- Petter er sliten

Petter Northug gikk igjen langt under pari og ble slått ut i prologen i langrenns-sprinten på Beitostølen lørdag. Nå dropper han søndagens 15 km.

Petter Northug reiser hjem

Petter Northug er sliten og står over søndagens 15 km på Beitostølem

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Northug ble nummer 31 i prologen, bare ett hundredels sekund bak Harald Wurm som tok den siste plassen i kvartfinalen.

Selv om Petter Northug igjen gikk langt under pari på Beitostølen, er hans far ikke bekymret foran verdenscupåpningen neste helg. Nå skal sønnen hjem for å hvile.

Er sliten og drar hjem

- Petter er sliten og reiser hjem. Men dette var helt greit, sa han til meg, sier Petter Northugs manager og far, John Northug, til NRK.

John Northug sa at Petter kanskje kom til å dra hjem allerede i kveld. Det tgjør han neppe, men han står over søndagens 15 km klassisk, får NRK vite av landslagstrener Vidar Løfshus.

Northug røk ut av prologen på lørdagens sprint på Beitostølen. Det skjer altså dagen etter at han ble nummer 49 på 15 kilometer fri teknikk.

Da sa han at han hadde full kontroll, og at han bare trengte å gå flere renn. Derfor var planen å gå mest mulig i Beitostølen-helgen.

Petter Northug

Heller ikke på sprinten fikk Petter Northug det til

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Det var med andre ord en liten strek i regningen for Northug-leiren at langrennssportens største stjerne ikke en gang kom til kvartfinalen lørdag.

Nå dropper han altså også søndagens 15 kilometer klassisk.

- Han mener jo fortsatt at han har kontroll, da. Og han virker veldig trygg. Han var ikke særlig skuffet etter prologen. At han er sliten nå, er et bevisst valg. Det er fordi han har trent veldig mye i det siste, sier John Northug.

Siste nytt

 • To straffebom da Ukraina vant

  Ukraina hadde en liten kniv på strupen etter tapet i åpningskampen mot Nederland.

  Seier mot Nord-Makedonia sendte dem på lang vei mot sluttspillet, mens poengtap ville betydd at de hadde blitt nødt til å slå Østerrike i neste kamp.

  Før pause dreide det meste seg om West Ham-stjernen Andrij Jarmolenko, som både scoret det første målet og spilte gjennom Roman Jaremtsjuk på den andre scoringen. Ukraina kjørte hele omgangen, og burde også ledet mer.

  Men da Ezgjan Alioski reduserte for Nord-Makedonia ti minutter etter hvilen, ble det spenning i kampen igjen. Men debutantene fra Balken kom ikke noe nærmere enn den ene scoringen, og det var Ukraina som var nærmest en ny scoring da Ruslan Malinovskyj brente det andre straffesparket i kampen fem minutter før slutt.

  De to straffebommene betyr at fire av fem straffer har endt uten scoring så langt i mesterskapet. I tillegg til Alioski og Malinovskyj i dag, har også Pierre-Emile Højbjerg og Gareth Bale bommet.

  – Det er vanskelig å se noen særlig forklaring på akkurat det. Det er nok tilfeldigheter det vi har sett til nå. Når det er sagt var det to dårlige straffer i dag, og Bale så også preget ut før sin straffe, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

  Resultatet betyr at det skal et lite mirakel til for at Nord-Makedonia skal ta seg videre, mens Ukraina har et godt utgangspunkt før den siste kampen mot Østerrike.

 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal