Smell for United – Ronaldo måtte ta av seg kapteinsbindet

Manchester United fikk en blytung åpning på kampen og tapte mot Aston Villa. Cristiano Ronaldo var tilbake fra start i Premier League, men arbeidsdagen ble tung for portugiseren.

Ronaldo

KAPTEIN: Cristiano Ronaldo var valgt som kaptein til kampen mot Aston Villa.

Aston Villa-scoringer signert Leon Bailey og Lucas Digne gjorde at hjemmelaget fikk en drømmestart før tolv minutter av kampen var spilt. Selvmålet til Jacob Ramsey senere i oppgjøret var til liten hjelp for Manchester United, som fikk en ny kalddusj rett etter pause.

For Ramsey skulle gjøre opp for seg med å score i riktig mål, og satte dermed 3-1-scoringen som også ble sluttresultatet.

– Vi tapte kampen i starten av første omgang og andre omgang, og det er ikke akseptabelt. De så mer friske og mer klare ut. Vi må være skarpere. I dag var vi ikke gode nok, sa Manchester United-trener Erik Ten Hag til BBC.

Premier League - Aston Villa v Manchester United

MÅLSCORER: Jacob Ramsey

– Tok av kapteinsbind

Noe overraskende var det Cristiano Ronaldo som hadde fått kapteinsansvaret for United før kampen. Ronaldo har slitt med spilletid i det siste, og vært i hardt vær etter at han nektet å byttes inn i seriekampen mot Tottenham og forlot stadion før kampslutt.

Men kapteinsbindet skulle raskt bli tredd av armen til portugiseren.

Midtveis ut i den første omgangen tok Ronaldo nemlig av seg kapteinsbindet og skal angivelig ha lagt det fra seg.

UTEN BIND: Ronaldo hadde ikke på seg kapteinsbindet i deler av den første omgangen.

– Ronaldo har tatt av kapteinsbindet og det ligger nå ved siden av Emerys (Unai, Aston Villa-trener) tekniske område. Ser ikke ut til å ha mye hell med armbånd. Fjerde dommer Craig Pawson går bort for å hente den, skrev ESPN-journalist Rob Dawson på Twitter.

I ettertid har det blitt spekulert i om at armbindet var ødelagt, og at det var det som var grunnen til at 37-åringen måtte legge det fra seg.

SE: Høydepunkter fra Aston Villa - Manchester United.

Drømmestart for Emery

Det var en til tider tydelig frustrert Ronaldo utpå gressmatta. I den andre omgangen var kapteinsbindet tilbake på armen, men stjernespissen virket fortsatt lite fornøyd.

IRRITERT: Cristiano Ronaldo diskuterer med dommer Anthony Taylor.

Både Ronaldo og Aston Villa-stopper Tyrone Mings ble belønnet med et gult kort etter et basketak innenfor hjemmelagets 16-meter. Situasjonen gikk også til «VAR» som en potensiell rødt kort-situasjon – men avgjørelsen sto.

Manchester United fikk det ikke til å stemme gjennom store deler av kampen, og hadde få farligheter foran Aston Villa-målet. Hjemmelaget virket å ha god kontroll mot et United som har vært i god form den siste tiden. Dette var Uniteds første tap på seks kamper.

PANGSTART: Kampen var Emerys første som Villa-manager etter at Steven Gerrard fikk sparken.

Hjemmeseieren gjør at Unai Emery får en drømmestart på trenerkarrieren i Aston Villa.

– Vi har spillere med de gode ferdigheter. Slik vi spilte de 90 minuttene, så kan vi være optimistiske. Men dette er bare første steg. Vi må jobbe mye for å fortsette å forbedre oss, sa Emery til BBC etter kampslutt.