Slutt for «Tutta» etter Tokyo-OL

BOGSTAD (NRK): Norges beste golfspiller gjennom tidene har bestemt seg for å satse frem mot OL i 2020 - men så er det slutt.

Suzann Pettersen

KLAR: Suzann Pettersen var hjemme i Norge en periode i forkant av prestisjeturneringen Solheim Cup i USA. (Foto: Tommy Barstein)

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg har vært med i «gamet» en god stund, men jeg føler jeg har nok energi til å dra på i tre år til. Så får vi se hvordan veien blir, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun har ladet opp til helgens utgave av Solheim Cup hjemme på Bogstad i Oslo.

Etter at OL-medaljen glapp under lekene i Rio 2016, bestemte hun seg for å satse frem mot Tokyo-OL i 2020.

Avslutter i Tokyo

Og det blir 36-åringens siste mesterskap.

– Jeg sa vel egentlig at det skulle være stopp etter Rio, men er man konkurransemenneske er man ikke fornøyd med ikke å få medalje. Da blir det lett å si Tokyo er det neste og siste for min del. Så blir veien fremover lagt opp mot det.

Norges beste golfspiller gjennom tidene har hatt en eventyrlig karriere siden hun slo gjennom i 2003. Selv om det er tre år til Tokyo-lekene, tenker hun allerede på hvordan tiden etter idretten vil bli.

– Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sier Pettersen.

Solheim Cup

Denne uken er «Tutta »på plass i Iowa i USA på 12-kvinnerslaget som skal forsvare Europas ære mot USA i Soheim Cup.

Pettersen er fortsatt motivert for spill på høyeste nivå, og trener mer enn noensinne for å kunne gi seg på topp.

– Så lenge jeg synes det er moro å stå opp klokka seks å spille før alle andre «dødelige», så regner jeg med at jeg fortsatt har hjertet for golfen, sier hun.

Siste nytt

 • Sagosen forlater PSG

  Norges største håndballstjerne, Sander Sagosen, har inngått en avtale med tyske Kiel. Sagosen blir først Kiel-spiller fra sommeren 2020 når PSG-kontrakten hans går ut. Til NRK bekrefter Sagosen klubbskiftet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen før kroppen blir for gammel, sier 23-åringen.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Lundby best i kvalifiseringen

  Maren Lundby vant kvalifiseringen foran verdenscuprennet i hopp i russiske Tsjajkovskij fredag. Lundby landet på 92,5 meter og sikret seieren foran østerrikske Eva Pinkelnig. Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten er også kvalifisert.

  lundby
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Telemark: Fersk VM-vinner skadet

  VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.

  Trym Løken
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal