Petter Solberg endte på tredjeplass på New Zealand

Ingen klarte å hamle opp med åttedobbel verdensmester Sebastian Loeb på New Zealand, og franskmannen vant sin fjerde seier for sesongen. Petter Solberg ble nummer tre.

Solberg

Petter Solberg under avslutningsetappen på New Zealand.

Foto: MICHAEL BRADLEY / Afp

– Det har vært en lang helg, og kjøringen min har ikke vært perfekt, sier Loeb ifølge Reuters.

Med seieren økte han sammenlagtledelsen i rally-VM. Han er nå 38 poeng foran Citroen-kollega Mikko Hirvonen, som også ble nummer to på New Zealand, omtrent halvminuttet bak.

– Jeg måtte kjempe hardt mot lagkameraten min. Men at vi ender som nummer én og to er er fantastisk for laget, sier Loeb.

Petter Solberg klarte ikke å knappe inn de 90 sekundene han lå bak Loeb før siste dag, og endte til slutt 96 sekunder etter.

Triumfen var Loebs tredje på New Zealand. Han vant også i 2005 og 2008.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal