NRK Meny
Normal

Snakker ut om bussangrepet: – Vanskelig å finne ord

Borussia Dortmund-stjernen Nuri Sahin beskriver de vanskelige 24 timene etter angrepet, og hvordan det var å sitte i bussen med sine lagkamerater da det smalt.

Dortmund-stjernen Nuri Sahin om bussangrepet

PREGET: Nuri Sahin var tydelig preget etter 2-3-tapet mot Monaco. Intervju med tillatelse fra Viasat.

– Jeg glemmer ikke ansiktene til lagkameratene mine, sier Nuri Sahin til Viasat etter onsdagens mesterligakamp mot Monaco.

– Jeg får frysninger når jeg tenker på det, fortsetter han.

Sahin satt i Borussia Dortmunds lagbuss sammen med resten av laget på vei til mesterligakvartfinalen mot Monaco da det smalt. Forsvarsspiller Marc Bartra og en politimann ble skadet etter de tre eksplosjonene.

Etter den utsatte kampen onsdag kveld fortalte Sahin om hvordan det var å oppleve alt på nært hold.

SOCCER-CHAMPIONS-DOR-AMO/

ANGREPET: Tirsdag kveld ble Borussia Dortmunds lagbuss angrepet.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

– Det er vanskelig å snakke om, og det er vanskelig å finne de rette ordene. Vi har sett slike ting så ofte på TV, men det har alltid virket så fjernt. Selv da det skjedde i Istanbul på nyttårsaften, som er i hjemlandet mitt. Da virket det litt nærmere, men fortsatt langt unna, sier han.

– Tirsdag kveld fikk vi føle på hvordan det er å være midt i en slik situasjon. Jeg ønsker ikke at noen andre skal føle det sånn igjen.

– Setter ting i perspektiv

28-åringen forteller at han ikke tenkte på fotball før han kom ut på banen i andre omgang i den utsatte mesterligakvartfinalen mot Monaco.

– Jeg vet at fotball er viktig, og jeg elsker sporten. Vi tjener mye penger og vi har et privilegert liv, men vi er mennesker og det er så mye som betyr mer enn fotball her i verden. Og på tirsdag følte vi det, forklarer midtbanespilleren.

– Da alt skjedde forsto jeg det ikke helt. Men jeg skjønte hvor heldig jeg var da jeg kom hjem til kona mi og sønnen min som ventet på meg i døra.

Lagkamerat Marc Bartra, som ble skadet av glass-splinter i angrepet, er på bedringens vei etter en vellykket operasjon.

– Hei alle sammen! Som dere kan se har jeg det mye bedre. Takk for all støtte og meldinger, skrev han på sin Instagram-profil onsdag.

Marc Bartra gir tommel opp etter bussdramaet i Dortmund.

TAKKET FOR STØTTEN: Dortmund-forsvareren ble skadet under bussangrepet tirsdag kveld. Han takker fansen for støtten på sin Instagram-profil.

Foto: Privat

Utsatt kamp

Ett selvmål og to fulltreffere av Kylian Mbappé sørget for at Monaco slo Dortmund 3–2 i den utsatte kvartfinalekampen mellom lagene onsdag kveld.

Germany Soccer Champions League

IKKE RETTFERDIG: Thomas Tuchel mener det var for tidlig for laget å spille kvartfinalen igjen allerede onsdag.

Foto: Martin Meissner / AP

Kampen ble spilt kun ett døgn etter ulykken. Lagene skal ha fått beskjed via tekstmelding.

Dortmund-trener Thomas Tuchel var kritisk til at kampen ble spilt allerede onsdag.

– Det er noen i Sveits som bestemte at vi skal spille nå. Det er ikke rettferdig, sier Tuchel til den tyske kringkasteren DW Sports.

Siste nytt

 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale