NRK Meny
Normal

Söderling og Nadal i finalen

Robin Söderling stortrives på Roland-Garros. Han slo seg fredag til nok en finale i French Open da han sendte ut Tomas Berdych.

Robin Söderling

Robin Söderling feirer at han er klar for ny finale i French Open.

Foto: BORIS HORVAT / Afp

I fjor var han sensasjonen som slo ut Rafael Nadal, for så å tape finalen for Roger Federer. I år har han slått tilbake. Federer ble sendt ut i kvartfinalen, og nå er Söderling klar for sin andre finale på rad.

Les: Svensk kjempeskrell for Federer

Tsjekkeren Tomas Berdych ga seg ikke uten kamp. Han er inne i en knallsesong, med 30 seire på 40 kamper, men måtte se seg slått med 3-6, 6-3, 7-5, 3-6, 3-6.

- Dette er utrolig. Da jeg kom hit tenkte jeg bare på første runde, og ville se hva som skjedde. Nå står jeg her i finalen igjen. Det er den beste drømmen noensinne, sa en rørt Söderling.

Les: Dementjeva måtte gi opp

- Spilte godt

Berdych tok det første settet på sterkt vis, og klarte også å ta tredjesettet etter å ha tapt det andre. Men i de to neste settene fant Soderling roen. Da ble svensken for god for tsjekkeren.

- Tomas spilte bra, det var vanskelig å spille mitt spill fordi han slo så hardt og flatt. Jeg måtte virkelig jobbe hardt i dag. Jeg følte at jeg var litt uheldig i tredje sett, da hadde jeg sjanser, men han spilte så godt, sa Söderling.

Møter Nadal

I finalen møter han gruskongen Rafael Nadal, som fredag slo Jurgen Melzer i semifinalen i French Open, og nå har muligheten for revansj mot Söderling.

Nadal vant turneringen fire år på rad før tapet for Söderling i fjor.

Les: Nadal til French Open-finalen

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune