Normal

Ingen gjør det bedre enn Søderlund på landslaget

LONDON/OSLO (NRK): Alexander Søderlund har fått mye tyn for manglende scoringer på landslaget, men ingen av de etablerte landslagsspillerne kan måle seg med poengsnittet hans med flagget på brystet.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

OVERRASKET: Søderlund er overrasket over hvor god hans egen statistikk er.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, dette var ikke verst! Det hadde jeg ikke peiling på. Ser man på kampene jeg har startet kan det kanskje være enda bedre, faktisk. Det var ganske interessant. Kjekt, sier Søderlund.

Han har nettopp fått sett statistikken som viser at han har klart best poengsnitt på landslaget av spillerne med mer enn 20 landskamper.

Kun André Hansen er bedre av samtlige spillere, men Rosenborg-keeperen har til sammenligning bare spilt tre kamper for landslaget.

Langt ned til kapteinen

Søderlund har kun scoret ett mål på 1153 minutter for Norge, fordelt på 26 kamper.

Men der scoringsnittet hans ikke er mye å skryte av, er poengsnittet hans utvilsomt bra. På 26 kamper har han vært med på tolv seirer, syv uavgjort og syv tap. Omregnet til poeng per kamp, blir det 1,65 poeng i snitt.

Nestemann på lista, Håvard Nordtveit, har til sammenligning kun 1,28 poeng i snitt.

– Er det noe på listen som overrasker deg?

– Er det kapteinen vi har nederst der? Syltynt! Nei da, jeg var med en del før han kom inn, og jeg har nok flest kamper som innbytter, sier en leende Søderlund, som har startet i tolv av de 26 landskampene han har spilt.

NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, er ikke overrasket over den gode statistikken til angriperen.

– Jeg ser ikke bare på mål. Det er ikke så mange notoriske målscorere på det laget. Den jobben han gjør som førsteforsvarer, og for å gi andre rom, er veldig viktig.

søder

SCORING: Alexander Søderlund hadde spilt 926 minutter for landslaget, da han endelig fikk nettkjenningen sin mot Malta høsten 2015.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Klar til å kjempe om startplass

Med Lars Lagerbäcks inntreden på det norske landslaget, er 4-4-2 den foretrukne formasjonen. Den store formspilleren på det norske laget, Joshua King, er selvskreven som én av de to spissene. Dermed kjemper Søderlund med Adama Diomandé og Tarik Elyounoussi om den andre plassen.

– Hadde det vært opp til meg så hadde det blitt meg og King på topp. Han er selvskreven, så får jeg se om jeg klarer å spille meg inn, sier haugesunderen.

Nordlie

EKSPERT: Tom Nordlie skryter av Alexander Søderlund som rollespiller.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Nordlie mener det er jevnt mellom Søderlund og Diomande, men tror Lagerbäck kommer til å velge Søderlund.

Det gode poengsnittet vil Søderlund imidlertid ikke bruke overfor Lagerbäck i kampen om en plass i startelleveren.

– Det er ikke sånn at jeg kan gå til Lars å vise frem denne listen. Når jeg går ut herfra kommer jeg ikke til å tenke mer på den statistikken. Det viktige er at vi som lag klarer å gjøre det bra, men klart det er veldig hyggelig å se, sier spissen.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal