Hopp til innhold

Solbakken om Gullballen: – Står mellom Messi, Mbappé og Haaland

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard ble begge nominert til Gullballen (Ballon d'Or) på herresiden tidligere denne uken.

Haaland har tidligere blitt nummer 11 og nummer 10 i den prestisjefylte kåringen og nå tror Solbakken på en langt bedre plassering for den norske stjernespissen.

– Jeg tenker det står mellom Messi, Mbappé og Erling. Men hvis du spør meg om hvem jeg tror vinner, så tror jeg Messi vinner på grunn av VM. Det blir alltid lagt vekt på i VM-år og der var Mbappé også. Det er nok de tre, sier han og fortsetter:

– Så har Erling både toppscorertitler og sprengt rekorder og alle årets spillertitler i England, pluss at han vant den gjeveste klubbturneringen. Så han stiller sterkt han også, sier Solbakken.

På kvinnesiden er Guro Reiten nominert til prisen. For både Ødegaard og Reiten er det første gang de er nominert til Gullballen.

Tirsdag er det Georgia som venter for Haaland, Ødegaard og resten av det norske herrelandslaget. Landslagets pressesjef, Morten Morisbak Skjønsberg bekrefter overfor NRK at tirsdagens kamp nå er utsolgt.

Fotball, trening med Norges herrelandslag
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Avis: Reisetrøbbel for Manchester United - må ta buss til storkamp

  Manchester United-spillerne måtte på kort varsel bytte ut fly med busstransport til lørdagens Premier League-kamp mot Newcastle.

  Det er lokalavisen Manchester Evening News som melder om problemene som ødelegger storklubbens planlagte oppkjøring til bortekampen i Premier League.

  Flyreisen fra Manchester skal på kort varsel ha blitt kansellert som følge av det som omtales som tekniske og værmessige problemer. Dermed måtte et alternativt opplegg stables på beina raskt.

  Løsningen ble å benytte buss til Newcastle. Den turen tar rundt tre timer, ifølge Manchester Evening News.

  Avisen skriver at United-spillerne skal ha stått klare til å gå ombord i flyet da beskjeden om kanselleringen kom.

  Kampen mellom United og Newcastle starter 21.00 norsk tid. (NTB)

  Turkey Soccer Champions League
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på Lillehammer senere i dag.

  Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen.

  – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

  Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet.

  – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.

  1Sn0mQWT-w0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal