NRK Meny
Normal

Northug knust på sprinten: – Jeg er helt ferdig

Petter Northug røk ut i semifinalen på sprinten under Blinkfestivalen. Det utnyttet overraskelsen Sondre Turvoll Fossli.

Northug

Petter Northug skuffet i sprinten på Blinkfestivalen og røk ut i semifinalen.

Foto: NRK

Sondre

Sondre T. Fossli vant sprintfinalen for herrene.

Foto: NRK

– Jeg er nesten glad jeg ikke kom til finalen. Nå skal jeg kose meg og se på finalen sammen med publikum, sier Petter Northug til NRK etter semifinaleheatet.

Øystein Pettersen var klart raskest i spurten i semifinalen, mens Northug aldri kom helt i posisjon. Han kom inn klart siste og ga opp på oppløpet under Blinkfestivalen i Sandnes lørdag.

– Jeg er sliten, jeg er helt ferdig, sier Northug til NRK.

Fossli vant

Northug startet Blinkfestivalen med å bli nummer 55 i motbakkeløpet torsdag, før han ble nummer 18 på 15 kilometeren fredag.

I finalen lørdag var Sondre T. Fossli sterkest og knuste de sju andre konkurrentene på oppløpet. Pettersen ble nummer to.

– Det er på tide med en ny konge i Sandnes, sier Fossli og peker på Øystein Pettersen som ble nummer to.

– Han leverte et godt løp. Han knuste meg i dag, sier Pettersen.

Kvåle overrasket

Den svenske toppsprinten Emil Jönsson ble nummer fire.

Overraskelsen Barbro Kvåle fra Lillehammer Skiklubb vant kvinnenes sprint foran svenske Ida Ingemarsdotter.

– Jeg vet at jeg har bra toppfart. Det er ikke mange som slår spurten min. Dette er kjempestort for meg. Nå nærmer jeg meg toppen, sier Kvåle til NRK.

Kvåle

Barbro Kvåle vant kvinnenes sprint

Foto: NRK

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal