Hopp til innhold

Guardiola-spøk om Bobb: – Må ta med en flaske vin til meg

Manchester Citys Oscar Bobb (20) skal for første gang vise seg frem på A-landslaget. Markus Solbakken må bli hjemme denne gangen.

U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)

Det kom frem da Solbakken tirsdag formiddag tok ut landslagstroppen til de kommende landskampene mot Kypros og Spania.

– Oscar har fått spilt et par A-kamper for City nå og presentert seg bra der. Han kan spille både som kant og indreløper. Han er en spennende spiller med internasjonal nærteknikk og et bra rykk, så det gleder vi oss til å se, sier Solbakken til NRK om Citys norske stjerneskudd.

Overfor TV 2 spøker City-manager Pep Guardiola at Bobb skylder ham en vinflaske etter at Solbakken tok 20-åringen ut på landslaget.

– Han må ta med en flaske vin til manageren, nemlig meg. Ikke Solbakken, gliser spansjolen.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Det er det neste steget, og forhåpentligvis har Solbakken innsett for en god spiller han er og for en fin fyr han er. Han får spille med Erling, Ødegaard og alle de andre gode norske spillerne, sier Guardiola til kanalen.

Mye tillit i City

Oscar Bobb spås en lysende fremtid, og er denne sesongen en fast del av Manchester Citys A-lag etter å ha blitt kåret til årets akademispiller i storklubben to sesonger på rad.

Denne sesongen har oslogutten allerede fått prøve seg i flere kamper for verdens beste klubblag, laget som vant både Premier League, FA-cupen og ikke minst Mesterligaen forrige sesong.

Som U21-landslagssjef Jan Peder Jalland ironisk uttrykte seg da han tok ut en U21-tropp uten Bobb:

– Han har ikke hatt noe særlig til kamparena i det siste ...

Les også Overraska av Haaland på City-trening: – Han er ein av dei sjukaste

Haaland Bobb

Guardiola med Solbakken-melding

Bobb spilte 90 minutter i den tøffe ligacupkampen borte mot Newcastle forrige uke, og imponerte med en rekke fine involveringer, og da City trengte scoringer mot Wolverhampton i helgen, kastet Pep Guardiola innpå den norske unggutten allerede i pausen.

Den mektige City-sjefen hintet i helgen om at 20-åringen er klar for å bli innlemmet i Norges A-landslagstropp.

– Jeg tror Solbakken så Newcastle-kampen og hvor bra han spilte der, mot et Mesterliga-lag, og det var på bortebane. Men avgjørelsen ligger hos ham (Solbakken), sa Guardiola til VG på en pressekonferanse før kampen mot Wolverhampton.

– Kan sette sitt preg

Solbakken sier på pressekonferansen tirsdag at han ikke har rukket å ha noen dialog med City-sjefen før uttaket.

– Jeg har ikke snakket med ham, jeg tror han er fornøyd, ellers hadde han ikke satt ham på banen mot Wolverhampton, sier han.

Solbakken mener Bobb klarte seg bra i begge de siste City-kampene, i tillegg til at han leverte gode kamper for U21-landslaget sist.

– Jeg tror han kan komme inn og sette sitt preg på troppen. Han er en kreativ spiller som veldig sjeldent mister ballen og kan gå av motstanderne en mot en. Så ser det også ut som han har fått mer fysikk de siste månedene, sier landslagssjefen.

Les også Nusa (18) og Bobb (20) får hjelp av Haaland: – Skal du høyre på nokon, så er det han

Erling Braut Haaland, Oscar Bobb og Antonio Nusa.

Nusa-trøbbel

Det norske stjerneskuddet Antonio Nusa har slitt siden han slo gjennom på det norske A-landslaget sist samling, der han gjorde to glimrende landskamper mot Jordan og Georgia.

Men det har vært skjær i sjøen for stortalentet, og siden han noterte seg for to målgivende pasninger mot Georgia har han bare spilt 23 minutter for Club Brugge grunnet en ryggskade. De siste kampene har han ikke vært i troppen for den belgiske klubben.

Likevel er Nusa tatt ut i troppen.

– Jeg SMS-et seneste med ham i går og da følte han seg fin. Så er Ronny (Deila) norsk, og må skjønne at han må bruke ham litt for at vi skal stå best mulig rusta. Det kan ikke være vanskelig å forstå, sier Solbakken spøkefullt.

Les også Nektar å seie «pappa» – merkar allereie ei endring i forholdet

Landslagstrening for herrelandslaget i fotball

Vraket sønnen

Landslagssjefen valgte tirsdag å vrake sin egen sønn Markus fra troppen.

– Den beskjeden tror jeg han tar med stoisk ro. Viking-trener Morten Jensen formidler til ham på treninga i dag at han ikke skal være med, så han skjønner det. Hvis han ikke skjønner det, ringer han vel sikkert i kveld, sier Solbakken med et smil.

Han sier det er flere hensyn som gikk på bekostning av blant annet sønnen denne gangen:

– Vi har tatt ut noen rutinerte gutter nå for å få totalbildet riktig, hvis må angripe eller stenge kamper. Vi har vært for dårlige til å stenge kamper mot slutten, og kanskje har vi ikke hatt nok alternativer på benken i den defensive delen, sier han.

Les også Hylles av «Drillo» etter drømmedebut: – Fy flaten, han kan bli god!

Privatlandskamp i fotball Norge - Jordan

Ingen Pellegrino, Moi eller Kitolano

Heller ikke Amahl Pellegrino ble tatt med, tross storspill for Bodø/Glimt over lang tid. Mohamed Elyounoussi ble vraket for andre samling på rad, og i tillegg til Markus Solbakken ble Emil Breivik utelatt denne gangen.

– Både Markus og Breivik var gode på trening sist. De gjorde seg ikke bort, men dette er to avgjørende kamper man kanskje trenger ekstra rutine for å klare det. Vi har også sett på Joshua Kitolano i Holland som var inne i bildet, og en Moi (Elyounoussi), som har begynt å spille indreløper, var inni bildet. Og Hugo Vetlsen har vært litt ute av laget i Brugge. Midtbanen var veldig tett og jevn, sier han.

Les også Bryt tausheita etter Noreg-vraking: – Ståle ringde meg

Solbakken Elyounoussi

Det må et lite mirakel til for at Norge skal kapre én av de to øverste plassene i gruppa som gir direkte EM-plass.

Her er de gjenværende kampene til de tre lagene det står mellom:

Skottland:
Spania (borte)
Georgia (borte)
Norge (hjemme)

Spania:
Skottland (hjemme)
Norge (borte)
Kypros (borte)
Georgia (hjemme)

Norge:
Kypros (borte)
Spania (hjemme)
Skottland (borte)

Norges kamp mot Kypros spilles 12. oktober, før Spania venter foran et fullsatt Ullevaal 15. oktober. Kvaliken avsluttes med bortekamp mot Skottland 19. november.

Siste nytt

 • Zuccarello herjet med mål og to assist – ett målpoeng fra 600 i karrieren

  Mats Zuccarello herjet med ett mål og to assist da Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks 4-1 i NHL søndag. Han mangler ett målpoeng på 600 i karrieren.

  Zuccarello er etter søndagens kamp oppe i 192 mål og 407 assist i grunnseriekamper i NHL. Dermed står han foran et gjevt jubileum.

  (©NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Hššk / NTB
 • Nordstad Moen klarte OL-kravet på maraton

  Friidrettsprofilen Sondre Nordstad Moen løp inn til tredjeplass i et maratonløp i japanske Fukuoka søndag.

  Nordstad Moen ble klokket inn til tiden 2.07.16, hvilket bare er halvannet minutt bak hans norske rekord, melder Friidrett1.

  Trønderens tid er i tillegg under OL-kravet og hans tredje beste løp på distansen noensinne.

  Sist Nordstad Moen løp like fort på maratondistansen var i 2019.

  Hans norske rekord lyder på 2.05.48 og stammer fra nettopp Fukuoka i 2017. (NTB)

  Sondre Nordstad Moen i aksjon på 10.000 meter for menn på Bislett.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Storspill fra Hovland på siste dag på Bahamas

  Det ble ikke noe hat trick for Viktor Hovland i den eksklusive Hero World Challenge-turneringen på Bahamas, arrangert i regi av Tiger Woods.

  Nordmannen vant turneringen i både 2021 og 2022, men spilte svakt de tre første dagene og var aldri med i seierskampen. Han leverte imidlertid svært bra søndag, hvor han på de 15 første hullene noterte seg for to eagler og seks birdier.

  De siste tre hullene gikk han ett slag over par og dermed ble det en runde på totalt ni slag under par.

  Alle spillerne er ikke ferdigspilt, men i skrivende stund er det den beste runden så langt søndag. Hovland ligger an til å avansere fra en 16. plass til en delt 11. plass.

  Viktor Hovland
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal