NRK Meny
Normal

Sliten Cologna dropper Drammen

Trener Guri Hetland innrømmer at Dario Cologna må finne nye krefter for å holde unna for Petter Northug i verdenscupen.

Dario Cologna i VM 2013

Dario Cologna fikk sitt etterlengtede VM-gull på tremila i VM i Val di Fiemme, men det kostet krefter.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Cologna droppet søndagens klassiske 15-kilometer i Lahti fordi han følte seg sliten. Petter Northug svarte med seier og 100 verdenscuppoeng, hvilket betyr at nordmannen nå bare ligger 123 poeng bak sveitseren i den gule trøya.

Fortsatt er det 640 poeng igjen å kjempe om. 100 av dem deles ut i Drammen onsdag. Heller ikke der deltar Dario Cologna.

LES OGSÅ: – Overbevist om at Northug vinner

– Dario går ikke i Drammen, bekrefter den sveitsiske lanslagstreneren Guri Hetland overfor NRK.no.

– Tung og sliten

– Hvorfor ikke?

– Det har egentlig hele tiden vært planen å stå over sprinten i Drammen, for å optimalisere forberedelsene til femmila i Holmenkollen og verdenscupfinalen i Sverige. Det kunne kanskje ha blitt en endring ettersom han sto over i Lahti, men Dario føler seg tung og sliten. Derfor prioriterer han noen rolige treningsdager hjemme i Sveits, forklarer Hetland.

Hun legger ikke skjul på at sesonginnspurten nå kan bli enda mer spennende enn sveitserne hadde håpet på.

– Petter Northug viser rå form, så jeg tror det blir en kamp mellom Petter og Dario. Og jeg tror ikke det blir avgjort før siste dag av verdenscupfinalen i Sverige i neste uke, sier Hetland.

Guri Hetland

Guri Hetland innrømmer at eleven Dario Cologna er på defensiven i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Må bli piggere

Hun legger likevel ikke skjul på én ting:

– Hvis Dario skal beholde ledelsen, må han bli piggere enn han var i Lahti. Det håper vi han skal bli igjennom noen rolige dager hjemme.

De 640 poengene som gjenstår å kjempe om, fordeles slik: 100 poeng i Drammen, 190 i Holmenkollen (hvorav 6x15 i innlagte spurter) og 350 i Stockholm/Falun – 200 poeng for sammenlagtseier og 50 poeng for seier i hver av de tre første etappene

Petter Northug har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang, i 2009/10-sesongen. Dario Cologna har vunnet tre ganger, i 2008/09, 2010/11 og 2011/12.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang