Solberg ble verdensmester i rallycross

Petter Solberg er verdensmester i rallycross for annet år på rad. Det ble klart før VM-runden i Argentina var ferdig, ettersom nordmannen sikret seg nok poeng før semifinalen.

Petter Solberg

VERDENSMESTER: Petter Solberg sikret seg verdensmestertittelen i rallycross.

Foto: Pressfoto

Rosario, Argentina (NTB): Petter Solberg er verdensmester i rallycross for annet år på rad etter en dramatisk avslutningsrunde. To ganger begynte det å brenne i nordmannens bil, men han sikret seg de nødvendige poengene.

Det var kun svenske Timmy Hansen som kunne slå Solberg før helgens VM-runde i Argentina. Det skilte 26 poeng før runden, men nordmannen trengte kun fire poeng for sikre seg VM-seieren totalt. Ved å komme til semifinalen sikret rallycrosskjøreren minst fem poeng, noe som var målet.

De innledende rundene skulle opprinnelig gå lørdag, men ble utsatt til søndag på grunn av dårlig vær. I søndagens to første heat fikk Solberg store problemer med bilen, men kom seg til semifinalen likevel.

– Det var nervøst, helt sykt. Det brant i bilen i første heat. Så trodde vi at vi fikk fikset det, men det begynte å brenne i andre heat også, før vi fant ut av det. Vi tapte tid, men det gikk, sier Solberg til NTB.

Spydeberg-mannen endte på tredjeplass i VM-runden bak svenskene Robin Larsson og Mattias Ekström.

Dobbeltvinner

41-åringen forsvarte VM-tittelen fra i fjor med god kjøring i de første tre første heatene og etter hvert i semifinale og finale. Det siste heatet ble avlyst på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og nordmannen kunne juble for seieren allerede før semifinalen.

– Det var helt fantastisk. Jeg er utrolig lettet etter å ha vært forsvarende mester. Da kan ting skje, sier Solberg.

VM i rallycross ble arrangert for første gang i 2014. Dermed er nordmannen den eneste som har vunnet verdensmesterskapet i bilsporten. Solberg har også vunnet rally-VM. Det skjedde i 2003, men i 2013 takket han for seg i rallysirkuset.

Solberg er den 17. racerføreren innen Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som har tatt tre VM-titler eller flere.

– Det har vært helt en helt fantastisk sesong. Hele teamet har jobbet for dette, sier Solberg.

Gleder seg

Solberg ser allerede fram til neste sesong. Nordmannen er lysten på mer suksess, men vet at det ikke blir lettere neste år.

– Konkurransen blir bare tøffere og tøffere, men jeg må bare jobbe hardere for å klare det igjen. Vi jobber inn mot en bilfabrikk nå, sier Solberg.

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal