NRK Meny
Normal

Sliter med plassmangel før ny EM-søknad

UEFA krever minst 30 000 sitteplasser på stadioner til EM. Det er det kun Lerkendal som har kapasitet til. NFF vil satse på bygge ut framfor å bygge nytt.

Lerkendal stadion i Trondheim har fått ny gressmatte

AKTUELL: Lerkendal er mest aktuell som EM-satdion i Norge.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Fotballpresident Terje Svendsen var med på møtet i København der de nordiske landene ble enige om å gå videre med planene om en fellessøknad til fotball-EM i 2024 eller 2028.

– Det hadde nesten vært for godt til å være sant om vi fikk det. Jeg tror ikke det er umulig, men det er krevende å arrangere noe slik. Vi har ikke stadioner som tilfredsstiller dagens krav, sier Svendsen til NRK.

Dette er kravene fra UEFA

Da Norge søkte om fotbal-EM i 2016 tilbake i 2009 var det mange krav som måtte oppfylles. Det krevde blant annet at et nytt gigantanlegg med kapasitet til 50 000 tilskuere skulle bygges i Oslo.

UEFA krever at arrangørene kan stille med ni arenaer for kampene.

To av arenaene skal ha en kapasitet på 50.000 tilskuere, tre skal ha en kapasitet på 40.000 tilskuere og de fire siste skal kunne ta imot 30.000 tilskuere.

Det er ingen arenaer i Norge som har kapasitet til 30 000 tilskuere. Ullevaal stadion er nærmest med 28 000, men har sprengt kapasitet.

I Norden er det kun to stadioner som tilfredsstiller kravene. Det er Friends arena i Stockholm og Parken i København.

– På Ullevaal vil det kreves en minimumskapasitet på 30.000 og der er ikke vi i dag. Men alt er mulig og vi må se på mulighetene framover, fortsetter Svendsen.

svendsen

TIDLIG: Terje Svendsen understreker at man er tidlig i prosessen om å søke om EM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vil ikke bygge nytt

Rosenborg arrangerer den europeiske supercupen til høsten, og er eneste stadion i Norge som klarer å bygge ut til over 30 000 seter.

– Det å ha to nasjonalarenaer i Norge er for mye. Da vil det nok være mer aktuelt å søke om dispensasjon. Ullevaal tar nesten 30.000 så det er nok mer i den retningen man må gå. Men dette er fremdeles på et veldig prematurt stadium og ingenting er avgjort enda, forklarer fotballpresidenten.

Viking stadion ble også nevnt i forbindelse med EM-søknaden i 2009, men klubben bekrefter at de har maks kapasitet på 25 000, hvis de bygger ut.

Siste nytt

 • Bjørnsen røk ut i semifinalen

  Susann Bjørnsen hadde 9. raskeste tid i semifinalen på 50 meter bryst, og røk dermed ut med minst mulige margin. Hun svømte inn til 30.20, og det holdt ikke til finaleplass.

  Hun var tre hundredeler bak åttendeplassen, som hadde gitt plass i finalen.

  Susann Bjørnsen
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix
 • Pimenta klar for ny jobb

  Tidligere Kongsvinger-trener Luis Pimenta har fått ny jobb. Onsdag blir han presentert som ny hovedtrener for svenske Brommapojkarna.

  «BP» vant Superettan i 2017, og spiller i Allsvenskan neste sesong.

  Luis Pimenta
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bergrem skadd i USA

  Torgeir Bergrem (26) har pådratt seg flere skader etter et uhell i USA. Fallet skjedde på trening i USA, og nordmannen fikk albuen ut av ledd, røket leddbånd og mindre frakturer i armen, melder NTB.

  – Det var j ... vondt, sier Bergrem til NTB.

  X Games Hafjell.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland