Smell for Marcus og Martinus – Glimt overlegne

Mens det rant mer enn to dråper regn over Kippermoen gress torsdag, var det akkurat to mål Bodø/Glimt hadde rukket å score før pause. For med Marcus Gunnarsen, i popduen Marcus og Martinus fra start, fikk Mosjøen det tøft i cupens første runde.

– Veldig proft gjennomført av Glimt, mente TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Han skrøt også av hjemmelaget:

– Jeg synes Mosjøen kommer godt ut av dette. De har vært godt organisert og vært nære scoring minst én gang.

Hjemmelaget hang lenge med, men rett før pause rakk dommeren å signalisere, eller plystre i fløyta – hvis vi legger godviljen til – to ganger. Nino Zugelj satt inn 3-0-målet for eliteserielederen og bidro til at Glimt avanserer til cupens andre runde. Zugelj satte også oppgjørets første mål, mens Albert Grønbæk doblet ledelsen like etterpå.

Like før slutt ble det et brødrebytte da Marcus ble byttet ut for Martinus Gunnarson. Sistnevnte rakk raskt å markere seg med et gult kort.

Marcus Gunnarsen

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn