NRK Meny
Normal

Solberg kan få drømmeavtale

Petter Solberg nærmer seg en avtale med Citroën om å få lede et nytt fabrikklag.

Petter Solberg

Petter Solberg kan bli verdensmester i både rallycross og rally. Det har fått Citroën til å bli interesserte.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Fremtiden ser veldig spennende ut, vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Solberg til NRK.

En av gigantene innen rally og rallycross, Citroën, har latt seg imponere av Petter Solbergs prestasjoner i rallycross denne sesongen.

Dermed nærmer 39-åringen seg det han beskriver som sin store drøm som rallycrossfører: Å signere med et fabrikkteam, være sjef for teamet samtidig som han kjører selv.

Solberg har også erfaringer med Citröen som rallyfører. Etter at Subaru kuttet rally-satsingen i 2008 kjørte han Citröen i et privat team.

– Jeg har kjørt i fabrikklag, men det å få lede et fabrikklag hadde vært veldig kult.

– Jeg har satt opp teamet mitt for å vise at vi kan være kjemperaske, og jeg håper at ting kan være klart innen en måneds tid, sier han til NRK.

– Har drømt om det

Petter Solberg la opp som rallyfører i 2012 og spydebergingen har siden konkurrert i rallycross med et eget team. Nå kan det være duket for en retur til et fabrikklag, noe som vil bety mer penger og et større støtteapparat.

– Dette er drømmer som jeg har hatt i lang tid, innrømmer Solberg.

Det er først og fremst Petter Solbergs innsats i rallycross denne sesongen som har fått Citroën til å fatte interesse for østfoldingen.

Nordmannen har nemlig vunnet fire VM-runder denne sesongen og leder sammenlagt idet tre runder gjenstår.

– Bedre enn noengang

50 poeng skiller ned til toeren i sammendraget, finske Toomas Heikkinen. Tre poeng bak der igjen følger Reinis Nitiss, og mye tyder på at Solberg vinner tidenes første VM-sesong i rallycross.

Dermed kan Petter Solberg snart være verdensmester både i rally og rallycross. Solberg ble verdensmester i rally i 2003.

– Jeg har vært med på med dette så mye før - jeg har ledet løp og ting har skjedd, men det er en utrolig tanke, sier 39-åringen, som hevder at han ikke merker noe til alderen.

– Jeg tror jeg er bedre enn noengang, smiler han.

VIDEO: Se reportasje her:

Petter Solberg nærmer seg sin drømmeavtale som rallycrossfører. Før neste sesong kan han signere med et fabrikkteam - og være sjef for teamet samtidig som han kjører selv.
Reporter: Christian Nitschke Smith
Foto: Stig Jaarvik / redigering: Christian Ziegler Remme

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering