Smiseth Sejersted gråt av skuffelse etter råsterk sjetteplass

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Lotte Smiseth Sejersted imponerte med en strålende sjetteplass på OL-utforen, men 22-åringen gråt av skuffelse etterpå.

Sochi Olympics Alpine Skiing Women

Lotte Smiseth Sejersted ble nummer seks da Tina Maze og Dominique Gisin delte seieren på OL-utforen.

Foto: Luca Bruno / Ap

Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel kom på 27. plass.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Det er jo dritbra. Herregud! Det må bare synke litt inn, sier en gråtkvalt Lotte Smiseth Sejersted til TV 2 etter løpet.

Det så lenge ut som om Bærums-jenta skulle ta ny ledertid i mål, men endte 44 hundredeler bak Tina Maze og Dominique Gisin, som utrolig nok delte seieren.

Det holdt til en sterk sjetteplass for Sejersted i hennes aller første OL. Hun var likevel litt skuffet – kanskje ikke så rart når hun var så nær ved å blande seg inn i medaljekampen.

– Litt kjipt

– Jeg følte meg helt uslåelig da jeg sto opp i morges. Jeg følte det kom til å gå veldig bra. Så det er vel egentlig skuffelsen som kommer først, innrømmer hun.

– Jeg trodde faktisk jeg skulle stå på pallen i dag, selv om jeg egentlig ikke har forutsetninger for å si det.

Sejersted startet som nummer 26, og fikk dermed dårligere forhold øverst i bakken sammenlignet med favorittenene. Likevel ledet Sejerstad med 0,25 sekund på det meste. I mål var hun imidlertid noen få hundredeler bak pallplass.

Hylles av NRK-kommentator

NRKs alpinkommentator Andreas Toft mener 22-åringen gjør en vanvittig prestasjon.

– Det er den beste norske utforprestasjonen av en kvinnelig alpinist i et OL, sier Toft kontant.

Han skjønner at alpinisten er skuffet når hun er så nære medalje, men tror hun kommer til å glede seg over resultatet når det har gått litt tid.

– Hun kjører kjempebra. Det er et av hennes aller beste løp denne sesongen, sier han.

Mowinckel på 27. plass

Også hovedpersonen tror smil erstatter tårer når det hele har sunket inn.

– Det kommer sikkert til å gå noen timer så vil jeg være dritglad. Det er mitt første OL og det er en sjetteplass, og det er spesialutfor, sier hun til TV 2.

Ragnhild Mowinckel åpnet – i likhet med lagvenninnen – meget sterkt, men gjorde en grov feil like før mål. Den norske jenta kjørte i mål 2,86 sekunder bak ledende Tina Maze og Dominique Gisin.

Hun endte til slutt på 27. plass – et litt skuffende resultat med tanke på hennes flotte sjetteplass på superkombinasjonen tidligere i uken.

Et sterkt alpinlag

Lotte Smiseth Sejersted har til tross for sin unge alder lenge vært Norges eneste alpinhåp på kvinnesiden. Nå påpeker Toft at Norge endelig har et ordentlig lag, som faktisk presterer.

– Vi har Mowinckel som kom på en strålende sjetteplass på superkombinasjonen, og så har vi Løseth-søstrene som skal delta i slalåmen og storslalåmen om ikke lenge. Jeg tror dette tar litt av trykket på Sejersted. Hun er tross alt bare 22 år, sier NRK-kommentatoren.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Tittel» i nytt vindu

Siste nytt

 • Norge med to lag i kombinert

  Norge stiller med to lag i kombinert lagsprint på lørdag. Verken Jarl Magnus Riiber eller Jens Lurås Oftebro går for Norge.

  Det gjør derimot Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad som skal gå for Norge 1. Kasper Moen Flatla og Andreas Skoglund utgjør Norge 2.

  Av disse fire ble Graabak beste nordmann under Gundersen normal-rennet på fredag. Han havnet på sjetteplass. Espen Bjørnstad ble nummer 13, mens Skoglund ble nummer 18 og Flatla nummer 21.

  Jarl Magnus Riiber velger å stå over lagsprinten. Han ønsker ikke slå opp en kneskade som han pådro seg i sommer.

  Jørgen Graabak
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tror ikke på VM-avlysning

  Med flere nye smittetilfeller, og kritikk mot forholdene i håndball-VM, er det spekulert i om mesterskapet i Egypt kan fortsette. Til TV2 var TV3-ekspert Ole Erevik tydelig på at han mente det burde avlyses. Det tror ikke de norske landslagsherrene at kommer til å skje.

  – Det tror jeg ikke det kommer til å bli. Det tar jeg med stor ro. At det kommer flere smittetilfeller, kan være, men det blir blir spekulasjoner. Vi må ta som det kommer, sier kaptein Bjarte Myrhol på fredagens pressemøte.

  Norge tapte mot Frankrike, og møter Sveits lørdag.

  – Jeg tror noe av hovedoppgaven blir å kunne takle ting som skjer, ting som man ikke er klar over, og de lagene som klarer takle det meste, kommer best rustet. Det er en ny situasjon.Vi er bare håndballspillere, og det er det vi må fokusere på. Og så stole på at de rundt gjør jobben sin, sier Myrhol.

  Bjarte Myrhol
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Blir permanent manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal