NRK Meny
Normal

Slo 13 år gammel rekord

Ezinne Okparaebo satte norsk rekord i forsøksheatet på 100 meter.

Ezinne Okparaebo
Foto: JEWEL SAMAD / AFP

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg måtte bare gi gass. Det var deilig å lykkes, sa hun rett etter løpet til NRK.

Se rekordløpet her

Okparaebo endte på 2.-plass i sitt heat med tiden 11,32.

Dermed slo hun Ingvild Larsens rekord på 11,41, som har stått i 13 år.

- Det er klart jeg er glad over dette løpet og at jeg er videre, men nå må jeg forberede meg til mellomrunden. Det gjelder å sette meg nye mål. Det gjør jeg alltid under mesterskap, sa Okparaebo til NTB.

Kerron Stewart fra Jamaica vant heatet med tiden 11,28.

- Ikke overrasket

- Jeg er ikke overrasket over dette, for Ezinne presterer alltid bra i mesterskap. Vi har erfaring med det, sa sportssjef Ketil Tømmernes.

Han lot seg imponere av BUL-jenta som ikke bare satte norsk rekord, men som også løp inn til en klar annenplass i heatet.

- Det var mange sterkere løpere med, men Ezinne startet respektløst og hadde en klar ledelse halvveis. Bare Steward klarte å løpe forbi henne på de siste 40-50 meterne.

- Hadde hjertebank

- Det er ikke mange som klarer å løpe opp mot sitt aller beste her, men Ezinne blir stimulert av omgivelsene i store mesterskap som dette. Det er en fin egenskap, slo Tømmernes fast.

- Men hun var nok ekstra spent og tent i dag, for hun sa til meg at hun hadde voldsom hjertebank da hun sto på start, fortalte sportssjefen.

Les også: Resultater

Les også: Alt om friidrett

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal