Snøt Cavendish for rekorden

Det var knyttet spenning til om Mark Cavendish skulle gå forbi Eddy Merckx sine 34 etappeseire på siste etappe av Tour de France. Det skjedde ikke da Wout van Aert vant.

Mark Cavendish har vært i en egen klasse i spurtetappene så langt i årets ritt. Med sine fire seire var det ventet at han skulle være med og kjempe om etappeseieren også på velkjente Champs-Élysées.

Der kom han derimot til kort. Han hadde muligheten til å passere Merckx' 34 etappeseire, men Wout van Aert ville det annerledes. Han stakk av med seieren og ødela dermed festen for Cavendish.

Cavendish og Deceuninck-Quick Step kan imidlertid se tilbake på en meget godt ritt.

Før rittet var det ikke ventet at Cavendish skulle være med, men en skade på storspurteren Sam Bennett frigjorde plass til veteranen. Han overrasket alle da han tok sin første seier på den fjerde etappen av årets ritt.

Han tok deretter seirene på etappe nummer seks, ti og tretten. Han vant den grønne spurttrøya, selv om det altså ikke ble noen rekord i år.

Tadej Pogacar fra Slovenia sikret sin andre sammenlagttittel i Tour de France. Pogacar har hatt kontroll på den gule ledertrøya siden etappe nummer åtte.

France Cycling Tour de France
Foto: Daniel Cole / AP

Siste nytt

 • Olympiatoppens OL-mål: 32 medaljer

  – Vår offisielle målsetting for troppen til OL er 32 medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øverbø.

  Det kom fram da toppidrettssjefen og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag.

  Målet er seks medaljer lavere enn resultatet i Pyeongchang i 2018 hvor Norge tok 39 OL-medaljer.

  Tallknuserne i Nielsen's Gracenote spår at Norge får 22 gull, 13 sølv og ni bronse. Medaljeprognosene er 12 medaljer mer enn Olympiatoppens medaljemål.

  Hvem som kvalifiserer seg til OL blir bestemt mellom 20. desember og 20. januar. OL-troppen vil ligge på rundt 90 utøvere informerer vinteridrettssjef Helge Bartnes.

  Therese Johaug
 • Stempler Solskjær-sak som løgn

  Paul Pogba tar avstand fra The Suns artikkel om at han har et surt forhold til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Han kaller det «falske nyheter».

  Det gjør han i et innlegg på Twitter. Pogba skriver at «store løgner lager overskrifter» og legger ved en skjermdump av The Suns artikkel. Den er stemplet med påskriften «fake news».

  Avisen hevdet onsdag formiddag at Pogba var rasende på Solskjær etter å ha blitt satt på benken fra start i 0-5-tapet for Liverpool søndag. Franskmannen kom innpå rett etter hvilen, men etter et kvarter ble han utvist for en overivrig takling på Naby Keita.

  Pogba mistet også ballen på midtbanen i forkant av Liverpools siste scoring.

  Solskjær er under hardt press, men ligger inntil videre an til å fortsette som United-manager. Neste kamp er mot Tottenham i London lørdag kveld.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Kristiansen forlenger med Brann

  Ruben Kristiansen (33) fortsetter Brann-karrieren også kommende sesong. Det er tredje gang venstrebacken forlenger med bergensklubben.

  – Jeg er veldig glad for at jeg får representere Brann i ett år til, sier Kristiansen til Branns nettsted.

  Veteranen har spilt for laget siden midten av 2015-sesongen. Totalt står han med 162 Brann-kamper.

  Ruben Kristiansen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal