NRK Meny
Normal

– Slutt på Petters privilegier

Når Petter Northug onsdag møter opp på Gardermoen, er det slutt på fordelene han er vant til.

Petter Northug

Når blånissen Petter Northug gjenforenes med landslagstrener Trond Nystad (t.v.) og landslagssjef Vidar Løfshus i Kuusamo, blir han rødnisse uten privilegier.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det blir litt annerledes for Petter. Nå er det slutt på privilegiene han er vant til fra tidligere år, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Onsdag formiddag møter Petter Northug for første gang opp på Gardermoen for å representere Norge uten å være en del av det norske landslaget. Coop-garderoben ligger nå igjen hjemme og Northug må stille i klær med merker fra Skiforbundets sponsorer når han reiser på verdenscupåpning i Kuusamo.

Til gjengjeld får han også benyttet landslagets støttefunksjoner, men spesialbehandlingen er det slutt på.

Slutt på enerom

– Det er jo sånn at de beste får en viss særbehandling. Det får ikke Petter lenger, fastslår Løfshus, som understreker at dette er noe Northug selv er innforstått med.

– Petter Northug er verdens enkleste person å forholde seg til, så dette er ikke noe problem.

– Hva slags privilegier er det som er inndratt?

– Det handler for eksempel om hvilke utøvere som får enerom. Petter har tidligere vært prioritert, men det er han ikke nå. Det er Marit Bjørgen og Therese Johaug som står først på den lista. Det kan også handle om spesiell tilrettelegging av transport der Northug ikke er prioritert, sier Løfshus.

Nummer 24

Han er helt tydelig på at landslagsløpere prioriteres foran ikke-landslagsløpere.

– Sånn sett er Petter nummer 24 på lista, ettersom det er 23 løpere på landslag. Men han får likevel god oppfølging. Alle som blir tatt ut til å gå for Norge har et godt støtteapparat i ryggen, poengterer Løfshus.

– Rykker Northug nå for eksempel bakover i køen for fysiologisk behandling?

– Nei, der har vi kapasitet til å gi alle den behandlingen de har behov for, altså.

Ny smører

Også når det gjelder smøring får Northug oppfølging på linje med de andre. Det er i år Stein Olav Snesrud som skal smøre Northugs ski, etter at et mangeårig samarbeid mellom Northug og Perry Olsson ble avsluttet.

– Petter ga selv uttrykk for at han kanskje ønsket endringer på smørebiten, så dette bør være en bra løsning, sier Løfshus.

At Petter Northug ikke får enerom, betyr at han i Kuusamo deler rom med lillebror Tomas, som for øvrig er landslagsløper og sånn sett står foran storebror på prioriteringslistene.

Der starter sannsynligvis den psykologiske krigføringen allerede i ettermiddag.
Tomas har nemlig varslet at han har til hensikt å bli beste Northug i minitouren i Kuusamo.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal