NRK Meny
Normal

Småbekymret Kristoff: – Mye klabb og babb

ANGERS/OSLO (NRK): Heller ikke på den tredje etappen nådde Alexander Kristoff (29) opp i spurten. Han innrømmer at det går utover selvtilliten.

Alexander Kristoff

SJANSELØS: Alexander Kristoff ble nummer 11 på tredje etappe av Tour de France. Mark Cavendish (i grønt) tok sin andre seier.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Nordmannen startet Tour de France med en åttende plass. Han var sjanseløs på den mer kuperte andreetappen, og mandag ble Alexander Kristoff nummer 11 - idet som til slutt ble en massespurt med de fleste kanonene involvert.

– Det har vært litt mye klabb og babb for meg i oppløpet, slår Kristoff fast når han møter den norske pressen noen timer etter målgang på den tredje etappen av Tour de France.

– Først var det en som veltet foran meg i en sving før oppløpet, så mistet jeg posisjonen, og måtte bruke litt krefter på å komme meg opp igjen. Så holdt jeg på å krasje i min egen mann, så jeg måtte kjøre meg frem selv på slutten og da hadde jeg ikke mye å gi på oppløpet, forklarer Kristoff.

Svekket selvtillit

Han har tatt seg en dusj, og lagt noe av skuffelsen bak seg. 11.-plasser er langt fra noe han samler på.

– Jeg er ikke fornøyd med det. I dag var det egentlig en løype som passet meg bra, så jeg burde prestert bedre, sier 29-åringen til NRK.

– Går dette utover selvtilliten din?

– Ja, det gjør det. Jeg skulle vært høyere opp på listene. Det er ikke bra nok å være utenfor topp 10, innrømmer Kristoff.

Katusjas sportsdirektør, Torsten Schmidt, har lagt fra mistet tro på sitt norske håp.

– Vi prøver igjen i morgen. Presset på ham er litt større nå, men hvis det er noen type mennesker som takler det, er det skandinavene, sier han.

Michael Mørkøv

TØFF: Michael Mørkøv nekter å gi seg tross skade allerede på første etappe.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det har ikke gjort det enklere at opptrekker Michael Mørkøv skadet seg på første etappe, men det vil ikke Kristoff skylde på.

– Det har vært noen uheldigheter, og beina har ikke vært helt bra. Man kjører ofte litt på «limiten» når man har litt dårlige bein og da skjer sånn, mener han.

For sakte

Det er uansett gode nyheter at danske Mørkøv føler han snart er klar for gi 100 prosent igjen.

– Kroppen blir bedre og bedre, selv om jeg fortsatt har problemer med høyrebenet. Det var heldig for meg at det gikk så rolig i dag, sier han til NRK.

For tempoet på den tredje etappen var rolig. Så rolig at NRKs ekspert omtalte det som uvanlig. Allerede i morgen får Kristoff en ny sjanse, og han håper farten er høyere på den 237,5 kilometer lange etappen fra Saumur til Limoges.

– Jeg pleier å kjøre bedre når det går litt hardere, og i dag gikk det veldig sent. Jeg håper det blir litt tøffere i morgen, sier Kristoff.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal