NRK Meny
Normal

Slutter ikke tross dopingskandalen

Astana-laget til Alexandre Vinokourov gir seg likevel ikke med sykkelsporten.

Astana
Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Det gjør ledelsen i det kasakhstanske laget klart.

- I motsetning til hva noen medier melder så fortsetter Astana Cycling Team sine aktiviteter og stiller til start i lagets to neste løp, Sachsen Tour (25 - 29. juli) og Brixia Tour (26-29. juli).

Det skriver laget på sin hjemmeside.

Etter dopingavsløringen rundt lagets stjerne, Alexandre Vinokourov, tirsdag ble det meldt at laget nå trekker seg fra sporten.

- Lagets ledelsen har fått full støtte fra presidenten for Kasakhstans Sykkelforbund, Danial Akhmetov, skriver laget videre og slår fast at det fortsetter.

Gjorde flere beslag

Fransk politi beslagla både bager og esker med ukjent innhold etter å ha gjort en grundig undersøkelse på Astana-hotellet tirsdag.

Ingen av polititjenestemennene som var med på razziaen mot det skandaliserte sykkellaget ønsket å gi noen kommentarer til de beslagene som var foretatt.

En fransk politimann på vei ut av Astana-lagets hotell etter å ha vært med på å ransake det.

En fransk politimann på vei ut av Astana-lagets hotell etter å ha vært med på å ransake det.

Foto: Bob Edme / AP

Over et dusin politimenn gikk til aksjon mot hotellet der Astana-laget bodde etter at nyheten om Alexandre Vinokourovs positive dopingprøve ble kjent.

Noen av rytterne og lederne, samt flere av lagets biler, var på hotellet da politiet slo til, men Vinokourov selv hadde stukket av via ei bakdør.

Tollere stoppet bil

En av lagets biler ble stoppet av en tollpost i nærheten av byen Toulouse senere på kvelden.

Bilen ble undersøkt og folkene som satt i den ble avhørt av tollerne.

Det blir også hevdet at politiet snakket med dem etter at tollvesenet hadde gjort seg ferdig med bilen og menneskene i den.

Politiet undersøkte grundig alt som tilhørte Astana-laget da de gikk til aksjon mot hotellet, og særlig stor interesse skal de ha vist for noen svarte plastsekker de fikk av personalet på hotellet, men det er ikke sagt noe om eventuelle funn.

Siste nytt

 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. Nå håper han å være klar for intervaller over helgen. – Petter har meldt sin interesse for å gå skirenn igjen, sier Kveen, som bekrefter at Northug vrakes hvis han ikke tas ut til Ruka. – Ja, du kan si det sånn. Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Curling-tap mot Sveits

  Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

  Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner