanlig raceincident.

Sikret VM-tittel

Solberg ble for øvrig verdensmester for fjerde gang i motorsport søndag. Beskjeden om at lagmesterskapet var sikret etter at makker Johan Kristoffersons sikret seieren i Riga, fikk østfoldingen på sykehuset.

Solberg, som har vært verdensmester i rallycross to ganger tidligere, ble også sendt til sykehus med ryggsmerter etter en kollisjon i Canada i fjor.

Petter Solberg til sykehus etter krasj .

En ambulanse henter Petter Solberg etter søndagens kollisjon under VM-runden i rallycross.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal