NRK Meny
Normal

Solberg endte på 2. plass

Petter Solberg ledet etter dag en. Så satt Loeb og Ogier opp tempoet.

Petter Solberg i Rally Mexico

Petter Solberg startet Rally Mexico med å kjøre fra konkurrentene, men nå har Sebatien Loeb kommandoen.

Foto: SPORT MOTOR RACING / Scanpix

Petter Solberg ledet etter første dag i Rally Mexico. På rallyets andre dag satte Sebastien Loeb opp farten og vant etterhvert en komfortabel seier.

Solberg måtte dermed kjempe om 2. plassen med Sebastien Ogier. Den kampen klarte han såvidt å vinne. Etter 22 fartsprøver var spydeberg-ekspressen 1,1 sekund foran Ogier.

Det betyr at Solberg for første gang siden Rally Hellas i 2008 endte som nummer to i et VM-rally.

- Jeg er veldig glad for det jeg gjorde her. Når jeg kan angripe på denne måten er det en fantastisk følelse, sa Solberg etter fartsprøven.

Henning Solberg ble nummer seks, 2,48 minutter bak vinneren.

Ett minutts ledelse

Loeb starter først på søndagens fartsprøver og det er ventet at han taper litt tid på det - men om det er nok til at Solberg kan ta ham igjen gjenstår å se - men mye kan skje i et Rally - en liten punktering på Loeb, så kan Solberg være med i kampen om førsteplassen igjen.

Spydeberg-føreren er i ferd med å levere sitt beste VM-løp på lang tid. Sist han tok en VM-seier var i 2005 hvor han vant i Mexico og ble tildelt seieren i Storbritania. Året etter var det siste året Petter ledet et løp etter en dag («overnight leader»”) - det skjedde også i Mexico. Sist han ble nummer to var i Hellas i 2008.

Se video fra Mexico:

Video nsps_upload_2010_3_6_13_0_18_154.jpg

– Dagen har vært akkurat som planlagt. Det er vanskeligere i forhold til i fredag og vi ventet oss å tape rundt 40 sekunder. Bilen fungerer godt, sa Solberg lørdag.

LES OGSÅ:

Stillingen etter 22 fartsprøver:

 1. S. Loeb
 2. P. Solberg +24,2
 3. S. Ogier +25,3
 4. M. Hirvonen +1.47,5
 5. J. Latvala +2.15,1
 6. H. Solberg +2.48,0

Forsto ikke taktikken til Petter

Ford-fører Mikko Hirvonen forsto lite av taktikken til Petter Solberg etter løpets første dag. Petter smalt til med flere bestetider og ledet rallyet med 15 sekunder etter fredagens kjøring.

– Jeg var overrasket over at han gjorde det. Han kommer ikke til å vinne rallyet. Kanskje han bare ville i rampelyset som leder av løpet? men om jeg var han, så ville jeg lagt meg litt bak, sa Hirvonen til Autosport .

Bilen som leder løpet må starte først, og får dermed dårligere forhold enn de andre bilene, da grusen er meget løs.

– Det har vært så utrolig mye med sand og grus i dag, selv på andre runden. Likevel er jeg med og kjemper helt i teten, og har mange gode split tider, sier Petter Solberg i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Henning kjørte seg opp

Henning Solberg hadde en trøblete start på Rally Mexico. Men på løpets andre dag fikk også han opp dampen.

Henning Solberg, Rally Mexico

Henning Solberg og kartleser Ilka Minor hadde problemer, men slo tilbake på dag to.

Foto: MEXICO SPORT MOTOR RACING / Scanpix

Henning leverte flere topptider og hadde både nest beste- og tredje beste tid på flere fartsprøver.

– Det føltes bra og bilen fungerte. Vi hadde problemer med bremsene, men jeg har i alle fall forsøkt, sier han til wrc.com .

LES OGSÅ:

Brynildsen ødela løpet tidlig

Eyvind Brynildsen kjørte bra på SS1 og lå på tredjeplass i S2000-klassen. Men måtte bryte da han kjørte ut på den andre fartsetappen.

– Bremseskiva knakk og hjulet ble låst fast. Hadde skiva vært hel så kunne vi kjørt videre. Sånn er gamet og jeg får bare lære av det, skriver Brynildsen på sin nettside .

LES OGSÅ:

Han stilte til start igjen lørdag, men på grunn av all tidsstraffen ligger han et hav bak de første bilene.

– Det er viktig for meg å få erfaring her nede. Hele teamet har så langt gjort en kjempe jobb. Er skuffet over meg selv nå, men jeg kommer tilbake.

Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud

Eyvind Brynildsen og kartleser Cato Menkerud ødela vinnersjansen på den andre farstprøven.

Foto: Pressefoto

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal