Hopp til innhold

Solberg kan få drømmeavtale

Petter Solberg nærmer seg en avtale med Citroën om å få lede et nytt fabrikklag.

Petter Solberg

Petter Solberg kan bli verdensmester i både rallycross og rally. Det har fått Citroën til å bli interesserte.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Fremtiden ser veldig spennende ut, vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Solberg til NRK.

En av gigantene innen rally og rallycross, Citroën, har latt seg imponere av Petter Solbergs prestasjoner i rallycross denne sesongen.

Dermed nærmer 39-åringen seg det han beskriver som sin store drøm som rallycrossfører: Å signere med et fabrikkteam, være sjef for teamet samtidig som han kjører selv.

Solberg har også erfaringer med Citröen som rallyfører. Etter at Subaru kuttet rally-satsingen i 2008 kjørte han Citröen i et privat team.

– Jeg har kjørt i fabrikklag, men det å få lede et fabrikklag hadde vært veldig kult.

– Jeg har satt opp teamet mitt for å vise at vi kan være kjemperaske, og jeg håper at ting kan være klart innen en måneds tid, sier han til NRK.

– Har drømt om det

Petter Solberg la opp som rallyfører i 2012 og spydebergingen har siden konkurrert i rallycross med et eget team. Nå kan det være duket for en retur til et fabrikklag, noe som vil bety mer penger og et større støtteapparat.

– Dette er drømmer som jeg har hatt i lang tid, innrømmer Solberg.

Det er først og fremst Petter Solbergs innsats i rallycross denne sesongen som har fått Citroën til å fatte interesse for østfoldingen.

Nordmannen har nemlig vunnet fire VM-runder denne sesongen og leder sammenlagt idet tre runder gjenstår.

– Bedre enn noengang

50 poeng skiller ned til toeren i sammendraget, finske Toomas Heikkinen. Tre poeng bak der igjen følger Reinis Nitiss, og mye tyder på at Solberg vinner tidenes første VM-sesong i rallycross.

Dermed kan Petter Solberg snart være verdensmester både i rally og rallycross. Solberg ble verdensmester i rally i 2003.

– Jeg har vært med på med dette så mye før - jeg har ledet løp og ting har skjedd, men det er en utrolig tanke, sier 39-åringen, som hevder at han ikke merker noe til alderen.

– Jeg tror jeg er bedre enn noengang, smiler han.

VIDEO: Se reportasje her:

Petter Solberg nærmer seg sin drømmeavtale som rallycrossfører. Før neste sesong kan han signere med et fabrikkteam - og være sjef for teamet samtidig som han kjører selv.
Reporter: Christian Nitschke Smith
Foto: Stig Jaarvik / redigering: Christian Ziegler Remme

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste