Snildal på 7. plass

15 år gamle Sarah Sjöström med nok en verdensrekord på 100 meter butterfly i svømme-VM.

Ingvild Snildal
Foto: STR / REUTERS

Til tross for ny norsk rekord på 56,96 - 24 hundredeler raskere enn gårsdagens semifinaleheat - var Ingvild Snildal et fattig tidel unna bronseplassen.

God åpning

Snildal åpnet sterkt på de første femti meterne, og hadde fjerde beste tid til vending. Asker-jenta lå likt med de andre medaljekandidatene da det gjenstod 10-15 meter.

Video: Se hele løpet her

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_7_27_18_56_44_1293.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kun et dårlig innslag forhindret Snildal fra å ta norges første kvinnelige medalje i et svømme-VM siden 1978. Likevel kan Snildal smykke seg med den beste prestasjonen av en kvinnelig norsk svømmer i VM siden Irene Dalbys 4. plass i 1991.

- Jeg kunne ikke håpe på noe bedre egentlig. Det er bare sykt gøy. Jeg gleder meg bare til årene fremover, sier Snildal til NRK.

Blir du farlig i London?

- Jeg tror Sarah skal passe seg, ler Snildal.

Suveren svenske

Sarah Sjöström vinner 100 m bryst
Foto: LASZLO BALOGH / REUTERS

Som i gårsdagens semifinaler var 15-årige Sarah Sjöström overlegen på de siste 50 meterne, og satte nok en verdensrekord.

Sjöström slo inn på 56,06, og knuste dermed sin egen verdensrekord fra i går med 38 hundredeler.

- Det er helt vilt. Nå skal jeg gi mamma og pappa en klem, sier Sjöström til NRK.

Siste nytt

 • Wilkens Solheim tatt ut til OL

  Nok en alpinist er tatt ut til OL på tampen. Søndag ble Kjetil Jansrud tatt ut til lekene, og onsdag kveld bekreftet alpinlandslaget at Fabian Wilkens Solheim også blir med til Beijing.

  – Jeg er veldig spent og ydmyk over å få muligheten til å representere Norge i OL 2022. Det har alltid vært en stor drøm for meg, og jeg kan ikke tro at mitt første OL er her allerede, skriver Wilkens Solheim på Instagram.

  Han var mannen som sikret VM-gull i Cortina i 2021 i lagkonkurransen i parallellslalåm.

  Det er nå til sammen 14 norske alpinister som er tatt ut til OL i Beijing.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Giovanni Maria Pizzato / AP
 • Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

  Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

  I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

  Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

  Mohamed Salah
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Røiseland og Eckhoff reiser til Oslo i privatfly

  Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland og smøresjef Tobias Dahl Fenre reiser hjem fra treningsleir i Italia til Oslo i et privatfly torsdag formiddag, før turen deretter går videre til Beijing på kvelden, melder TV 2.

  Eckhoff og Røiseland er de eneste norske skiskytterne som reiser til Kina torsdag. Resten av de OL-uttatte skiskytterne reiser først 31. junauar.

  Sesongstart skiskyting
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal