Søderlund om den tunge våren: – Det er ikke så lett for andre å forstå hvordan det har vært

MARIBOR/OSLO (NRK): Ledet an av Alexander Søderlund er Rosenborg ett steg nærmere gruppespill i mesterligaen. Trønderne har snudd trenden, men det har ikke vært lett.

Søderlund

TUNGT: Det har vært en tung vår for Rosenborg og spissen Alexander Søderlund.

Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

– Han er selve symbolet på den endringen Rosenborg har hatt den siste tiden, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, om Alexander Søderlund.

Etter en marerittstart på sesongen og sisteplass i eliteserien, virker Rosenborg å være i stigende form. Det samme gjelder Søderlund, som har reist seg denne sensommeren.

– Jeg har hatt motgang mange ganger, det hører med i fotballen. Det kan ikke bare gå oppover, man må også jobbe seg gjennom ting, da blir man sterkere.

Jeg har lært mye av denne perioden, og er fornøyd med at jeg har klart å jobbe meg ut av den, sier Søderlund til NRK dagen etter 3-1-seieren mot Maribor i mesterligakvalifiseringen.

Den personlige snuoperasjonen imponerer NRKs fotballekspert.

Fotball menn, UEFA Champions League kvalifisering, 3. runde, Maribor - Rosenborg

TO MÅL: Alexander Søderlund skåret to mål for Rosenborg borte mot Maribor.

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

– Han var svak i vår og var mye inn og ut på laget, men nå er han en av de bedre utgavene jeg har sett av ham, sier Torp.

– Det har tatt energi

Spissen scoret to mål i onsdagens kamp og smilet var bredt etter kampslutt. Slik har det ikke vært tidligere i år.

Tviler man på seg selv når man går på banen og ikke leverer slik man ønsker?

– Det kan man si. Men hvis man ser bak ting, så forstår man hva som har skjedd. For det er ikke så lett for andre å forstå hvordan det har vært. Det er bare å jobbe seg gjennom det, sier Søderlund.

Seieren mot Maribor var første stikk i det som kan bli kronen på verket for Rosenborgs snuoperasjon denne sensommeren: En plass i mesterligaen.

– Det har tatt litt tid før ting setter seg. Det er mye som har skjedd i klubben det siste året og det har nok tatt energi. Det har vært mange forandringer, så det ligger nok noe i det, sier Søderlund.

– Vi kan ikke ta noe på forskudd

Neste uke er det returkamp mot Maribor på Lerkendal og med onsdagens sterke borteresultat er det gode muligheter for avansement til playoff for mesterliga-deltakelse.

Reginiussen

IKKE TRYGG: Tore Reginiussen tar ingen ting på forskudd før returoppgjøret mot Maribor.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Men den playoff-plassen tar ikke veteranen Tore Reginiussen på forskudd.

– Jeg har vært med så lenge at den feilen gjør jeg ikke igjen. Vi kan ikke ta noe på forskudd for de kommer til å gjøre alt de kan for å hente det, sa Reginiussen etter kampslutt onsdag.

Og kanskje tar et Rosenborg i stigende form seg videre, ledet an av spissen Søderlund.

– Han har lenge vært en skygge av seg selv, men nå er han tilbake, sier Torp.

Siste nytt

 • God Ødegaard i viktig seier

  Martin Ødegaard hadde en fot med i spillet da Real Sociedad greide å bryte ned et defensivt solid Valladolid-lag og sikre 1-0-seier i La Liga.

  Nordmannen var involvert i mye, spesielt i 2. omgang.

  Målscorer var imidlertid Adnan Januzaj. Den tidligere Manchester United-spillerens nikk fra kort hold var ustoppelig for keeper Jordi Masip.

  Seieren fører Real Sociedad opp til 3.-plass før resten av helgens serierunde spilles, med like mange poeng som Atlético Madrid og Sevilla på plassene bak. Fram til Barcelona og Real Madrid er det henholdsvis 12 og 10 poeng.

  Martin Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Kvinnenes Big Air avlyst

  Kvinnenes Big Air-renn, som skulle sendes kl 13 lørdag, er blitt avlyst på grunn av vanskelige værforhold, opplyser arrangøren. Mennenes renn kl 20 lørdag kveld skal imidlertid etter planen gå som planlagt, blir det sagt.

 • Disse hopper lagkonkurransen

  Landslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut Daniel-André Tande, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang til lørdagens lagkonkurranse i Lahti. Tande ble nummer tre i fredagens individuelle renn, kun slått av Stefan Kraft og Karl Geiger.

  Ski Jumping - FIS Ski Jumping World Cup - Lahti Ski Games 2020
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal