NRK Meny
Normal

– Vi er i ferd med å ta over som verdens beste

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Anders Bardals VM-gull er det siste i rekken av sterke norske hoppresultater. Nå nærmer Norge seg å bli verdens beste hoppnasjon.

Bardal

Det norske laget jublet ellevilt da Anders Bardal tok VM-gull i normalbakke lørdag kveld. Nå mener Clas Brede Bråthen at Norge er i ferd med å bli verdens beste hoppnasjon.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er vanskelig å beskrive hvor viktig dette gullet er. Nå er vi i ferd med å ta over – vi begynner å nærme oss målet vårt om å bli verdens beste hoppnasjon, og det føles godt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no og legger til:

– Men vi vet også at hvis vi ikke fortsetter å jobbe hardt, er veien ned enda raskere enn veien opp.

Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Norge har levert sterke resultater i hoppbakken i hele vinter, og lørdag kveld kom kanskje det største hoppøyeblikket til nå i sesongen: Anders Bardal hoppet bakken ned og tok et sterkt VM-gull i normalbakke.

Lettelse for Norge

Bråthen mener at østerrikerne snart bør begynne å skjelve i hoppdressene sine.

– I dag var vi best, og vi har vært det den siste tiden. I år er det fortsatt Østerrike som er best, men de bør begynne å tenke på å se seg over skuldra, sier Bråthen og fortsetter:

– Vi er veldig få verdenscuppoeng bak Østerrike i sammendraget nå, vi vant verdenscupen individuelt i fjor, vi har vunnet VM liten bakke nå og vi har fortsatt verdensrekorden, så det er en fantastisk «drive» i laget. Vi vet det ligger enormt mye arbeid bak, sier Bråthen.

– To år igjen

Den østerrikske treneren Alexander Stöckl, som tok over det norske laget i 2011, skal ha mye av æren for Norges fremgang. Han mener at dagens VM-gull er et bevis på at måten laget jobber på, er riktig.

Men på spørsmål om Norge er verdens beste hoppnasjon, svarer han at det fortsatt er litt tid igjen.

– Hvor ligger vi på lista?

– Ja, i dag er vi først. Men det er bare én dag, svarer Stöckl.

– Hvor langt unna er vi da?

– Ca. to år, svarer en lattermild norsk trener.

(Saken fortsetter under videovinduet...)

Her blir Anders Bardal verdensmester i Val De Fiemme.

Anders Bardal blir verdensmester

– Betyr uendelig mye

Anders Bardals VM-gull er det første norske VM-gullet i normalbakke siden 1966. Da var det legenden Bjørn Wirkola som sto øverst på pallen.

– Det at vi fikk et gull betyr uendelig mye. Når det er nesten 20 år siden sist vi vant i Thunder Bay, og 47 år siden vi vant i liten bakke med Bjørn Wirkola, sier det alt, forteller Bråthen.

– Det er så godt, for det er så mange som jobber så bra og så mye, og disse gutta som er så fantastiske ambassadører gjør at folk der hjemme blir stolte av å være en del av hoppsporten.

Siste nytt

 • Neymar klar for å møte Rennes

  Neymar, som dro tre dager tilbake til Brasil tidligere denne uken, bør være spilleklar for Paris Saint-Germain denne helgen, mener trener Unai Emery. Neymar fløy til Brasil på grunn av et «familieproblem» og returnerte til Paris onsdag, skriver NTB.

  Neymar
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio