NRK Meny
Normal

Nå blir det slutt på dette på Sarpsborg stadion

Sarpsborg 08 sendte brev til Norges Fotballforbund etter at de ble nødt til å spille to hjemmekamper i bortedrakt.

Tom Erik Breive

Tom Erik Breive og Martin Wiig måtte bruke sine hvite bortedrakter på hjemmebane i Sarpsborg. Viking fikk bruke sine blå hjemmedrakter.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Supporterne til Sarpsborg 08 har reagert kraftig og med undring på at laget spilte hjemmekampene mot Follo og Viking i sine hvite bortedrakter.

Grunnen til draktbruken var at både hoveddrakten og reservedrakten til de to lagene ble ansett som for like den blåhvite drakten til Sarpsborg.

Til slutt valgte klubben å ta affære og sende en epost til Norges Fotballforbund (NFF).

– Jeg sendte inn en mail i går hvor jeg henviste til reglen om at bortelaget pålegges et 3. draktsett hvis de to andre ikke skiller seg fra hjemmelagets hoveddrakt, sier administrativ leder Cato Klaussen i Sarpsborg 08 til klubbens hjemmesider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sarpsborg - Follo

Sarpsborg 08 ble nødt til å spille med sine hvite bortedrakter i hjemmekampen mot Follo i tredje runde i cupen.

Foto: Sebastian Nordli

Tre lag må skaffe drakter

Svaret fra NFF henviste til turneringsregelverkets punkt 13.2, som blant annet sier:

«Dersom bortelagets hoveddrakt og reservedrakt ikke skiller seg i farger fra hjemmelagets hoveddrakt, pålegges bortelaget å stille med et 3. draktsett(kun trøyer).»

Med bakgrunn i regelverket blir både Molde, Strømsgodset og Stabæk pålagt å skaffe seg et tredje alternativ på spillertrøye, og sende inn dette for godkjenning av forbundet i god tid før de skal møte Sarpsborg på bortebane.

De tre reiser til Sarpsborg henholdsvis 17. august, 5. oktober og 26. oktober.

– Ikke noe problem

Molde har blå hjemmedrakter og hvite bortedrakter. Men ifølge mediesjef Per Lianes i MFK kommer ikke pålegget fra fotballforbundet å skape store problemer.

– Dette er ikke noe stort problem for oss. Vi har et helsvart draktsett som vi kan bruke. Vi har stor forståelse for at Sarpsborg ønsker å bruke hjemmedraktene sine på hjemmebane og det skal vi respektere, sier han til NRK.no.

Også Strømsgodset har blå hjemmedrakter og hvite bortedrakter. Situasjonen med tredjedrakt har allerede vært et tema innad i klubben.

– Dette er ting vi har diskutert og også kommer til å diskutere gjennom sommeren. Vi risikerer å oppleve denne situasjonen også i forbindelse med europacup. Nå skal vi ikke møte Sarpsborg før i oktober, så vi har god tid på oss, men jeg regner med at vi har en avklaring i løpet av neste uke, sier daglig leder Erik Espeseth.

Cato Klaussen i Sarpsborg 08 er svært fornøyd med at klubben nå skal få slippe å spille med hvite drakter på Sarpsborg stadion.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått svar så fort fra NFF og det er gledelig at vi nå vet at vi skal spille i våre blåhvite-drakter på hjemmebane, sier han til sarpsborg08.no.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten