15 km kortere for Northug

Petter Northug og Marit Bjørgen er tilbake på startstreken i et snøfattig Davos kommende helg

Petter Northug

Petter Northug er tilbake på startstreken i Davos, men må nøye seg med å gå 15 km. Ikke 30 km slik det var planlagt.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix/AP

Opprinnelig var det planlagt 15 kilometer fristil for damene, og 30 kilometer fristil for herrene. I dag bestemte det sveitsiske skiforbundet og FIS at det bare blir 10 km for damene og 15 km for Northug og co. Søndag er det klassisk sprint i den sveitsiske alpebyen.

– Det er spådd snø i Davos, men vi kan ikke ta noen sjanser, og derfor blir distansene kortere, sier renndirektør Jurg Capol i det internasjonale skiforbundet (FIS) til NRK i dag.

Usikkerhet rundt Rogla

Værmeldingene sier kaldere vær mot helga, men også mellom-europa har vært preget av varmt vær de siste ukene, og derfor er det få steder med skiforhold.
Den norske løperne har ladet opp i Pontresina i Sveits siden fredag, for å aklimatisere seg til Davos-høyden på 1550 meter.

I øyeblikket er det usikkert med neste helgs verdenscuprenn i slovenske Rogla, men her vil FIS ta en avgjørelse i morgen eller torsdag.

– I Rogla er det vått, ikke snø og for få kuldegrader til å produsere snø, men vi skal ta en avgjørelse i løpet av de neste 36 timene , sier Capol til NRK.

Siste nytt

 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Halvorsen på tredjeplass

  Sykkelproffen Kristoffer Halvorsen spurtet inn til tredjeplass på den 6. etappen av etapperittet Tour of Turkey fredag. Belgieren Jasper Philipsen vant.

  Halvorsen har sammen med lagkameratene på det norske Uno-X-laget vist solid form i Tyrkia. Han tok annenplassen på en tidligere etappe i rittet.

  Briten Mark Cavendish som vunnet hele tre etapper, men måtte nøye seg med fjerdeplassen på den 129,1 km lange etappen fra Fethiye til Marmaris.

  (©NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal