Nordhaug mistet Arctic Race-ledelsen

Katjusja-rytter Simon Spilak vant den 3. etappen i Arctic Race of Norway lørdag. Lars Petter Nordhaug tapte mye tid og mistet sammenlagtledelsen i rittet.

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

Simon Spilak fra Team Katusha krysser mållinjen like foran Steven Kruijswijk fra Team Belkin Pro Cycling etter å ha syklet den 132 kilometer lange tredje etappen av Arctic Race of Norway mellom Alta og Kvænangsfjellet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Spilak og nederlenderen Steven Kruijswijk stakk fra hovedfeltet i den siste stigningen, og holdt unna for feltet til mål. Duoen kom 15 sekunder foran resten av rytterne.

Lars Petter Nordhaug hadde ledelsen i sammendraget før etappen, men slet opp den siste bakken. Han greide så vidt å henge med hovedfeltet inn til mål. Han mistet ledelsen til lagkamerat Kruijswijk med åtte sekunder.

– Jeg hadde ikke en sjanse i dag. Jeg prøvde å følge Spilak da han gikk, men jeg har hatt vondt i kneet et par dager nå. Det hemmet meg ganske mye i dag, sa Nordhaug til TV 2 etter etappen.

Både Nordhaug og Alexander Kristoff satt i feltet som kom til mål 15 sekunder bak Spilak. Kristoff ble nummer fire, mens Nordhaug ble nummer 38.

Kvænangsfjellet seier

De to syklistene i tet løsrev seg fra hovedfeltet opp mot Kvænangsfjellet.

Foto: Håvard Holme / NRK

Siste nytt

 • Nyttårshopprennet utan publikum

  Det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen blir planlagt heilt utan publikum i år, melder avisa Münchener Merkur.

  Rennet har vore arrangert sidan 1953 og vil utan publikum bli eit betydeleg økonomisk tap for arrangøren. Normalt tek dei inn 5, 5 millionar kroner på sal av bilettar.

  Siste åra har meir enn 21.000 tilskodarar følt hopprennet frå tribunen.

  I fjor vann Marius Lindvik det tradisjonsrike hopprennet.

  Hoppuka, verdenscup hopp
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ingebrigtsen løp med virus

  Gjert Ingebrigtsen varslet umiddelbar legesjekk da Jakob Ingebrigtsen lørdag måtte bryte Hytteplanmila. Nå foreligger svaret på hvorfor 20-åringen fikk problemet i løpet der han var ventet å løpe for ny norsk bestenotering på 10 km gateløp.

  – Det viser seg at Jakob løp med et virus. Det er ikke snakk om covid, men et såkalt rhinovirus, som er et veldig vanlig forkjølelsesvirus, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Han antyder at sønnen pådro seg viruset i forbindelse med mediedag i Oslo onsdag i forrige uke, tre dager før løpet. Jakob Ingebrigtsen hadde ikke følt seg dårlig i dagene før løpet, og reaksjonen kom derfor overraskende.

  Ingebrigtsen er tilbake i lett trening, men skal fortsatt igjennom ytterligere en medisinsk test for å få fastslått at viruset alene var årsaken til misforholdet som oppsto mellom fart og puls tidlig i løpet, som igjen gjorde at han valgte å stoppe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Cicilie S. Andersen / NRK
 • Norge opp én rankingplass

  Norge klatrer til 43.-plass på siste Fifa-ranking. Det er én plass opp. Belgia er fortsatt rangert som verdens beste herrelandslag, foran Frankrike og Brasil. Danmark (13.-plass), Sverige (19) og Island (39) er de tre beste nordiske landene.

  Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal