NRK Meny
Normal

Rosenborg med tre dødballmål: – For at Hoftun skal beholde jobben

Eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund ble matchvinner da Rosenborg snudde kampen med tre dødballmål. Det sikret også Hoftun videre jobb, mener Pål André Helland.

Søderlund

MATCHVINNER: Alexander Søderlund avgjorde kampen i favør Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

For det var bortelaget som startet best. Østfoldingene sjokkerte trønderne fra start av og kom til flere store sjanser i første omgang. Like før pause ga det uttelling.

En lang ball ble spilt opp mot store Peter Kovacs. Ungareren stusset videre til Patrick Mortensen, som vant duellen mot RBKs midtstopper og banket ballen i mål fra 20 meter. Hans andre mål i Sarpsborg-drakta - i sin andre kamp.

Skyllebøtte fra treneren

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med spillet i første omgang. I pausen byttet han ut både Mikael Dorsin og Magnus Stamnestrø for Holmar Örn Eyolfsson og Ole Kristian Selnæs. Rosenborg hevet seg direkte.

– Vi kan ikke ha 14.000 tilskuere her også skal vi se ut som om vi ikke vil spille fotball. Vi var veldig revansjesugne etter den førsteomgangen, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebretsen til NRK.

Seks minutter ut i annen omgang fikk dødballaget Sarpsborg smake sin egen medisin. Lille Fredrik Midtsjø snek seg foran på første stolpe og stusset Pål Andre Hellands corner i mål.

Åtte minutter senere var Trondheim-klubben i føringen. Helland smalt et nydelig frispark i mål bak muren, men gjestene ga ikke opp.

Steffen Ernemann plukket opp en klarering utenfor 16-meteren og dundret ballen i mål til 2-2 seks minutter etterpå.

Laster innhold, vennligst vent..

Sikret Hoftun videre jobb

RBK presset på for å få den avgjørende scoringen på slutten. Sarpsborg måtte til slutt gi etter for presset. Seks minutter før slutt fikk Helland til en avslutning fra 18 meter etter en corner. Duwayne Kerr reddet glimrende, men Søderlund var på returen og sikret Rosenborg seieren.

Med det scoret Rosenborg tre mål på dødball i dag. Det er sjelden vare i Trondheim.

– Det er fint det. Vi har blitt kritisert for å være dårlig på dødball. Det her var for at Hoftun skulle få beholde jobben sin som dødballansvarlig, sier Pål André Helland.

Ingebretsen er glad for dødballmålene, men mener ikke alt var som det skulle for det.

– Stort sett hver gang vi scorer er det et myteri der. De gjør jo ikke det de skal gjøre, sier Ingebretsen lattermildt og legger til:

– Erik skal ha mye av æren for at vi scorer på dødball. Det er godt vi lykkes, for det var en periode han var på vei ut av den jobben, sier Ingebretsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal