Hopp til innhold

Solbakken tordner mot klubbeierne: – Skjedd en uopprettelig skade

Landslagssjef Ståle Solbakken er krystallklar på at det ikke holder med en helomvending etter superliga-fiaskoen. Han tror flere blir nødt til å gå.

Solbakken

SKEPTISK: Her er landslagssjef Ståle Solbakken under forrige samling i Spania. Nå har han et kritisk blikk mot det som skjer i Fotball-Europa.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg tror det vil bli umulig å rette opp dette her, slår Solbakken fast overfor NRK.

Superligaen begynte å falle som et korthus tirsdag kveld.

Én etter én trakk de engelske klubbene seg ut, og nå er det bare noen få klubber som klamrer seg til planene.

Chelsea

STARTEN: Chelsea-supporternes viste sin vrede tirsdag kveld. Noen timer senere hadde de engelske klubbene trukket seg fra superligaen.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Men selv om de engelske klubbene snudde, tror Solbakken at mye av skaden allerede har skjedd.

Han er overbevist om at dette får konsekvenser på eier- og ledelsessiden.

– Måten det ble gjort på og måten det ble kommunisert på da dette ble offentliggjort ... Basert på det, så tror jeg det har skjedd en uopprettelig skade. Det vil bli veldig vanskelig å stole på de lederne og eierne en annen gang. Det er veldig bra at de ber om unnskyldning, men jeg tviler på at det er så lett å komme unna det her. Dette kommer til å få konsekvenser for flere enn de det allerede har fått konsekvenser for, sier Solbakken.

– Tidenes selvmål

Manchester United-direktør Ed Woodward offentliggjorde at han er ferdig når året er omme bare noen timer før det ble kjent at storklubben trekker seg fra superligaen.

Eierne, familien Glazers, kom på banen nesten et døgn senere. Joel Glazer innrømmer i en pressemelding onsdag ettermiddag at de gjorde feil, og de ønsker å vise at de «kan gjøre det rett igjen».

Liverpool-eier John W. Henry har også lagt seg langflat og beklaget overfor supporterne.

Ikke nok, mener Liverpool-supporter Solbakken. Men han er usikker på hva som skjer videre i «hans» klubb.

– Det er vanskelig å spå. Eierne har hatt suksess med det de har gjort til nå, men dette var et av tidenes selvmål, så det kan godt være at det fører til at de får vanskeligheter med å opprettholde sitt renommé. Det kommer sikkert til å rulle hoder i de forskjellige klubbene.

Laster Twitter-innhold

Tror storklubbene kan tjene på manøveren

Onsdag tar også Brightons administrerende direktør Paul Barber til orde for å iverksette «passende tiltak» mot superliga-klubbene.

Ifølge nyhetsbyrået PA står Premier League-ledelsen fortsatt fast ved at de aktuelle klubbene skal holdes ansvarlige.

Uefa

NY TONE: Uefa-president Aleksander Ceferin var rasende da superliga-planene ble kjent.

Foto: Richard Juilliart / AP

Samtidig er retretten fra de engelske klubbene møtt med åpne armer fra Uefa.

President Aleksander Ceferin uttalte at det var «beundringsverdig å innrømme en feil», og han mente det viktigste nå var å se fremover sammen. Ifølge The Athletic skal klubbene bli tilbudt bedre avtaler med Uefa.

Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes, som selv drømmer om mesterliga denne sesongen, tror superliga-klubbene på sikt kan tjene på initiativet.

– Nå ser det ikke ut som det blir superliga, men at de får større innflytelse i mesterligaen, tror jeg de får. Sånn sett har de vel lyktes, da, sier Saltnes.

Kjetil Knutsen

BEKYMRET: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Glimt-trener Kjetil Knutsen er glad for at superligaen er i ferd med å smuldre, men han tviler på at det stopper med det.

– Dette er det første forsøket, men det kommer til å komme flere med tanke på at klubber vil trekke seg unna og søker mer og mer mot pengene. Det er en ekstremt farlig utvikling, sier Knutsen.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal