Normal

Sliter med slalåmkoden

Verdenscupsjef Marius Arnesen innrømmer at han sliter med å knekke slalåmkoden og finne veien til suksess for slalåmkjørerne på verdenscuplaget.

 

Marius Arnesen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Aksel Lund Svindal er der han skal være. Han blomstrer og har gjort en fantastisk innsats i år. Derfor er jeg kjempefornøyd med ham, men de resterende fem-sjettedeler av laget er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Vi leter etter veien til suksess for dem. Det er ingen hemmelighet, sier Marius Arnesen til NTB.

- Ingen sovepute

Vi traff ham på løperhotellet i Rohrmoos like ved Schladming der de norske alpinistene ladet opp til tirsdagens kveldsrenn i Schladming mandag. .

- Det er ikke noen sovepute for oss at vi har Aksel Lund Svindal som en klar ener og leder av verdenscupen, for vi vet jo at de andre på laget er gode utøvere også. Det er tungt å se hvor hardt de jobber uten at det gir seg utslag i gode resultater, sier Arnesen.

Kort vei

Han understreker at veien fra suksess til fiasko er spesielt kort i slalåm, og bruker sveitseren Marc Berthod som et eksempel på det.

- For bare noen uker siden hadde han samme startnummer som alle våre, bortsett fra Svindal. Så vant han et renn, og nå kjører han i første pulje.

Videotrening

Det var bare Aksel Lund Svindal som klarte å få kjøre i finaleomgangene i de to slalåmrennene i Kitzbühel. Lørdagens renn var preget av svak kjøring av de norske. Søndag kjørte Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas, Lars Myhre og Andreas Nilsen ut i tur og orden.

- Tirsdag morgen har vi lagt opp til en ekstra treningsøkt for våre løpere. Da skal vi ha ei økt helt for oss selv. Dessuten har vi studert videoopptak fra Kitzbühel. Vi har sett på hva Jens Byggmark og de beste gjør. For oss gjelder det å få selvtillit inn i laget. Det hersker det ingen tvil om, mener Arnesen.

Uttak tirsdag

Det norske VM-laget kommer til å bli formelt tatt ut etter tirsdagens renn, men det ligger i kortene at ved siden av Aksel Lund Svindal, kommer Bjarne Solbakken til å få klarsignal sammen med Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas som har kvalifisert seg for hver sin finaleomgang i slalåm denne sesongen, samt Lars Myhre som har en god plassering i superkombinasjonen. Tidligere mandag ble Nina og Lene Løseth tatt ut til VM som starter med super G for menn allerede førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen