NRK Meny
Normal

Slutt for «Tutta» etter Tokyo-OL

BOGSTAD (NRK): Norges beste golfspiller gjennom tidene har bestemt seg for å satse frem mot OL i 2020 - men så er det slutt.

Suzann Pettersen

KLAR: Suzann Pettersen var hjemme i Norge en periode i forkant av prestisjeturneringen Solheim Cup i USA. (Foto: Tommy Barstein)

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg har vært med i «gamet» en god stund, men jeg føler jeg har nok energi til å dra på i tre år til. Så får vi se hvordan veien blir, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun har ladet opp til helgens utgave av Solheim Cup hjemme på Bogstad i Oslo.

Etter at OL-medaljen glapp under lekene i Rio 2016, bestemte hun seg for å satse frem mot Tokyo-OL i 2020.

Avslutter i Tokyo

Og det blir 36-åringens siste mesterskap.

– Jeg sa vel egentlig at det skulle være stopp etter Rio, men er man konkurransemenneske er man ikke fornøyd med ikke å få medalje. Da blir det lett å si Tokyo er det neste og siste for min del. Så blir veien fremover lagt opp mot det.

Norges beste golfspiller gjennom tidene har hatt en eventyrlig karriere siden hun slo gjennom i 2003. Selv om det er tre år til Tokyo-lekene, tenker hun allerede på hvordan tiden etter idretten vil bli.

– Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sier Pettersen.

Solheim Cup

Denne uken er «Tutta »på plass i Iowa i USA på 12-kvinnerslaget som skal forsvare Europas ære mot USA i Soheim Cup.

Pettersen er fortsatt motivert for spill på høyeste nivå, og trener mer enn noensinne for å kunne gi seg på topp.

– Så lenge jeg synes det er moro å stå opp klokka seks å spille før alle andre «dødelige», så regner jeg med at jeg fortsatt har hjertet for golfen, sier hun.

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner