Hopp til innhold

Smøresjefen dropper Tour de Ski

MÜNCHEN (NRK): Knut Nystad prioriterer skitesting i VM-løypene framfor Tour de Ski.

Knut Nystad

SER FRAMOVER: Smøresjef Knut Nystad drar til Falun under Tour de Ski.

Foto: Christian Grotnes / NRK

– Det kommer enda viktigere skirenn senere i vinter, sier Knut Nystad til NRK.

Det er årsaken til at den norske smøresjefen ikke er på plass når vinterens utgave av Tour de Ski innledes med prologer i Oberstdorf lørdag.

Fra 5.-11. januar kommer Nystad til å være i Falun. Der arrangeres det skandinavisk cup, og Norge benytter anledningen til å forberede seg på det som skal skje i midten av februar, da det er VM i akkurat de samme løypene.

Trygg på Tour-opplegget

Nystad leder et team på sju personer som skal teste intensivt en hel uke.

– Vi ønsker å være så godt forberedt til VM som overhodet mulig, fastslår Nystad, som samtidig er helt tydelig på at det ikke svekker de norske vinnersjansene i Tour de Ski.

Alle de norske løperne har sine personlige smørere på plass.

– Jeg er veldig trygg på opplegget der nede, sier Nystad.

Norge har – i likhet med de andre nasjonene – bred erfaring fra Falun, der det arrangeres verdenscup hver eneste vinter.

Kjente himmelstrøk

Men verdenscupkonkurransene i VM-løypene har de siste årene funnet sted i midten av mars.

I midten av februar kan det være helt andre forhold.

– Når vi skal teste der borte, håper jeg egentlig at det blir skiftende forhold, så vi får testet på ulike fører. Vi ønsker å være forberedt på alt, sier Nystad.

Han kan ikke garantere at Norge ikke går på en lignende smell som i Sotsji-OL sist vinter, der de norske løperne ikke hadde konkurransedyktige ski på stafettene.

– Helt sikre kan man alltid være. Samtidig er Falun i mer kjente himmelstrøk enn Sotsji var. Så det skal vel litt mer til at vi kommer borti forhold vi aldri før har vært borti. Men det samme kunne man si før VM i Holmenkollen i 2011, og det var jo flere nasjoner som aldri fant ut av snøen der, påpeker Knut Nystad.

Slik så det ut i Falun da Martin Johnsrud Sundby vant prøve-VM i mars:

Martin Johnsrud Sundby håper konkurrentene har glemt VM-våpenet.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal