NRK Meny
Normal

– Vi er i ferd med å ta over som verdens beste

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Anders Bardals VM-gull er det siste i rekken av sterke norske hoppresultater. Nå nærmer Norge seg å bli verdens beste hoppnasjon.

Bardal

Det norske laget jublet ellevilt da Anders Bardal tok VM-gull i normalbakke lørdag kveld. Nå mener Clas Brede Bråthen at Norge er i ferd med å bli verdens beste hoppnasjon.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å beskrive hvor viktig dette gullet er. Nå er vi i ferd med å ta over – vi begynner å nærme oss målet vårt om å bli verdens beste hoppnasjon, og det føles godt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no og legger til:

– Men vi vet også at hvis vi ikke fortsetter å jobbe hardt, er veien ned enda raskere enn veien opp.

Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Norge har levert sterke resultater i hoppbakken i hele vinter, og lørdag kveld kom kanskje det største hoppøyeblikket til nå i sesongen: Anders Bardal hoppet bakken ned og tok et sterkt VM-gull i normalbakke.

Lettelse for Norge

Bråthen mener at østerrikerne snart bør begynne å skjelve i hoppdressene sine.

– I dag var vi best, og vi har vært det den siste tiden. I år er det fortsatt Østerrike som er best, men de bør begynne å tenke på å se seg over skuldra, sier Bråthen og fortsetter:

– Vi er veldig få verdenscuppoeng bak Østerrike i sammendraget nå, vi vant verdenscupen individuelt i fjor, vi har vunnet VM liten bakke nå og vi har fortsatt verdensrekorden, så det er en fantastisk «drive» i laget. Vi vet det ligger enormt mye arbeid bak, sier Bråthen.

– To år igjen

Den østerrikske treneren Alexander Stöckl, som tok over det norske laget i 2011, skal ha mye av æren for Norges fremgang. Han mener at dagens VM-gull er et bevis på at måten laget jobber på, er riktig.

Men på spørsmål om Norge er verdens beste hoppnasjon, svarer han at det fortsatt er litt tid igjen.

– Hvor ligger vi på lista?

– Ja, i dag er vi først. Men det er bare én dag, svarer Stöckl.

– Hvor langt unna er vi da?

– Ca. to år, svarer en lattermild norsk trener.

(Saken fortsetter under videovinduet...)

Her blir Anders Bardal verdensmester i Val De Fiemme.

Anders Bardal blir verdensmester

– Betyr uendelig mye

Anders Bardals VM-gull er det første norske VM-gullet i normalbakke siden 1966. Da var det legenden Bjørn Wirkola som sto øverst på pallen.

– Det at vi fikk et gull betyr uendelig mye. Når det er nesten 20 år siden sist vi vant i Thunder Bay, og 47 år siden vi vant i liten bakke med Bjørn Wirkola, sier det alt, forteller Bråthen.

– Det er så godt, for det er så mange som jobber så bra og så mye, og disse gutta som er så fantastiske ambassadører gjør at folk der hjemme blir stolte av å være en del av hoppsporten.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal