NRK Meny
Normal

Slik vil van Gaal løse Uniteds scoringskrise

Manchester United sliter med å finne nettmaskene denne sesongen, men Louis van Gaal forsvarer sommerens mange spissalg.

SOCCER-ENGLAND-STK-MUN/ Stoke City v Manchester United - Barclays Premier League

DEPPA: Manchester Uniteds Wayne Rooney og manager Louis van Gaal tapte 0-2 for Stoke 2. juledag.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

På de 19 første kampene i årets Premier League-sesong, har Manchester United bare scoret 22 mål. Det er 15 færre enn både Leicester og Manchester City.

I hele sju av kampene har laget gått målløse av banen, seks av dem på hjemmebane. Manager Louis van Gaal innrømmer at det er et stort problem, og hovedgrunnen til at de er ni poeng bak ligalederne Arsenal og Leicester.

– Mangelen på mål kan løses med penger, men også på treningsfeltet. Å score mål er en kvalitet. En kvalitet vi har, men i øyeblikket mangler vi selvtillit i det avgjørende øyeblikket, eller vi må kjøpe en spiss til. Det er alltid sånn, sier van Gaal ifølge The Guardian.

Forsvarer salgene

Han kvittet seg med en rekke angripere i løpet av sommeren. Robin van Persie gikk til Fenerbache, Javier Hernández ble solgt til Bayer Leverkusen og han lot Radamel Falcao forlate klubben etter låneoppholdet. I tillegg er unggutten James Wilson utlånt.

På årets første dag hentet han tilbake 22 år gamle William Keane fra et lån i Preston, i håp om at kanskje han kan hjelpe Wayne Rooney og Anthony Martial på topp. Da smerter det kanskje å se at «Chitcharito» har scoret 11 mål på 14 kamper i Bundesliga, og blitt kåret til månedens spiller både i november og desember.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-CHELSEA

LITE MÅL: Ander Herrera fortviler etter å ha bommet på en sjanse under 0-0 kampen mot Chelsea mandag denne uken.

Foto: OLI SCARFF / Afp

– Vi kunne beholdt alle spissene, men da hadde vi hatt mange av dem på tribunen. De ville ikke vært glad for det. De ønsker seg bort, som med Hernández for eksempel, forklarer van Gaal.

Dårligst på 138 år

Manchester United har ikke vunnet en kamp siden de slo Watford 2-1 borte den 21. november. På de seks siste kampene har de notert seg tre fattige scoringer.

Resultatmessig har ikke Manchester United hatt en dårligere desembermåned på 138 år.

– Selvfølgelig ser vi alltid etter løsninger i laget. Også nå, men vi har fortsatt et godt lag og vi kan score mål. Jeg er overbevist om det. Men vi trenger også litt flaks, sier van Gaal.

Aldri slått Swansea

Lørdag tar de imot Swansea på Old Trafford. En motstander van Gaal aldri har slått. Uansett utfall, er forventningene til dette overgangsvinduet store. Man nederlenderen advarer klubbens supportere.

– Jeg må råde fansen til ikke å tro på alt i media, for det stemmer ikke alltid. Vi må kjøpe spillere som kan bidra i laget og være på vårt nivå. Det er ikke lett å kjøpe i januar, så ikke tro alt du leser, sier van Gaal til klubbens TV-kanal.

Siste nytt

 • Cavaliers klar for ny NBA-finale

  LeBron James sto frem som den store spilleren da Cleveland Cavaliers kom seg til sin fjerde NBA-finale på rad.

  James gjorde 35 poeng i den avgjørende semifinalen mot Boston Celtics. Cavaliers vant 87-79, og dermed 4–3 i kamper.

  Cavaliers Celtics Basketball
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk