Normal

Slik vil Northug fullføre sitt drømme-VM

FALUN (NRK): Med to gull rundt halsen vil Petter Northug ha mer. Her er planen fra resten av VM.

Petter Northug

GULLGROSSIST: Her viser Petter Northug fram sitt andre gull av tre mulige hittil i VM. Men han vil ikke stanse der, han jakter på tre til

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Petter Northug gliste godt etter å ha mottatt sin andre gullmedalje av tre mulige på torget i Falun søndag kveld.

Allerede da var fokus flyttet framover. For lite blir historie så fort som et skirenn, og de viktigste renne er de som ikke er gått.

Derfor har Northug allerede klare planer for de tre siste distansene.

Mandag har det vært fridag, og heller ikke tirsdag skal Northug gå konkurranse. Onsdag er det 15 km fristil på programmet.

Der er Petter Northug regjerende verdensmester, hvilket betyr at han har friplass på laget.

Skal åpne knallhardt

Nettopp friplassen som tittelforsvarer, kan få innvirkning på Northugs satsing i konkurransen.

– Jeg skal bruke muligheten godt. Jeg kommer sikkert til å ta litt sjanser der og gå for medalje og gull, og så får det heller skjære seg hvis det ikke går, sier Northug.

Det betyr at Northug kanskje bryter om han ikke ligger godt an og føler seg bra tidlig i løpet.

– Jeg kommer i hvert fall ikke til å åpne kontrollert og prøve å gå meg inn i et godt løp. Det blir heller å åpne knallhardt, fastslår han.

Fredag er det stafett i Falun. Da vet alle hvor lista ligger for Northug, som faktisk har gått Norge inn til seiere i alle de fire VM-stafettene han har gått.

– Blir en sliter

– På stafetten går jeg mest sannsynlig siste etappe. Der må man bare være forberedt på flere scenarier. Stafett er som kjent stafett, og mye kan skje. Det vet vi fra tidligere mesterskap, så man må bare være forberedt på gå ut alene, å gå ut bak – og sammen med teten, sier Northug.

Etter stafetten gjenstår bare kongedistansen, femmila. Petter Northug vant tre internasjonale mesterskapsfemmiler på rad i 2009, 2010 og 2011, men ser ikke på seg selv som favoritt denne gangen.

– Femmila blir en sliter. Men så lenge formen er bra, ser jeg ikke mørkt på å gå femmil i denne løypa. Selv om vi går to forskjellige femkilometer-sløyfer to ganger hver, ser jeg på det som en tier. Løypa passer meg bra, og det gjør avslutningen også.

Vil kjempe om det gjeveste

Petter Northug - Gull 2011 Oslo 50 km fristil, fellesstart

TREDJE STRAKE FEMMILSGULL: Her går Northug til topps på femmila i Holmenkollen i 2011 - hans tredje strake mesterskapstriumf på distansen. Han har ingenting imot å vinne igjen i Falun

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Blir det mange gull av dette?

– Det får vi se. Jeg håper å være med og kjempe om medalje når jeg stiller opp onsdag, det ville gjort meg veldig fornøyd. Fredag vet vi at bare gull er godt nok. På femmila stiller jeg som outsider, men jeg håper selvfølgelig å kjempe om det gjeveste, sier Petter Northug.

Han tok tre gull under VM både i Liberec 2009 og Holmenkollen 2011. Nå ligger han godt an til å klare minst det samme.

Siste nytt

 • Serie B stoppet inntil videre

  En domstol har stoppet Italias Serie B på ubestemt tid. Da Bari, Avellino og Cesena gikk konkurs i sommer, startet Serie B sesongen med bare 19 lag.

  Men flere lag protesterte, og har fått rettens medhold. Serien er stoppet etter tre runder.

  Avgjørelsen som serien skal utvides til 22 lag, faller trolig fredag.

 • Torino ut av OL-kampen

  Den italienske søknaden om vinter-OL 2026 er redusert til to søkjarbyar etter at Torino har trekt seg. Berre Milano og Cortina er no med i Italias fellessøknad.

  Torino arrangerte OL i 2006, og det var meininga at fleire av anlegga frå den gongen skulle brukast i eit nytt OL.

  Marsipankake
  Foto: Heiko Junge / SCANPIX
 • Ny styreleder i Antidoping Norge

  Thorhild Widvey er valgt til ny styreleder i Antidoping Norge (ADNO). Widvey er tidligere kulturminister og har også en periode bak seg som styremedlem i WADA.

  Thorhild Widvey
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Team Ingebrigtsen
Mesterligaen: 1. runde