NRK Meny
Normal

Småbekymret Kristoff: – Mye klabb og babb

ANGERS/OSLO (NRK): Heller ikke på den tredje etappen nådde Alexander Kristoff (29) opp i spurten. Han innrømmer at det går utover selvtilliten.

Alexander Kristoff

SJANSELØS: Alexander Kristoff ble nummer 11 på tredje etappe av Tour de France. Mark Cavendish (i grønt) tok sin andre seier.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Nordmannen startet Tour de France med en åttende plass. Han var sjanseløs på den mer kuperte andreetappen, og mandag ble Alexander Kristoff nummer 11 - idet som til slutt ble en massespurt med de fleste kanonene involvert.

– Det har vært litt mye klabb og babb for meg i oppløpet, slår Kristoff fast når han møter den norske pressen noen timer etter målgang på den tredje etappen av Tour de France.

– Først var det en som veltet foran meg i en sving før oppløpet, så mistet jeg posisjonen, og måtte bruke litt krefter på å komme meg opp igjen. Så holdt jeg på å krasje i min egen mann, så jeg måtte kjøre meg frem selv på slutten og da hadde jeg ikke mye å gi på oppløpet, forklarer Kristoff.

Svekket selvtillit

Han har tatt seg en dusj, og lagt noe av skuffelsen bak seg. 11.-plasser er langt fra noe han samler på.

– Jeg er ikke fornøyd med det. I dag var det egentlig en løype som passet meg bra, så jeg burde prestert bedre, sier 29-åringen til NRK.

– Går dette utover selvtilliten din?

– Ja, det gjør det. Jeg skulle vært høyere opp på listene. Det er ikke bra nok å være utenfor topp 10, innrømmer Kristoff.

Katusjas sportsdirektør, Torsten Schmidt, har lagt fra mistet tro på sitt norske håp.

– Vi prøver igjen i morgen. Presset på ham er litt større nå, men hvis det er noen type mennesker som takler det, er det skandinavene, sier han.

Michael Mørkøv

TØFF: Michael Mørkøv nekter å gi seg tross skade allerede på første etappe.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Det har ikke gjort det enklere at opptrekker Michael Mørkøv skadet seg på første etappe, men det vil ikke Kristoff skylde på.

– Det har vært noen uheldigheter, og beina har ikke vært helt bra. Man kjører ofte litt på «limiten» når man har litt dårlige bein og da skjer sånn, mener han.

For sakte

Det er uansett gode nyheter at danske Mørkøv føler han snart er klar for gi 100 prosent igjen.

– Kroppen blir bedre og bedre, selv om jeg fortsatt har problemer med høyrebenet. Det var heldig for meg at det gikk så rolig i dag, sier han til NRK.

For tempoet på den tredje etappen var rolig. Så rolig at NRKs ekspert omtalte det som uvanlig. Allerede i morgen får Kristoff en ny sjanse, og han håper farten er høyere på den 237,5 kilometer lange etappen fra Saumur til Limoges.

– Jeg pleier å kjøre bedre når det går litt hardere, og i dag gikk det veldig sent. Jeg håper det blir litt tøffere i morgen, sier Kristoff.

Siste nytt

 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par