Småsjuk Kristoffersen på pallen i Levi

LEVI/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen tilbake etter sponsorbråket med knallsterk andreplass.

Finland Alpine Skiing World Cup

TILBAKE ETTER SPONSORBRÅKET: Henrik Kristoffersen har vært gjennom en rettssak i år om retten til å bruke sin egen sponsor foran på hjelmen. Det har åpenbart ikke ødelagt for ham sportslig sett. Søndagen endte med en andreplass, bak tyske Felix Neureuther.

Foto: Giovanni Auletta / AP

– Kroppen føltes helt jævlig, både før og etter løpet.

Slik klagde en likevel ganske smørblid Henrik Kristoffersen etter sesongstarten for slalåm i finske Levi. For da to omganger var gjennomført sto han på pallen, bare slått av tyske Felix Neureuther.

Svenske Mattias Hargin ble treer. Briten Dave Ryding ledet etter første omgang og kunne tatt Storbritannias første verdenscupseier i alpint, men han kjørte ut.

Kristoffersen hadde to sterke omganger, men litt rot og noen tekniske problemer ødela.

– Noe er bra, noe er altfor dårlig. Jeg er ikke fornøyd med hengkjøringa i noen av omgangene, men sånn er det, sier han til NRK.

Tilbake etter krangel

Det har vært mye bråk i alpintleiren i år, og Kristoffersen har vært ute og inne av landslaget etter en rettslig krangel med Skiforbundet om plasseringen av sponsormerker. En andreplass i sesongstarten smaker godt.

– Jeg er veldig «happy» med å bli nummer to. Jeg har vært litt småsjuk de siste to dagene, men jeg hadde ikke tatt Felix i dag uansett, sier han til NRK.

– Gøy å være her med gutta

NRK skrev tidligere i år at Kristoffersen var uønsket på landslaget av flere av de andre løperne, og det var knyttet en viss spenning til hvordan sesongåpningen ville bli, etter at bråket ga seg tidligere i høst, og Kristoffersen igjen fikk trene med resten av landslaget.

– Det har vært gøy å være her med gutta, og det er mange som er gode til å kjøre på ski, sier han.

– Nå da?

– Nå skal jeg hjem til bikkja. Og dama, sier han.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste norske på sjuendeplass, mens Leif Kristian Haugen ble nummer 15. Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen, mens Bjørn Brudevoll kjørte ut i første omgang.

Henrik Kristoffersen kjørte nesten plettfritt i slalåmbakken

Siste nytt

 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Wadji scoret tre

  Ibrahima Wadji scoret de tre første målene til Haugesund da de slo Mjøndalen 4-1 på bortebane i den 10. eliteserierunden. Olivier Occean reduserte med snaue 15 minutter igjen, men like før slutt punkterte Bruno Leite kampen.

  Ibrahima Wadji
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal