NRK Meny
Normal

I dag kan Solberg bli fabrikkfører

Verdensmester Petter Solberg starter i dag de første samtalene om å bli fabrikkfører for Citroën. Samtidig vil han fortsette å drifte sitt eget team.

Petter Solberg

Petter Solberg er i samtaler med Citroën og kan snart bli fabrikkfører igjen.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

– I dag skal jeg i møte med Citroën. Vi har hatt mange telefonsamtaler så det blir veldig spennende å se hvor langt vi kommer i samtalene, sier Petter Solberg til NRK.

Har bygd opp sitt eget team

39-åringen har ikke tenkt å hvile på laurbærene etter årets supersesong. I slutten av september ble han tidenes første verdensmester i rallycross.

2014 var nemlig året da det for første gang ble kåret en verdensmester. Før har det bare vært EM.

Etter at han la opp som rallyfører satset han på å bygge opp sitt eget rallycross-team. Nordmannen har brukt omlag 50 millioner kroner med kona Pernilla som teamsjef.

Solberg kjørte en Citroën i årets sesong. Bilen ble bygget av rallykongens egne mannskaper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Solberg

Petter Solberg har i år kjørt en Citroën DS3 bygget og driftet av Solbergs eget team.

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

– Må ha flere folk

Nå håper Solberg at Citroën skal bidra med folk og ekspertise som skal støtte oppunder hans eksisterende team.

– Hovedgreia er at Citroën skal bidra med «support» eller med et fabrikkteam som skal fungere under mitt . Alt ser veldig bra ut. Men vi må få ting mer konkret på plass under dette møtet.

– For neste møte er 4. november, og da må ting være på plass, sier Solberg, som ikke vil avsløre de økonomiske konsekvensene avtalen måtte få.

Sikker på avtale

Solberg er den aller første som har vunnet VM-gull i to ulike bilsportgrener. Men han er som Ole Einar Bjørndalen, sulten på flere triumfer.

– Det er viktig å få på plass en plan og en strategi for hvordan jeg skal klare å vinne over flere år. Jeg må ha flere folk rundt meg, som gjør at jeg kommer opp på et høyere nivå, sier Solberg.

En annen grunn til at rallyverdensmesteren trenger mer støtte er at VM, som i dag består av 12 runder, blir utvidet. Flere løp er planlagt både i Kina, Qatar og i Abu-Dhabi.

– Jeg vil til nye høyder, og da kan jeg ikke sitte på toppen av pallen og være fornøyd med det jeg har gjort i år, sier Solberg, som er sikker på å dra i land en ny avtale med Citroën.

– Jeg har ikke tenkt at dette skal gå i vasken, sier han.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal