NRK Meny
Normal

Smører ski i blanke messingen

De australske skismørerne er ikke som andre som andre skismørere. De gir jobbe en ekstra "twist" med å gjøre jobben i blanke messingen.

Video Det australske landslaget i Tour de Ski er ikke som andre landslag

1. Det australske landslaget i Tour de Ski er ikke som andre landslag

Callum Watson er en som definitivt ikke opplever det samme trøkket som Petter Northug i Tour de Ski. Han er Australias eneste representant i Touren, og ligger desidert sist på resultatlisten etter fem etapper. Men selv om han er sist, betyr ikke det at han har triste dager på jobben. Til det har et støtteapparat som bidrar til å holde motet opp hos ham. Det gjør de blant annet med spøker som å smøre skiene med rumpene bare.

Bratt læringskurve

Callum Watson

Callum Watson

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

Australias eneste deltager har med seg et tomanns støtteapparat til å hjelpe seg i sin første deltagelse i Touren, de operere både som med smørere og lagledere. Så langt har det ikke gitt sportslig suksess. Callum Watson ligger nesten et kvarter etter sammenlagtleder Dario Cologne.

- Jeg har aldri gått så mange løp på en gang, så det er en bratt læringskurve, sier Callum Watson til NRK.

Holdt på å bli disket

På mandagens fellestart kjempet 21-åringen en tøff og ensom kamp for ikke å bli tatt igjen med en runde og dermed diskvalifisert fra hele Touren. Publikum langs løypa satte likevel pris på innsatsen hans.

- Det er moro når publikum begynner å heie på deg og at de setter pris på at man faktisk er der for å yte sitt beste, sier han videre.

Resultater fra Tour de Ski

Vant AM

Watson kvalifiserte seg til årets verdenscup ettersom han vant det australske mesterskapet sist sommer. Dermed pakket han kofferten for et halvt år på reisefot. Så lang er 74.-plass fra Davos høydepunktet på verdenscupeventyret hans.

- Man begynner å lure på hvorfor jeg gjør dette når man har mange harde dager etter hverandre. Jeg kunne jo vært hjemme, solt meg og blitt brun, men jeg biter tennene sammen og lever på de gode øyeblikkene som faktisk finnes. avslører Callum Watson.

Han drømmer likevel ikke om å bytte plass med Petter Northug.

- Presset er for stort. Nå har jeg ikke noe press på meg annet en det jeg legger på meg selv, avslutter han.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal