NRK Meny
Normal

Sliter med slalåmkoden

Verdenscupsjef Marius Arnesen innrømmer at han sliter med å knekke slalåmkoden og finne veien til suksess for slalåmkjørerne på verdenscuplaget.

 

Marius Arnesen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Aksel Lund Svindal er der han skal være. Han blomstrer og har gjort en fantastisk innsats i år. Derfor er jeg kjempefornøyd med ham, men de resterende fem-sjettedeler av laget er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Vi leter etter veien til suksess for dem. Det er ingen hemmelighet, sier Marius Arnesen til NTB.

- Ingen sovepute

Vi traff ham på løperhotellet i Rohrmoos like ved Schladming der de norske alpinistene ladet opp til tirsdagens kveldsrenn i Schladming mandag. .

- Det er ikke noen sovepute for oss at vi har Aksel Lund Svindal som en klar ener og leder av verdenscupen, for vi vet jo at de andre på laget er gode utøvere også. Det er tungt å se hvor hardt de jobber uten at det gir seg utslag i gode resultater, sier Arnesen.

Kort vei

Han understreker at veien fra suksess til fiasko er spesielt kort i slalåm, og bruker sveitseren Marc Berthod som et eksempel på det.

- For bare noen uker siden hadde han samme startnummer som alle våre, bortsett fra Svindal. Så vant han et renn, og nå kjører han i første pulje.

Videotrening

Det var bare Aksel Lund Svindal som klarte å få kjøre i finaleomgangene i de to slalåmrennene i Kitzbühel. Lørdagens renn var preget av svak kjøring av de norske. Søndag kjørte Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas, Lars Myhre og Andreas Nilsen ut i tur og orden.

- Tirsdag morgen har vi lagt opp til en ekstra treningsøkt for våre løpere. Da skal vi ha ei økt helt for oss selv. Dessuten har vi studert videoopptak fra Kitzbühel. Vi har sett på hva Jens Byggmark og de beste gjør. For oss gjelder det å få selvtillit inn i laget. Det hersker det ingen tvil om, mener Arnesen.

Uttak tirsdag

Det norske VM-laget kommer til å bli formelt tatt ut etter tirsdagens renn, men det ligger i kortene at ved siden av Aksel Lund Svindal, kommer Bjarne Solbakken til å få klarsignal sammen med Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas som har kvalifisert seg for hver sin finaleomgang i slalåm denne sesongen, samt Lars Myhre som har en god plassering i superkombinasjonen. Tidligere mandag ble Nina og Lene Løseth tatt ut til VM som starter med super G for menn allerede førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten