Snøt Cavendish for rekorden

Det var knyttet spenning til om Mark Cavendish skulle gå forbi Eddy Merckx sine 34 etappeseire på siste etappe av Tour de France. Det skjedde ikke da Wout van Aert vant.

Mark Cavendish har vært i en egen klasse i spurtetappene så langt i årets ritt. Med sine fire seire var det ventet at han skulle være med og kjempe om etappeseieren også på velkjente Champs-Élysées.

Der kom han derimot til kort. Han hadde muligheten til å passere Merckx' 34 etappeseire, men Wout van Aert ville det annerledes. Han stakk av med seieren og ødela dermed festen for Cavendish.

Cavendish og Deceuninck-Quick Step kan imidlertid se tilbake på en meget godt ritt.

Før rittet var det ikke ventet at Cavendish skulle være med, men en skade på storspurteren Sam Bennett frigjorde plass til veteranen. Han overrasket alle da han tok sin første seier på den fjerde etappen av årets ritt.

Han tok deretter seirene på etappe nummer seks, ti og tretten. Han vant den grønne spurttrøya, selv om det altså ikke ble noen rekord i år.

Tadej Pogacar fra Slovenia sikret sin andre sammenlagttittel i Tour de France. Pogacar har hatt kontroll på den gule ledertrøya siden etappe nummer åtte.

France Cycling Tour de France
Foto: Daniel Cole / AP

Siste nytt

 • Fulltreffer for Tandrevold

  Ingrid Landmark Tandrevold leverte feilfri skyting og tok seieren på kvinnenes sprint i NM i rulleskiskyting.

  – Det var ekstra gøy i dag. Jeg ble påminnet før helgen hvor elendig det gikk i fjor, så det var litt deilig å klare å mestre det i dag, sier Tandrevold til NRK.

  For Tiril Eckhoff ble det en langt tyngre dag på jobben. Hun endte til slutt på åttendeplass. Marte Olsbu Røiseland kom på andre, mens Lotte Lie tok tredjeplassen.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Christiansen ble norgesmester

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt og ble norsk mester i rulleskiskyting sprint over 10 kilometer lørdag. 29-åringen klarte seg uten strafferunder og kom i mål på tiden 22.49,50.

  – Det var melkesyre fra hundre meter og inn i mål. Men det funka bra og skytinga satt, sa Christiansen til NRK.

  – Det er ingenting som er som å matche i konkurranse, det er det som er den beste treninga. Det gir bra med selvtillit å se at det fungerer allerede.

  Sivert Guttorm Bakken og Sindre Pettersen skjøt også to fulle hus og gikk inn til sølv og bronse. Bakken var 7,2 sekunder bak Christiansen og Pettersen var 11,8 sekunder bak.

  Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens storebror Tarjei Bø ble nummer 18.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal