Ingen gjør det bedre enn Søderlund på landslaget

LONDON/OSLO (NRK): Alexander Søderlund har fått mye tyn for manglende scoringer på landslaget, men ingen av de etablerte landslagsspillerne kan måle seg med poengsnittet hans med flagget på brystet.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

OVERRASKET: Søderlund er overrasket over hvor god hans egen statistikk er.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, dette var ikke verst! Det hadde jeg ikke peiling på. Ser man på kampene jeg har startet kan det kanskje være enda bedre, faktisk. Det var ganske interessant. Kjekt, sier Søderlund.

Han har nettopp fått sett statistikken som viser at han har klart best poengsnitt på landslaget av spillerne med mer enn 20 landskamper.

Kun André Hansen er bedre av samtlige spillere, men Rosenborg-keeperen har til sammenligning bare spilt tre kamper for landslaget.

Langt ned til kapteinen

Søderlund har kun scoret ett mål på 1153 minutter for Norge, fordelt på 26 kamper.

Men der scoringsnittet hans ikke er mye å skryte av, er poengsnittet hans utvilsomt bra. På 26 kamper har han vært med på tolv seirer, syv uavgjort og syv tap. Omregnet til poeng per kamp, blir det 1,65 poeng i snitt.

Nestemann på lista, Håvard Nordtveit, har til sammenligning kun 1,28 poeng i snitt.

– Er det noe på listen som overrasker deg?

– Er det kapteinen vi har nederst der? Syltynt! Nei da, jeg var med en del før han kom inn, og jeg har nok flest kamper som innbytter, sier en leende Søderlund, som har startet i tolv av de 26 landskampene han har spilt.

NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, er ikke overrasket over den gode statistikken til angriperen.

– Jeg ser ikke bare på mål. Det er ikke så mange notoriske målscorere på det laget. Den jobben han gjør som førsteforsvarer, og for å gi andre rom, er veldig viktig.

søder

SCORING: Alexander Søderlund hadde spilt 926 minutter for landslaget, da han endelig fikk nettkjenningen sin mot Malta høsten 2015.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Klar til å kjempe om startplass

Med Lars Lagerbäcks inntreden på det norske landslaget, er 4-4-2 den foretrukne formasjonen. Den store formspilleren på det norske laget, Joshua King, er selvskreven som én av de to spissene. Dermed kjemper Søderlund med Adama Diomandé og Tarik Elyounoussi om den andre plassen.

– Hadde det vært opp til meg så hadde det blitt meg og King på topp. Han er selvskreven, så får jeg se om jeg klarer å spille meg inn, sier haugesunderen.

Nordlie

EKSPERT: Tom Nordlie skryter av Alexander Søderlund som rollespiller.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Nordlie mener det er jevnt mellom Søderlund og Diomande, men tror Lagerbäck kommer til å velge Søderlund.

Det gode poengsnittet vil Søderlund imidlertid ikke bruke overfor Lagerbäck i kampen om en plass i startelleveren.

– Det er ikke sånn at jeg kan gå til Lars å vise frem denne listen. Når jeg går ut herfra kommer jeg ikke til å tenke mer på den statistikken. Det viktige er at vi som lag klarer å gjøre det bra, men klart det er veldig hyggelig å se, sier spissen.

Siste nytt

 • Ny norsk rekord

  Niksa Stojkovski har sett ny norsk rekord på 50 meter butterfly og samtidig kvalifisert seg til semifinalen. Dette skjedde under svømme-VM på kortbane i Kina natt til fredag. Den nye norske rekorden er på tida 23.02. Finalen skal svømmast fredag.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP
 • Røthe mister verdenscuprenn

  Sjur Røthe har dessverre blitt forkjølet og reiser ikke til helgens verdenscupkonkurranser i Davos, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Mathias Rundgreen fra Team Veidekke Midt-Norge kommer inn i det norske laget til søndagens 15 km.

  World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Vinterstudio
VM svømming kortbane
V-cup alpint: Super-G menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting