Hopp til innhold

Småsjuk Kristoffersen på pallen i Levi

LEVI/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen tilbake etter sponsorbråket med knallsterk andreplass.

Finland Alpine Skiing World Cup

TILBAKE ETTER SPONSORBRÅKET: Henrik Kristoffersen har vært gjennom en rettssak i år om retten til å bruke sin egen sponsor foran på hjelmen. Det har åpenbart ikke ødelagt for ham sportslig sett. Søndagen endte med en andreplass, bak tyske Felix Neureuther.

Foto: Giovanni Auletta / AP

– Kroppen føltes helt jævlig, både før og etter løpet.

Slik klagde en likevel ganske smørblid Henrik Kristoffersen etter sesongstarten for slalåm i finske Levi. For da to omganger var gjennomført sto han på pallen, bare slått av tyske Felix Neureuther.

Svenske Mattias Hargin ble treer. Briten Dave Ryding ledet etter første omgang og kunne tatt Storbritannias første verdenscupseier i alpint, men han kjørte ut.

Kristoffersen hadde to sterke omganger, men litt rot og noen tekniske problemer ødela.

– Noe er bra, noe er altfor dårlig. Jeg er ikke fornøyd med hengkjøringa i noen av omgangene, men sånn er det, sier han til NRK.

Tilbake etter krangel

Det har vært mye bråk i alpintleiren i år, og Kristoffersen har vært ute og inne av landslaget etter en rettslig krangel med Skiforbundet om plasseringen av sponsormerker. En andreplass i sesongstarten smaker godt.

– Jeg er veldig «happy» med å bli nummer to. Jeg har vært litt småsjuk de siste to dagene, men jeg hadde ikke tatt Felix i dag uansett, sier han til NRK.

– Gøy å være her med gutta

NRK skrev tidligere i år at Kristoffersen var uønsket på landslaget av flere av de andre løperne, og det var knyttet en viss spenning til hvordan sesongåpningen ville bli, etter at bråket ga seg tidligere i høst, og Kristoffersen igjen fikk trene med resten av landslaget.

– Det har vært gøy å være her med gutta, og det er mange som er gode til å kjøre på ski, sier han.

– Nå da?

– Nå skal jeg hjem til bikkja. Og dama, sier han.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste norske på sjuendeplass, mens Leif Kristian Haugen ble nummer 15. Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen, mens Bjørn Brudevoll kjørte ut i første omgang.

Henrik Kristoffersen kjørte nesten plettfritt i slalåmbakken

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal