Hopp til innhold

Slutt mellom alpinkjærestene

Aksel Lund Svindal (30) bekrefter at han og Julia Mancuso (29) går hvert til sitt etter fire år.

Svindal

Alpinistene Aksel Lund Svindal og Julia Mancuso bekrefter begge at forholdet har tatt slutt. Her feirer de Svindals VM-gull i februar i år.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alpint

Aksel Lund Svindal og Julia Mancuso har vært et verdenskjent idrettspar de siste årene. Her er paret i bryllupet til prins Albert den andre og prinsesse Charlene av Monaco i 2011.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

– Jeg har kjent Julia i mange år. De siste fire årene har vi et veldig godt forhold. Men tid setter også sine begrensninger, skriver Svindal på Facebook i natt.

Takker ekskjæresten

Alpinstjernen forteller at det har vært vanskelig å få det til å fungere med sin amerikanske kjæreste.

– Vi bort langt ifra hverandre og vi har begge et hektisk liv. Det har vært en utfordring å finne tid til hverandre og det er vanskelig å se hvordan det ville endre seg i fremtiden, skriver Svindal.

Også Mancuso omtaler alpinbruddet på sin Facebook-side.

– Jeg har hatt en fantastisk tid med denne fyren! skriver Mancuso, og legger ved et bilde av de to sammen.

– Aksel, takk for at du er en så flott mann og venn, skriver hun videre.

Opplevd stor suksess sammen

Oppmerksomheten rundt de to alpinistene startet allerede i 2007, da en rekke pressefotografer oppdaget de to sammen på en restaurant.

Paret bekreftet forholdet tre år senere, og da trakk Mancuso frem Svindal som en viktig årsak til suksessen i løypa.

– Når alt går bra i livet og du er forelsket, er det definitivt en fordel, sa Mancuso i et stort intervju med nyhetsbyrået AP i 2010.

– Jeg og Aksel har vært venner lenge, og det er godt å ha et komfortabelt forhold, sa alpintstjernen.

Mancuso tok to sølvmedaljer i Vancouver-OL tidligere i 2010 og i 2011 tok hun VM-sølv i Super-G.

Det største høydepunktet var nok likevel OL-gullet i storslalåm fra 2006.

Svindal står per i dag med fem VM-gull og ett OL-gull siden 2007. I tillegg har han to mesterskapssølv og tre bronser.

– Jeg bruker vanligvis ikke å dele så mye fra privatlivet mitt, men sånn er det. Isteden for at folk spekulerer, tenkte jeg det var greit å dele en enkel sannhet fra en komplisert situasjon, skriver Svindal.

– Det er aldri morsomt å avslutte et forhold, men jeg tenkte vi gjorde det på best mulig måte, fortsetter han.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal