Småsjuk Kristoffersen på pallen i Levi

LEVI/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen tilbake etter sponsorbråket med knallsterk andreplass.

Finland Alpine Skiing World Cup

TILBAKE ETTER SPONSORBRÅKET: Henrik Kristoffersen har vært gjennom en rettssak i år om retten til å bruke sin egen sponsor foran på hjelmen. Det har åpenbart ikke ødelagt for ham sportslig sett. Søndagen endte med en andreplass, bak tyske Felix Neureuther.

Foto: Giovanni Auletta / AP

– Kroppen føltes helt jævlig, både før og etter løpet.

Slik klagde en likevel ganske smørblid Henrik Kristoffersen etter sesongstarten for slalåm i finske Levi. For da to omganger var gjennomført sto han på pallen, bare slått av tyske Felix Neureuther.

Svenske Mattias Hargin ble treer. Briten Dave Ryding ledet etter første omgang og kunne tatt Storbritannias første verdenscupseier i alpint, men han kjørte ut.

Kristoffersen hadde to sterke omganger, men litt rot og noen tekniske problemer ødela.

– Noe er bra, noe er altfor dårlig. Jeg er ikke fornøyd med hengkjøringa i noen av omgangene, men sånn er det, sier han til NRK.

Tilbake etter krangel

Det har vært mye bråk i alpintleiren i år, og Kristoffersen har vært ute og inne av landslaget etter en rettslig krangel med Skiforbundet om plasseringen av sponsormerker. En andreplass i sesongstarten smaker godt.

– Jeg er veldig «happy» med å bli nummer to. Jeg har vært litt småsjuk de siste to dagene, men jeg hadde ikke tatt Felix i dag uansett, sier han til NRK.

– Gøy å være her med gutta

NRK skrev tidligere i år at Kristoffersen var uønsket på landslaget av flere av de andre løperne, og det var knyttet en viss spenning til hvordan sesongåpningen ville bli, etter at bråket ga seg tidligere i høst, og Kristoffersen igjen fikk trene med resten av landslaget.

– Det har vært gøy å være her med gutta, og det er mange som er gode til å kjøre på ski, sier han.

– Nå da?

– Nå skal jeg hjem til bikkja. Og dama, sier han.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste norske på sjuendeplass, mens Leif Kristian Haugen ble nummer 15. Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen, mens Bjørn Brudevoll kjørte ut i første omgang.

Henrik Kristoffersen kjørte nesten plettfritt i slalåmbakken

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal