NRK Meny
Normal

Slutt for «Tutta» etter Tokyo-OL

BOGSTAD (NRK): Norges beste golfspiller gjennom tidene har bestemt seg for å satse frem mot OL i 2020 - men så er det slutt.

Suzann Pettersen

KLAR: Suzann Pettersen var hjemme i Norge en periode i forkant av prestisjeturneringen Solheim Cup i USA. (Foto: Tommy Barstein)

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg har vært med i «gamet» en god stund, men jeg føler jeg har nok energi til å dra på i tre år til. Så får vi se hvordan veien blir, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun har ladet opp til helgens utgave av Solheim Cup hjemme på Bogstad i Oslo.

Etter at OL-medaljen glapp under lekene i Rio 2016, bestemte hun seg for å satse frem mot Tokyo-OL i 2020.

Avslutter i Tokyo

Og det blir 36-åringens siste mesterskap.

– Jeg sa vel egentlig at det skulle være stopp etter Rio, men er man konkurransemenneske er man ikke fornøyd med ikke å få medalje. Da blir det lett å si Tokyo er det neste og siste for min del. Så blir veien fremover lagt opp mot det.

Norges beste golfspiller gjennom tidene har hatt en eventyrlig karriere siden hun slo gjennom i 2003. Selv om det er tre år til Tokyo-lekene, tenker hun allerede på hvordan tiden etter idretten vil bli.

– Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sier Pettersen.

Solheim Cup

Denne uken er «Tutta »på plass i Iowa i USA på 12-kvinnerslaget som skal forsvare Europas ære mot USA i Soheim Cup.

Pettersen er fortsatt motivert for spill på høyeste nivå, og trener mer enn noensinne for å kunne gi seg på topp.

– Så lenge jeg synes det er moro å stå opp klokka seks å spille før alle andre «dødelige», så regner jeg med at jeg fortsatt har hjertet for golfen, sier hun.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag