Slo tilbake mot Nederland

Skip Steffen Walstad og Noreg slo tilbake etter to strake tap i curling-EM på heimebane. Onsdag vart Nederland slått 5–2.

Grunnlaget for sigeren vart lagt med to norske poeng i både andre og tredje omgang i Håkons hall i Lillehammer. Deretter følgde det tre poenglause omgangar.

Nederland fekk inn to reduseringar på tampen, men gav likevel opp kampen på 2–5 etter den niande omgangen.

Walstads lag har vunne fire av sju kampar så langt.

Neste oppgjer er mot Finland onsdag. Skottland er siste motstandar i grunnserien torsdag.

Noreg ligg på ein delt tredjeplass. Dei fire beste etter ni rundar går til EM-semifinalar. Skottland står med full pott og er allereie kvalifisert for meir spel i titteljakta.

Steffen Walstad
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Dramatisk for Riiber - nesten tatt av vinden

  Jarl Magnus Riiber får store problemer i Seefeld-vinden og er nær ved å bli blåst over ende i lufta. Han henter seg imidlertid inn og lander på beina, men hoppet hans er fullstendig ødelagt.

  – Der holdt OL og Riiber på å ryke, utbryter NRK-kommentator Christian Nilssen på direkten.

  – Her spiller de hasard med Jarl Magnus Riiber.

 • Her blir den japanske treneren tatt av et lite snøskred ved hoppbakken

  Mens løperne ventet på at juryen skulle avgjøre om hoppdelen i lørdagens kombinertrenn i Seefeld kunne fortsette, gikk et lite snøskred ved siden av hoppbakken.

  TV-bildene viste at en person i det japanske støtteapparatet ble dratt med ned skråningen. Mannen kom seg derimot opp igjen, og han framsto som uskadd.

 • Sveitsisk seier i Garmisch-utforen

  Den sveitsiske alpinisten Corinne Suter vant verdenscuputforen i Garmisch-Partenkirchen lørdag. Det gjorde hun foran lagvenninnen Jasmine Flury.

  Suter slo henne med 51 hundredels sekund. Hun raste nedover den tyske traseen og kom i mål på tiden 1.40,74. Cornelia Hütter fra Østerrike tok tredjeplassen.

  Italienske Federica Brignone, som har to verdenscupseirer i super-G denne sesongen, fikk det ikke til å stemme lørdag. Hun var i mål 1,71 sekunder bak Suter.

  Rennet gikk for øvrig uten de fleste av de største favorittene i OL. Både Sofia Goggia, som er usikker foran OL etter et fall sist helg, og Mikaela Shiffrin var ikke til stede.

  Det var heller ingen norske utøvere på startstreken.

  Corinne Suter
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal