NRK Meny
Normal

Sliten Cologna dropper Drammen

Trener Guri Hetland innrømmer at Dario Cologna må finne nye krefter for å holde unna for Petter Northug i verdenscupen.

Dario Cologna i VM 2013

Dario Cologna fikk sitt etterlengtede VM-gull på tremila i VM i Val di Fiemme, men det kostet krefter.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Cologna droppet søndagens klassiske 15-kilometer i Lahti fordi han følte seg sliten. Petter Northug svarte med seier og 100 verdenscuppoeng, hvilket betyr at nordmannen nå bare ligger 123 poeng bak sveitseren i den gule trøya.

Fortsatt er det 640 poeng igjen å kjempe om. 100 av dem deles ut i Drammen onsdag. Heller ikke der deltar Dario Cologna.

LES OGSÅ: – Overbevist om at Northug vinner

– Dario går ikke i Drammen, bekrefter den sveitsiske lanslagstreneren Guri Hetland overfor NRK.no.

– Tung og sliten

– Hvorfor ikke?

– Det har egentlig hele tiden vært planen å stå over sprinten i Drammen, for å optimalisere forberedelsene til femmila i Holmenkollen og verdenscupfinalen i Sverige. Det kunne kanskje ha blitt en endring ettersom han sto over i Lahti, men Dario føler seg tung og sliten. Derfor prioriterer han noen rolige treningsdager hjemme i Sveits, forklarer Hetland.

Hun legger ikke skjul på at sesonginnspurten nå kan bli enda mer spennende enn sveitserne hadde håpet på.

– Petter Northug viser rå form, så jeg tror det blir en kamp mellom Petter og Dario. Og jeg tror ikke det blir avgjort før siste dag av verdenscupfinalen i Sverige i neste uke, sier Hetland.

Guri Hetland

Guri Hetland innrømmer at eleven Dario Cologna er på defensiven i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Må bli piggere

Hun legger likevel ikke skjul på én ting:

– Hvis Dario skal beholde ledelsen, må han bli piggere enn han var i Lahti. Det håper vi han skal bli igjennom noen rolige dager hjemme.

De 640 poengene som gjenstår å kjempe om, fordeles slik: 100 poeng i Drammen, 190 i Holmenkollen (hvorav 6x15 i innlagte spurter) og 350 i Stockholm/Falun – 200 poeng for sammenlagtseier og 50 poeng for seier i hver av de tre første etappene

Petter Northug har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang, i 2009/10-sesongen. Dario Cologna har vunnet tre ganger, i 2008/09, 2010/11 og 2011/12.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting