Slo ut Söderling med 18 serveess

Roger Federer imponerte med 18 serveess i vindkastene i New York onsdag, og det gjorde at svensken Robin Söderling var sjanseløs.

Roger Federer

En fornøyd Roger Federer slår ballen ut til publikum etter seieren over Söderling.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Federer tok seg til semifinalen i US Open på svenskens bekostning med seierssifferne 6-4, 6-4, 7-5, og sveitseren som har vunnet 16 Grand Slam-titler til nå i karrieren, hadde god kontroll.

Les også: Wozniacki slet seg til semifinale

- Sikkert revansjesugen

Nå venter serberen Novak Djokovic på Federer i semifinalen, og det kommer til å bli en minst like tøff kamp som den han hadde mot Söderling onsdag.

- Ja, nå er vi i gang igjen. Djokovic har storspilt i det siste. Vi møttes i turneringen i Toronto for ikke så lenge siden, og jeg var heldig som vant der.

- Men det har nok gjort ham veldig revansjsugen før semifinalemøtet vårt, sa Federer etter å ha satt Robin Söderling utenfor.

Slet med serven

Svensken slet veldig med serven sin i kvartfinalen mot Federer, og han hadde nok større problemer i den sterke vinden enn hva sveitseren hadde. Det var forresten andre gangen på like mange år at Federer har sendt Söderling ut av US Open etter kvartfinalen.

Svensken har aldri nådd semifinalen på Flushing Meadows. Bare en gang tidligere har han slått Federer, og det var i kvartfinalen i French Open i fjor, men før den kampen hadde sveitseren vunnet alle de ti foregående møtene mellom dem.

Siste nytt

 • Kombinertlaget fast i heisen

  Halve kombinertlandslaget sit fast i ein stolheis på andre timen i 3200 meter over havet i Val Senales i Italia.

  – Det er tåke, tidvis sterk vind og kaldt, skriv Jørgen Graabak på twitter.

  – Men hjelp er heldigvis på veg, legg han til.

  Laster Twitter-innhold
 • Joshua King avbrøt trening

  Angriper Joshua King avbrøt dagens landslagstrening på Ullevaal stadion etter omlag 15 minutter. Han var med på deler av oppvarmingen før han tok en kjapp prat med sportssjef Nils Johan Semb. – Men han er klar til kamp i morgen, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter treninga. Norge møter Bulgaria i nasjonsligaen tirsdag kveld.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Heidi Løke returnerer til Larvik

  Heidi Løke forlater Storhamar etter denne sesongen, og vender tilbake til gamleklubben Larvik.– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben. Jeg ønsker å avslutte karrieren her, sier Løke til Østlandsposten.

  Heidi Løke
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag