Solberg ble nummer tre

Henning Solberg imponerte i Japan, og ble til slutt nummer tre i rallyet.

Henning Solberg
Foto: STEPHAN AGOSTINI / AFP

Dette var storebror Solbergs debut i Rally Japan, og hans tredje 3.plass totalt i karrieren.

Finske Mikko Hirvonen vant i Japan, mens spanske Daniel Sordo kom på 2.plass.

- Megabra

- Det var jo helt fantastisk det. Vi startet steinhardt på fredagen, og kjørte over evne, og havnet på 5. plass. Og på lørdag var det to som gikk av veien, og da var veien til pallen åpen for meg, og den har jeg safet, sier Solberg til NRKSport.no. - Dette var megabra, sier han.

Nettradio: Henning Solberg om 3.plassen

De beste ute

To av Rally-VMs beste kjørere, Marcus Grønholm og Sebastian Loeb, kjørte begge ut i Rally Japan. Fredag kjørte VM-leder Marcus Grönholm ut, mens Sebastien Loeb måtte bryte på lørdagens første fartsprøve. Også Jari-Matti Latvala, som lå på tredjeplass, kjørte ut lørdag.

Sammenlagt leder nå Marcus Grönholm med 104 poeng, foran Loeb med 100 poeng. Hirvonen har 84 poeng, Sordo 53 poeng og Petter Solberg bak der med 38 poeng. Rally Japan var det 14 av totalt 16 runder i år. Neste måned kjører de i Irland.

Rally Japan, resultater:

1. Mikko Hirvonen (Finland) Ford 3:23:57.600

2. Daniel Sordo (Spain) Citroen +00:37.400

3. Henning Solberg (Norway) Ford 04:33.700

4. Matthew Wilson (Britain) Ford 06:37.900

5. Luis Perez Companc (Argentina) Ford 06:40.400

6. Manfred Stohl (Austria) Citroen 07:04.300

7. Federico Villagra (Argentina) Ford 11:15.300

8. Gabriel Pozzo (Argentina) Mitsubishi 20:40.100

9. Armindo Araujo (Portugal) Mitsubishi 21:53.000

10. Leszek Kuzaj (Poland) Subaru 24:13.500

Siste nytt

 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal