NRK Meny
Normal

Slovakia og Frankrike holder seg

Slovakia og Frankrike holder seg i A-gruppen i ishockey-VM etter de første kampene i pinsen. Slovakia ble den store skuffelsen i årets VM.

Nicola Fontanive mister kontakt med isen
Foto: JACQUES BOISSINOT / AP

Slovakene vant VM-gullet i Sverige i 2002, men måtte i år kjempe for å unngå nedrykk til 1. divisjon. Det var lørdagens 4-3 seier over Slovenia som gjorde at laget reddet plassen.

Straffer måtte til for å avgjøre den kampen.

Ungarn med i det gode selskap

Slovakia innledet VM-turneringen med en programmessig 5-1 seier over de norske spillerne, men etter den gode åpningskampen, falt slovakene helt sammen.

Frankrike overlevde som A-nasjon etter 6-4 seieren over Italia lørdag.

Neste ishockey-VM går i Sveits i 2009, og der blir Østerrike og Ungarn nye nasjoner. Ungarn er med i det gode selskapet av A-nasjoner for første gang på 70 år.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg