NRK Meny
Normal

– Slutt på Petters privilegier

Når Petter Northug onsdag møter opp på Gardermoen, er det slutt på fordelene han er vant til.

Petter Northug

Når blånissen Petter Northug gjenforenes med landslagstrener Trond Nystad (t.v.) og landslagssjef Vidar Løfshus i Kuusamo, blir han rødnisse uten privilegier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det blir litt annerledes for Petter. Nå er det slutt på privilegiene han er vant til fra tidligere år, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Onsdag formiddag møter Petter Northug for første gang opp på Gardermoen for å representere Norge uten å være en del av det norske landslaget. Coop-garderoben ligger nå igjen hjemme og Northug må stille i klær med merker fra Skiforbundets sponsorer når han reiser på verdenscupåpning i Kuusamo.

Til gjengjeld får han også benyttet landslagets støttefunksjoner, men spesialbehandlingen er det slutt på.

Slutt på enerom

– Det er jo sånn at de beste får en viss særbehandling. Det får ikke Petter lenger, fastslår Løfshus, som understreker at dette er noe Northug selv er innforstått med.

– Petter Northug er verdens enkleste person å forholde seg til, så dette er ikke noe problem.

– Hva slags privilegier er det som er inndratt?

– Det handler for eksempel om hvilke utøvere som får enerom. Petter har tidligere vært prioritert, men det er han ikke nå. Det er Marit Bjørgen og Therese Johaug som står først på den lista. Det kan også handle om spesiell tilrettelegging av transport der Northug ikke er prioritert, sier Løfshus.

Nummer 24

Han er helt tydelig på at landslagsløpere prioriteres foran ikke-landslagsløpere.

– Sånn sett er Petter nummer 24 på lista, ettersom det er 23 løpere på landslag. Men han får likevel god oppfølging. Alle som blir tatt ut til å gå for Norge har et godt støtteapparat i ryggen, poengterer Løfshus.

– Rykker Northug nå for eksempel bakover i køen for fysiologisk behandling?

– Nei, der har vi kapasitet til å gi alle den behandlingen de har behov for, altså.

Ny smører

Også når det gjelder smøring får Northug oppfølging på linje med de andre. Det er i år Stein Olav Snesrud som skal smøre Northugs ski, etter at et mangeårig samarbeid mellom Northug og Perry Olsson ble avsluttet.

– Petter ga selv uttrykk for at han kanskje ønsket endringer på smørebiten, så dette bør være en bra løsning, sier Løfshus.

At Petter Northug ikke får enerom, betyr at han i Kuusamo deler rom med lillebror Tomas, som for øvrig er landslagsløper og sånn sett står foran storebror på prioriteringslistene.

Der starter sannsynligvis den psykologiske krigføringen allerede i ettermiddag.
Tomas har nemlig varslet at han har til hensikt å bli beste Northug i minitouren i Kuusamo.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal