NRK Meny
Normal

Sliter med slalåmkoden

Verdenscupsjef Marius Arnesen innrømmer at han sliter med å knekke slalåmkoden og finne veien til suksess for slalåmkjørerne på verdenscuplaget.

 

Marius Arnesen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Aksel Lund Svindal er der han skal være. Han blomstrer og har gjort en fantastisk innsats i år. Derfor er jeg kjempefornøyd med ham, men de resterende fem-sjettedeler av laget er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Vi leter etter veien til suksess for dem. Det er ingen hemmelighet, sier Marius Arnesen til NTB.

- Ingen sovepute

Vi traff ham på løperhotellet i Rohrmoos like ved Schladming der de norske alpinistene ladet opp til tirsdagens kveldsrenn i Schladming mandag. .

- Det er ikke noen sovepute for oss at vi har Aksel Lund Svindal som en klar ener og leder av verdenscupen, for vi vet jo at de andre på laget er gode utøvere også. Det er tungt å se hvor hardt de jobber uten at det gir seg utslag i gode resultater, sier Arnesen.

Kort vei

Han understreker at veien fra suksess til fiasko er spesielt kort i slalåm, og bruker sveitseren Marc Berthod som et eksempel på det.

- For bare noen uker siden hadde han samme startnummer som alle våre, bortsett fra Svindal. Så vant han et renn, og nå kjører han i første pulje.

Videotrening

Det var bare Aksel Lund Svindal som klarte å få kjøre i finaleomgangene i de to slalåmrennene i Kitzbühel. Lørdagens renn var preget av svak kjøring av de norske. Søndag kjørte Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas, Lars Myhre og Andreas Nilsen ut i tur og orden.

- Tirsdag morgen har vi lagt opp til en ekstra treningsøkt for våre løpere. Da skal vi ha ei økt helt for oss selv. Dessuten har vi studert videoopptak fra Kitzbühel. Vi har sett på hva Jens Byggmark og de beste gjør. For oss gjelder det å få selvtillit inn i laget. Det hersker det ingen tvil om, mener Arnesen.

Uttak tirsdag

Det norske VM-laget kommer til å bli formelt tatt ut etter tirsdagens renn, men det ligger i kortene at ved siden av Aksel Lund Svindal, kommer Bjarne Solbakken til å få klarsignal sammen med Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas som har kvalifisert seg for hver sin finaleomgang i slalåm denne sesongen, samt Lars Myhre som har en god plassering i superkombinasjonen. Tidligere mandag ble Nina og Lene Løseth tatt ut til VM som starter med super G for menn allerede førstkommende lørdag.

Siste nytt

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal