Solbakkens FCK røk ut etter 22 straffer: – Jeg så ikke straffemerket

Fra et straffesparkmerke som minnet mer om et gjørmehull enn en fotballbane, måtte til slutt FCKs norske keeper Sten Grytebust ta straffe i mesterligakvalifiseringen mot Røde Stjerne.

Jonas Wind

BOM PÅ BOM PÅ BOM: Det var ikke mye igjen av straffmerket da FC Københavns Jonas Wind bommet på den avgjørende straffen mot Røde Stjerne.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det gjør fryktelig vondt, sier FC København-trener Ståle Solbakken til TV 3+ etter at mesterligadrømmen ble knust tirsdag kveld.

Det ble dramatisk i København da FCK og serbiske Røde Stjerne skulle kjempet om play off-plass til mesterligaen. Etter to utvisninger og ekstraomganger endte kampen, som den første i Beograd, 1-1.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken og FC København ble slått ut av mesterligakvalifiseringen med minst mulig margin mot Røde Stjerne tirsdag.

Foto: Darko Vojinovic / AP

Dermed skulle det hele avgjøres på straffer, men det var ingen rask affære. Fra sidelinjen måtte Solbakken pine seg gjennom hele 22 straffer før avgjørelsen falt. Og det var dessverre for FCKs del at Jonas Wind bommet og Røde Stjerne gikk videre med 7-6 -seier på straffer.

– Straffemerket ble ødelagt etter de to - tre første straffene derfor gikk en del høyt over. Da blir det veldig vanskelig å skyte straffer, sier en tydelig frustrert Solbakken.

På spørsmål fra dansk TV 3+ om det blir møte med banesjefen onsdag drar nordmannen litt på det før han sier:

– Tja, vi får se på det.

Som du ser av bildet under ble straffemerket omvandlet til rene gjørmehullet.

Joakim Wind

FC Københavns Joakim Wind måtte ta to straffer i straffesparkkonkurransen. Den første scoret han på, den siste, som også ble avgjørende, ble bom.

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

– Så ikke straffemerket

– Jeg kunne ikke se straffemerket. Det var mer jord enn gress. Når man satte ned stambeinet løftet ballen seg, sier FCKs Jonas Wind til Ekstra Bladet.

20-åringen måtte ta to straffer. Han scoret på den første, men bommet på den andre og da røk FCK ut. Wind var helten fra første kvalikkamp i Beograd da han utlignet til 1-1 like før slutt.

– Jeg har gått fra et høydepunkt til et litt lavpunkt i karrieren, men disse kampene har nok herdet meg også, sier unggutten.

FCK hadde to matchballer i straffesparkkonkurransen, men misbrukte begge. Danskenes norske keeper, Sten Grytebust, var blant dem som taklet presset og scoret da også han måtte ta straffe. Med bom hadde FCK røket ut etter nordmannens straffe.

Jonas Wind

Jonas Wind ble helten i første kamp mot Røde Stjerne da han utlignet til 1-1 like før slutt. Men tirsdag bommet han på den avgjørende straffen da FCK røk ut.

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

11 gule og to røde kort

Røde Stjerne fikk Nemanja Milutovic utvist etter 54 minutter og slet i undertall i nesten en times spill, men også FCK måtte avslutte med ti mann. Innbytter Pep Biel fikk sitt annet gule kort i det 112. minutt. Det ble totalt delt ut 11 gule kort i kampen.

– Jeg har det ikke godt nå, men det er nok spillere som har det verre. Det er mange som drømmer om å spille avgjørende runde om plass i mesterligaen, sier Solbakken til dansk TV3+.

Plasteret på såret er at Solbakken og FCK nå går inn i play off-runden til Europaligaen.

– Dit skal vi. Det er et mål vi har og det er mye press på oss, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal