Smøresjefen dropper Tour de Ski

MÜNCHEN (NRK): Knut Nystad prioriterer skitesting i VM-løypene framfor Tour de Ski.

Knut Nystad

SER FRAMOVER: Smøresjef Knut Nystad drar til Falun under Tour de Ski.

Foto: Christian Grotnes / NRK

– Det kommer enda viktigere skirenn senere i vinter, sier Knut Nystad til NRK.

Det er årsaken til at den norske smøresjefen ikke er på plass når vinterens utgave av Tour de Ski innledes med prologer i Oberstdorf lørdag.

Fra 5.-11. januar kommer Nystad til å være i Falun. Der arrangeres det skandinavisk cup, og Norge benytter anledningen til å forberede seg på det som skal skje i midten av februar, da det er VM i akkurat de samme løypene.

Trygg på Tour-opplegget

Nystad leder et team på sju personer som skal teste intensivt en hel uke.

– Vi ønsker å være så godt forberedt til VM som overhodet mulig, fastslår Nystad, som samtidig er helt tydelig på at det ikke svekker de norske vinnersjansene i Tour de Ski.

Alle de norske løperne har sine personlige smørere på plass.

– Jeg er veldig trygg på opplegget der nede, sier Nystad.

Norge har – i likhet med de andre nasjonene – bred erfaring fra Falun, der det arrangeres verdenscup hver eneste vinter.

Kjente himmelstrøk

Men verdenscupkonkurransene i VM-løypene har de siste årene funnet sted i midten av mars.

I midten av februar kan det være helt andre forhold.

– Når vi skal teste der borte, håper jeg egentlig at det blir skiftende forhold, så vi får testet på ulike fører. Vi ønsker å være forberedt på alt, sier Nystad.

Han kan ikke garantere at Norge ikke går på en lignende smell som i Sotsji-OL sist vinter, der de norske løperne ikke hadde konkurransedyktige ski på stafettene.

– Helt sikre kan man alltid være. Samtidig er Falun i mer kjente himmelstrøk enn Sotsji var. Så det skal vel litt mer til at vi kommer borti forhold vi aldri før har vært borti. Men det samme kunne man si før VM i Holmenkollen i 2011, og det var jo flere nasjoner som aldri fant ut av snøen der, påpeker Knut Nystad.

Slik så det ut i Falun da Martin Johnsrud Sundby vant prøve-VM i mars:

Martin Johnsrud Sundby håper konkurrentene har glemt VM-våpenet.

Siste nytt

 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria