Hopp til innhold

Sliter med plassmangel før ny EM-søknad

UEFA krever minst 30 000 sitteplasser på stadioner til EM. Det er det kun Lerkendal som har kapasitet til. NFF vil satse på bygge ut framfor å bygge nytt.

Lerkendal stadion i Trondheim har fått ny gressmatte

AKTUELL: Lerkendal er mest aktuell som EM-satdion i Norge.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Fotballpresident Terje Svendsen var med på møtet i København der de nordiske landene ble enige om å gå videre med planene om en fellessøknad til fotball-EM i 2024 eller 2028.

– Det hadde nesten vært for godt til å være sant om vi fikk det. Jeg tror ikke det er umulig, men det er krevende å arrangere noe slik. Vi har ikke stadioner som tilfredsstiller dagens krav, sier Svendsen til NRK.

Dette er kravene fra UEFA

Da Norge søkte om fotbal-EM i 2016 tilbake i 2009 var det mange krav som måtte oppfylles. Det krevde blant annet at et nytt gigantanlegg med kapasitet til 50 000 tilskuere skulle bygges i Oslo.

UEFA krever at arrangørene kan stille med ni arenaer for kampene.

To av arenaene skal ha en kapasitet på 50.000 tilskuere, tre skal ha en kapasitet på 40.000 tilskuere og de fire siste skal kunne ta imot 30.000 tilskuere.

Det er ingen arenaer i Norge som har kapasitet til 30 000 tilskuere. Ullevaal stadion er nærmest med 28 000, men har sprengt kapasitet.

I Norden er det kun to stadioner som tilfredsstiller kravene. Det er Friends arena i Stockholm og Parken i København.

– På Ullevaal vil det kreves en minimumskapasitet på 30.000 og der er ikke vi i dag. Men alt er mulig og vi må se på mulighetene framover, fortsetter Svendsen.

svendsen

TIDLIG: Terje Svendsen understreker at man er tidlig i prosessen om å søke om EM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vil ikke bygge nytt

Rosenborg arrangerer den europeiske supercupen til høsten, og er eneste stadion i Norge som klarer å bygge ut til over 30 000 seter.

– Det å ha to nasjonalarenaer i Norge er for mye. Da vil det nok være mer aktuelt å søke om dispensasjon. Ullevaal tar nesten 30.000 så det er nok mer i den retningen man må gå. Men dette er fremdeles på et veldig prematurt stadium og ingenting er avgjort enda, forklarer fotballpresidenten.

Viking stadion ble også nevnt i forbindelse med EM-søknaden i 2009, men klubben bekrefter at de har maks kapasitet på 25 000, hvis de bygger ut.

Siste nytt

 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

  Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

  Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP
 • PSG-trener suspendert etter «upassende oppførsel og uttalelser»

  Paris Saint-Germain har suspendert treneren for klubbens kvinnelag for det som omtales som upassende oppførsel og ordbruk over spillere på laget.

  Den franske storklubben offentliggjorde selv beslutningen om å suspendere trener Didier Ollé-Nicolle tirsdag.

  «Paris Saint-Germain har i dag blitt informert om upassende hendelser og bemerkninger medlemmer av klubbens kvinnelag skal ha blitt utsatt for», heter det i en uttalelse.

  «Disse hendelsene og kommentarene vil, dersom de blir bekreftet, være uforenlige med de sportslige og menneskelige verdiene til Paris Saint-Germain», skriver storklubben videre.

  PSG opplyser at den tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at klubben har til hensikt å belyse fakta.

  Norske Celin Bizet Ildhusøy er del av PSGs spillerstall.

  (©NTB)

  PCyi-Lw6zws
  Foto: LUKAS BARTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste