Hopp til innhold

Solbakken avslørte lagoppstilling

Allerede dagen før landskampen mot Kosovo avslørte Ståle Solbakken overfor TV 2 hvilket lag han sender på banen på Ullevaal.

Han har tidligere sagt at Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland etter planen skal spille begge kamper under samlingen, og han holder ord. Det er et stjernetungt lag der alle unntatt venstreback David Møller Wolfe (AZ Alkmaar) er fra en topp-fem-liga.

Dette er laget (4-3-3): Ørjan Nyland – Kristoffer Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Leo Østigård, David Møller Wolfe – Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt – Oscar Bobb, Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen.

– Vi må spre spilletiden litt i løpet av de to kampene mot Kosovo og Danmark (lørdag i Brøndby). Antonio Nusa kan for eksempel ikke spille 90 minutter, sier Solbakken til TV 2. (NTB)

Trening Norge
Foto: NTB

Siste nytt

 • Henny Reistad usikker til OL-åpningen

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson bekreftet at Reistad er usikker til torsdagens åpningskamp mot Sverige under dagens pressetreff i Frankrike.

  – Troppen er uforskammet pigg. Vi tester Henny litt i treningen i dag, så ser vi, uttalte Hergeirsson.

  – Vi vet ikke ennå om hun er spilleklar til start, så vi tester henne. Om ikke så har vi en god gjeng, og så bruker vi en av reservespillerne våre, sa han videre.

  Henny Reistad måtte tidlig ut med skade da Norge til slutt tapte den andre treningskampen mot Frankrike før OL tidligere i juli.

  Torsdag starter jakten på nytt OL-gull når håndballjentene starter Paris-lekene mot Sverige klokka 21.

  Frankrike og Norge.
  Foto: Vidar Ruud
 • Frankrike tildelt vinter-OL i 2030

  Frankrike er tildelt vinter-OL i 2030.

  Det ble klart under onsdagens møte i den Den internasjonale olympiske komitéen (IOC) i OL-byen Paris.

  – Vi vil levere nøyaktig det dere ber oss om å gjøre, sa Frankrikes president Emmanuel Macron i sin tale.

  I talen påpekte han at landet har en lang tradisjon med å være vertskap for De olympiske leker, og garanterte for at landet vil levere blant annet på tid og budsjett.

  – Dere kan stole på oss, sa Macron.

  Offentliggjøringen var som ventet, etter at IOC i juni foreslo byen som OL-arrangør i 2030. Lekene vil bli lagt til sørøst i Frankrike, i Provence-Alpes-Côte d'Azur og Auvergne-Rhône-Alpes.

  Det er senere på IOC-kongressen ventet at Salt Lake City i USA vil bli tildelt vinter-OL i 2034.

  Sverige (Åre/Stockholm) og Sveits meldte seg tidlig på i prosessen om å bli vertskap for de 26. og 27. olympiske vinterleker. Flere andre søkere har vært involvert, men trakk seg tidligere i prosessen.

  Frankrike arrangerte vinter-OL i 1924, 1968 og 1992.

  Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia er vertskap for vinter-OL i 2026.

  OoFHckg80_I
  Foto: REUTERS/Benoit Tessier / Reuters
 • Ble pågrepet etter spionasje av motstanderen

  Det newzealandske kvinnelandslaget hevder at treningen deres mandag ble spionert på av canadiske droner, ifølge den newzealandske avisen, Stuff.

  New Zealand og regjerende OL-vinner Canada møter hverandre i åpningskampen i OL torsdag.

  Den newzealandske OL-komiteen har formelt innlevert hendelsen til IOCs integritetsenhet, og har bedt Canada om en fullstendig gjennomgang, står det i en pressemelding etter en forespørsel fra Stuff.

  Kort tid etter kom den canadiske OL-komiteen med en beklagelse.

  – Vi ble gjort oppmerksom på at et ikke-akkreditert medlem av Canadas støtteapparat ble arrestert av franske myndigheter i Saint-Étienne etter en klage fra New Zealand 22. juli, skriver de i pressemeldingen og fortsetter:

  – Den kanadiske olympiske komité står for fair-play og vi er sjokkerte og skuffet. Vi ber om unnskyldning til New Zealand Football, til alle spillerne som er berørt, og til New Zealand Olympic Committee.

  Eurosport Norge omtalte saken først.

  HPL7kAsfqiE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal