NRK Meny
Normal

Sliten Cologna dropper Drammen

Trener Guri Hetland innrømmer at Dario Cologna må finne nye krefter for å holde unna for Petter Northug i verdenscupen.

Dario Cologna i VM 2013

Dario Cologna fikk sitt etterlengtede VM-gull på tremila i VM i Val di Fiemme, men det kostet krefter.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Cologna droppet søndagens klassiske 15-kilometer i Lahti fordi han følte seg sliten. Petter Northug svarte med seier og 100 verdenscuppoeng, hvilket betyr at nordmannen nå bare ligger 123 poeng bak sveitseren i den gule trøya.

Fortsatt er det 640 poeng igjen å kjempe om. 100 av dem deles ut i Drammen onsdag. Heller ikke der deltar Dario Cologna.

LES OGSÅ: – Overbevist om at Northug vinner

– Dario går ikke i Drammen, bekrefter den sveitsiske lanslagstreneren Guri Hetland overfor NRK.no.

– Tung og sliten

– Hvorfor ikke?

– Det har egentlig hele tiden vært planen å stå over sprinten i Drammen, for å optimalisere forberedelsene til femmila i Holmenkollen og verdenscupfinalen i Sverige. Det kunne kanskje ha blitt en endring ettersom han sto over i Lahti, men Dario føler seg tung og sliten. Derfor prioriterer han noen rolige treningsdager hjemme i Sveits, forklarer Hetland.

Hun legger ikke skjul på at sesonginnspurten nå kan bli enda mer spennende enn sveitserne hadde håpet på.

– Petter Northug viser rå form, så jeg tror det blir en kamp mellom Petter og Dario. Og jeg tror ikke det blir avgjort før siste dag av verdenscupfinalen i Sverige i neste uke, sier Hetland.

Guri Hetland

Guri Hetland innrømmer at eleven Dario Cologna er på defensiven i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Må bli piggere

Hun legger likevel ikke skjul på én ting:

– Hvis Dario skal beholde ledelsen, må han bli piggere enn han var i Lahti. Det håper vi han skal bli igjennom noen rolige dager hjemme.

De 640 poengene som gjenstår å kjempe om, fordeles slik: 100 poeng i Drammen, 190 i Holmenkollen (hvorav 6x15 i innlagte spurter) og 350 i Stockholm/Falun – 200 poeng for sammenlagtseier og 50 poeng for seier i hver av de tre første etappene

Petter Northug har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang, i 2009/10-sesongen. Dario Cologna har vunnet tre ganger, i 2008/09, 2010/11 og 2011/12.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld