Solbakken: – Det er noe som heter mental helse i dette også

Landslagssjef Ståle Solbakken mener Erling Braut Haaland ideelt sett skulle levd helt isolert, men påpeker samtidig at det kan gi flere negative konsekvenser.

Haaland, Solbakken.

LADER OPP: Erling Braut Haaland og Norge møter Luxembourg i Spania førstkommende onsdag.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– I den ideelle verden sitter Erling innesperret på et hotellrom og venter på den neste samlingen. Men jeg tror han blir en dårligere spiller og får et dårligere liv av det. Han har fulgt alle instrukser og avga de tre negative testene som han skulle. Han tok seg en tur ut for å lufte seg litt. I den ideelle verden gjør ingen noen ting før pandemien er over, men jeg er kommet dit at vi må måle ting i noe annet enn antall smittede og den fryktfaktoren, sier Solbakken.

Søndag ble det kjent at Haaland oppsøkte utesteder på Marbella i dagene før landslagssamlingen startet.

Solbakken

FORSVARER HAALAND: Landslagssjef Ståle Solbakken.

Foto: Geir Olsen / NTB

Mandag gjorde Haaland det klart at han ikke ønsket å kommentere saken.

– Jeg har ikke planer om å stå og snakke om privatlivet mitt. Jeg er her for å snakke om landslaget, sa Haaland på pressekonferansen.

– Må klarne hodet

Solbakken forsvarte landslagsspissen allerede søndag formiddag. Det fikk NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere, og kommentatoren pekte blant annet på inkubasjonstiden.

Mandag ble Solbakken konfrontert med Saltvedts meninger.

– Erling og fotballspillere generelt har levd i et år nærmest i en hule. Jeg har ikke noe problem med å følge Saltvedt på at vi i den ideelle verden vi lever i et glasshus, men av og til må man klarne hodet litt. Få luft og være blant mennesker. Dette var jo ikke noe utsvevende greier, sier Solbakken og fortsetter:

– Jeg synes det er en problemstilling man må ha en forståelse for. Han er ikke i vår kohort på det tidspunktet, eller i Dortmund sin. Han har frihet som meg og deg og gå på en restaurant. Han kunne vært i Oslo og sittet på Grünerløkka som alle andre kunne gjøre. Der kunne du også hostet på ham. Dette er en veldig hårfin balansegang. Det er noe som heter mental helse i dette også.

– Spørs hvordan du måler det

Solbakken gjentok flere ganger at i «den ideelle verden» sitter alle på hver sin tue, men landslagssjefen understrekte også at Haaland har fulgt alle instrukser og gjennomført nødvendige tester.

– Alle eliteseriespillerne kan leve et normalt liv i Norge mellom sine økter og treninger. De kan gå på butikken, hente barn på skolen, kjøre kollektivtrakk og så er spørsmålet om alle har sittet inne? I den ideelle verden skulle de gjort det før landslagssamlingen for at vi skal være helt sikre på at ingen skulle teste (positivt, journ. anm.). Det er ikke forskjell på at Erling tar en tur på en kafé der, eller en som henter barn i barnehagen. Du kan ikke gardere deg mot det, sier Solbakken.

– En tur på bar og en tur i barnehagen er vel ikke helt det samme?

– Eller at du går i butikken, eller at du går innom en kafé, eller at du spiser på restaurant, eller at du tar en tur på Grünerløkka. Det spørs hvordan du måler det, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • TV 2: Sier nei til Uno-X

  Edvald Boasson Hagen slår ikke til på tilbudet fra det norske Uno-X-laget. Sykkelveteranen forlenger i stedet kontrakten med TotalEnergies, erfarer TV 2.

  Rudsbygdingen har takket nei til å bli en del av Uno-X-satsingen. Det bekrefter lagets sportssjef Jens Haugland.

  – Vi må bare erkjenne at det vi kom opp med, ikke var attraktivt nok for Edvald, sier han til TV 2.

  Tanken var at Boasson Hagen kunne komme inn på laget som en mentor for et ungt mannskap.

  – Vi skulle naturligvis ønske at han kom til oss, men har full respekt for hans valg. Edvald er en legende i norsk sykkel, og det hadde vært spennende å lære litt av alt han har vært med på, sier Haugland.

  TV 2 har kilder på at Boasson Hagen fortsetter oppholdet i franske TotalEnergies. Han kom til laget foran årets sesong.

  – Ingen kommentar, svarer 34-åringen på spørsmål om hvor han sykler i 2022.

  Tour de France - Team Dimension Data News Conference
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Ronaldo passerte Messi

  Cristiano Ronaldo topper Forbes' ranking over verdens best betalte fotballspillere. Han jekket stjernerivalen Lionel Messi ned fra førsteplassen.

  Det amerikanske finansmagasinet Forbes lager hvert år en topp-ti-liste over fotballens mest gasjerte spillere.

  Ifølge Forbes tjener Ronaldo 125 millioner dollar (1,08 milliarder kroner) i året etter skiftet fra Juventus til Manchester United. Han inntar tetposisjonen selv om han gikk med på et markant lønnskutt før England-comebacket. 44 prosent av summen utgjør andre inntekter enn spillerlønn.

  Messi er oppført med høyere lønn, men har mindre sponsorutbetalinger enn Ronaldo. Totalt mener Forbes at han nå har en årsinntekt på 110 millioner dollar (953 millioner kroner).

  Argentineren ville fortsatt toppet rangeringen om han kunne spilt videre i Barcelona og håvet inn like mye som før. I august ble han Paris Saint-Germain-spiller for de neste to sesongene.

  Neymar er verdens tredje best betalte fotballspiller.

  World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Republic of Ireland
  Foto: Pedro Nunes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal