Solbakkens FCK røk ut etter 22 straffer: – Jeg så ikke straffemerket

Fra et straffesparkmerke som minnet mer om et gjørmehull enn en fotballbane, måtte til slutt FCKs norske keeper Sten Grytebust ta straffe i mesterligakvalifiseringen mot Røde Stjerne.

Jonas Wind

BOM PÅ BOM PÅ BOM: Det var ikke mye igjen av straffmerket da FC Københavns Jonas Wind bommet på den avgjørende straffen mot Røde Stjerne.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det gjør fryktelig vondt, sier FC København-trener Ståle Solbakken til TV 3+ etter at mesterligadrømmen ble knust tirsdag kveld.

Det ble dramatisk i København da FCK og serbiske Røde Stjerne skulle kjempet om play off-plass til mesterligaen. Etter to utvisninger og ekstraomganger endte kampen, som den første i Beograd, 1-1.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken og FC København ble slått ut av mesterligakvalifiseringen med minst mulig margin mot Røde Stjerne tirsdag.

Foto: Darko Vojinovic / AP

Dermed skulle det hele avgjøres på straffer, men det var ingen rask affære. Fra sidelinjen måtte Solbakken pine seg gjennom hele 22 straffer før avgjørelsen falt. Og det var dessverre for FCKs del at Jonas Wind bommet og Røde Stjerne gikk videre med 7-6 -seier på straffer.

– Straffemerket ble ødelagt etter de to - tre første straffene derfor gikk en del høyt over. Da blir det veldig vanskelig å skyte straffer, sier en tydelig frustrert Solbakken.

På spørsmål fra dansk TV 3+ om det blir møte med banesjefen onsdag drar nordmannen litt på det før han sier:

– Tja, vi får se på det.

Som du ser av bildet under ble straffemerket omvandlet til rene gjørmehullet.

Joakim Wind

FC Københavns Joakim Wind måtte ta to straffer i straffesparkkonkurransen. Den første scoret han på, den siste, som også ble avgjørende, ble bom.

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

– Så ikke straffemerket

– Jeg kunne ikke se straffemerket. Det var mer jord enn gress. Når man satte ned stambeinet løftet ballen seg, sier FCKs Jonas Wind til Ekstra Bladet.

20-åringen måtte ta to straffer. Han scoret på den første, men bommet på den andre og da røk FCK ut. Wind var helten fra første kvalikkamp i Beograd da han utlignet til 1-1 like før slutt.

– Jeg har gått fra et høydepunkt til et litt lavpunkt i karrieren, men disse kampene har nok herdet meg også, sier unggutten.

FCK hadde to matchballer i straffesparkkonkurransen, men misbrukte begge. Danskenes norske keeper, Sten Grytebust, var blant dem som taklet presset og scoret da også han måtte ta straffe. Med bom hadde FCK røket ut etter nordmannens straffe.

Jonas Wind

Jonas Wind ble helten i første kamp mot Røde Stjerne da han utlignet til 1-1 like før slutt. Men tirsdag bommet han på den avgjørende straffen da FCK røk ut.

Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

11 gule og to røde kort

Røde Stjerne fikk Nemanja Milutovic utvist etter 54 minutter og slet i undertall i nesten en times spill, men også FCK måtte avslutte med ti mann. Innbytter Pep Biel fikk sitt annet gule kort i det 112. minutt. Det ble totalt delt ut 11 gule kort i kampen.

– Jeg har det ikke godt nå, men det er nok spillere som har det verre. Det er mange som drømmer om å spille avgjørende runde om plass i mesterligaen, sier Solbakken til dansk TV3+.

Plasteret på såret er at Solbakken og FCK nå går inn i play off-runden til Europaligaen.

– Dit skal vi. Det er et mål vi har og det er mye press på oss, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Norsk lagsølv i skyte-EM

  Rifleskytterne Jenny Stene, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad tok mandag historiens andre norske EM-medalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

  Katrine Lund ble best av de norske individuelt med sjuendeplass og 623,8 poeng. Tett bak fulgte Jenny Stene med 623,2 poeng på åttendeplass, mens Jeanette Hegg Duestad ble nummer ti på 622,4 poeng.

  Laggullet gikk til Russland med 1871,6 poeng, mens Norge fulgte deretter med 1869,4. Tyskland tok bronsen.

  Norge har kun en gang tidligere vunnet EM-medalje i

  lagkonkurransen på 50 meter liggende på kvinnesiden. Det var da

  Gyda Olssen, Hanne Skarpodde og Hanne Nesland vant gull i 2003. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
  Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters
 • Ødegaard om drømmemålet: – Galskap

  Martin Ødegaard har fordøyd det han opplevde som et av karrierens største øyeblikk så langt da han scoret mot Atletico Madrid lørdag.

  I et stort intervju med lokalavisen Diario Vasco kaller Ødegaard det å score mot den meritterte hovedstadsklubben galskap.

  – Du vet ikke hva du skal tenke. Jeg ble revet med fordi det var et veldig fint øyeblikk, sier Ødegaard.

  Dagen etter drømmedebuten fikk han toppkarakter på spillerbørsene i Spanias tre største sportsaviser. Nordmannen merket også støtten fra publikum på tribunen.

  – Det var veldig spesielt, stemningen var fantastisk og stadion er fantastisk. Det var en av de mest spesielle dagene i idrettskarrieren min, det er jeg ikke i tvil om, sier han til Diario Vasco (NTB).

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal