Hopp til innhold

Slik var den åttende etappen

Thor Hushovd beholder den gule ledertrøya i Tour de France etter den åttende etappen. Vi fulgte dramaet direkte.

Thor Hushovd i gul ledertrøye i Tour de France

Thor Hushovd leverte en kraftprestasjon av de sjeldne og beholdt den gule trøya på den tøffe fjelletappen i dag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

  • Les mer om Hushovds fantastiske prestasjon her!

17:08: Rui Costa vant etappen foran Philippe Gilbert og Cadel Evans.

17:07: Edvald Boasson Hagen kom i mål 27 sekunder bak Rui Costa. Hushovd ble nummer 16.

17:02: Rui Costa vinner etappen etter å ha sittet i brudd i hele dag! Og Thor Hushovd beholder den gule trøya! Utrolig innsats av Hushovd å holde følge med hovedfeltet helt til mål på denne tøffe etappen!

17:01: Contador og Andy Schleck setter opp tempoet. Så går Gilbert! Nå skjer det mye i hovedfeltet.

17:00: Én kilometer før mål leder Rui Costa, men Vinokourov kommer rett bak! Hovedfeltet har fått opp dampen også.

16:56: Med tre kilometer igjen ligger Vinokourov an til å ta den gule trøya. Hushovd sitter i hovedfeltet fortsatt i hovedfeltet, men Vinokourov er bare 20 sekunder bak teten.

Se kart og les om Tour de France her

16:53: Fem kilometer igjen! Både gruppa til Vinokourov og hovedfeltet tar noen små sekunder på teten, men utbryterne har fortsatt over et minutt ned til hovedfeltet. Hushovd og Boasson Hagen sitter fortsatt i hovedfeltet.

16:48: Syv kilometer igjen, og den siste bakken begynner. De fremste utbryterne er i overkant av ett minutt foran hovedfeltet, mens Vinokourov og co er omtrent midt mellom teten og hovedfeltet.

16:42: De fire rytterne i tet rykker og kniver som besatte. Avstanden ned til hovedfeltet fortsetter å minke, nå har de 1,11 ned til Hushovd og co. Gruppa til Vinokourov ligger rundt 30 sekunder bak kvartetten i tet.

16:40: BMC foran i hovedfeltet med Thor Hushovd rett bak. 12,8 kilometer igjen.

16:37: Hovedfeltet - med Boasson Hagen og Hushovd - tar kraftig innpå utbryterne, men mellom der ligger seks ryttere som kan bli farlige. Alexandre Vinokourov kan overta den gule trøya fra Hushovd om differansen holder seg.

16:33: Det er 20 kilometer igjen av etappen, og Thos Hushovd og Edvald Boasson Hagen ligger i hovedfeltet, litt under to minutter bak teten. Én bakke gjenstår, en tredjekategoristigning som starter 6,5 kilometer før mål.

16.24: Alexandre Vinokourov prøver seg, og stikker fra hovedfeltet.

16.23: Spenningen stiger og ennå er både Hushovd og Boasson Hagen godt plassert i hovedfeltet.

16.22: Nå er de tre blitt redusert til to. Det vil si Garderen og Rui Costa,

16.14: Utbryterne setter opp tempoet, og de ni blir redusert til tre stk anført av van Garderen. En rytter fra Astana fra hovedfeltet prøver seg idet klatringen begynner.

15.58: Avstanden nå er kun 3.05 min.

15.56: Hovedfeltet begynner å ta inn på de ni nå. Astana har flyttet opp store deler av laget sitt, og tempoet har økt.

15.49: De ni utbryterne som gikk i brudd etter en halv time er:

Riblon (AG2R), Costa (Movistar), Zandio (SKY), Engels (Quickstep), El Fares (Cofidis), Zingle (Cofidis), Van Garderen (HTC-Highroad), Gautier (Europcar), Kolobnev (Katusha).

15.43: Det er 50 km igjen til mål for utbryterne.

15.42: Thor Hushovd ligger fortsatt godt plassert langt fremme i hovedfeltet.

15.35: Amerikanske Chris Horner er for øvrig ferdig i årets Tour de France etter gårsdagens velt på den 7. etappen av rittet. En talsmann for Radioshack-laget fortalte lørdag at 39-åringen blir værende på sykehus i helgen.

15.32: Utbrytergruppen er fortsatt i ledelse. De er nå ca 4 min og 50 sek foran hovedfeltet. Det er rundt 60 km igjen til mål.

15.24: Forventet målgang er kl 17.16.

15.18: Russiske Kolobnev tok klatrepoenget på etappens andre fjerdekategoristigning.

15.12: Thor Hushovd ligger godt an fremme i hovedfeltet sammen med Cadel Evans. Ifølge den franske Tour de France-nettsiden smiler han og slår av en prat med Thor Hushovd!

15.10: En av de ni, El Fares på Cofidis-laget, punkterte, men fikk raskt skiftet dekk.

15.04: Det nærmer seg etappens andre fjerdekategoristigning. Der tildeles det ett klatrepoeng. BMC fører an i hovedfeltet.

14.55: Dagens etappe har en krevende 11 km lang stigning før mål, og her vil antagelig mye avgjøres under dagens etappe. Derfra er det 25 km til mål.

14.46: De ni i tet har begynt på de siste 90 km av dagens etappe.

14.41: Pierre Roland må stoppe opp etter at jakken hadde viklet seg inn i hjulet på sykkelen.

14.39: Astana-rytteren Roman Kreuziger har konsultert legen. Han var involvert i veltet på den 7. etappen.

14.36: Avstanden til utbrytergruppen er på rundt 5.40 min.

14.21: Gilbert i hovedfeltet kapret seks poeng, Rojas fem poeng. Ventoso: fire poeng, Cavendish: to poeng, Roelandts: ett poeng.

14.20: Christophe Riblon tar 20 spurtpoeng i den innlagte spurten.

12.19: De ni utbryterne er: Riblon (AG2R), Costa (Movistar), Zandio (SKY), Engels (Quickstep), El Fares (Cofidis), Zingle (Cofidis), Van Garderen (HTC-Highroad), Gautier (Europcar), Kolobnev (Katusha).

14.15: - Jeg gir på selvsagt, men finalen er altfor hard for meg. Det handler om å overleve dagen, men samtidig henge med så lenge det lar seg gjøre. Man må respektere den gule trøyen også, sa Thor Hushovd til NTB før etappestart lørdag.

14.02: Det er mindre enn 10 km til den innlagte spurten. Utbrytergruppa på ni ryttere leder med 5.50 min på hovedfeltet.

14.00: Julien El Fares (Cofidis) tok klatrepoenget opp stigningen Côte d'Evaux-les-Bains.

13:48: Det har begynt å regne over rytterne. Hovedfeltet er 5,15 minutter bak bruddet idet de ni i front straks tar fatt på dagens stigninger. Herfra går det jevnt oppover til andrekategorifjellet omtrent 25 kilometer før mål.

13.35: Av de ni i brudd, er det kun Christophe Riblon, som noensinne har vunnet en Tour-etappe.

13.16: Cadel Evans er en av favorittene til å ta over den gule trøya etter dagens etappe. Han har pustet Thor Hushovd i nakken i flere dager i kampen om trøya, og har nå muligheten til å sikre seg den.

- Så langt har alt gått etter planen, alt har gått veldig, veldig bra, siteres han på Tour de France sin hjemmeside.

13.07: Avstanden har økt. Det er nå 2.30 min mellom de ni og hovedfeltet etter 34 km.

12.55: Avstanden til hovedfeltet er nå på 1.05 min. En tiende rytter, Coyot, tok opp jakten på de ni utbryterne, men ble raskt innhentet. Hovedeltet styres av BMC, med Cadel Evans i spissen.

12.46: De ni utbryterne er: Riblon (AG2R), Costa (Movistar), Zandio (SKY), Engels (Quickstep), El Fares (Cofidis), Zingle (Cofidis), Van Garderen (HTC-Highroad), Gautier (Europcar), Kolobnev (Katusha). De har nå en ledelse på 35 sekunder.

12.40: En gruppe på ni ryttere har gått i brudd, men får kun en knapp ledelse på hovedfeltet.

12.35: Rittet er i gang og det er syklet fem kilometer. Det har vært et par utbruddsforsøk.

12.25: Velkommen til LIVE-dekningen av den 8. etappen av Tour de France. Lørdag går etappen mellom Aigurande og Super-Besse Sancy. Det er en strekning på 189 kilometer.

I dag skal rytterne opp i høyden. Fjelletappen har en krevende 11 km lang stigning før mål, og her vil antagelig mye avgjøres under dagens etappe. Derfra er det 25 km til mål.

Hjemmesiden til Tour de France

Les også: Derfor kan Wiggins-bruddet hjelpe Boasson Hagen

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

    På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i Serieligaen. Avgjørelsen falt på straffer.

    De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

    Dermed er Aston Villa klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

    Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

    I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen.

    Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens Lille-kaptein Benjamin André stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen.

    Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

    Aston Villa jubler for avansement til semifinalen i Serieligaen etter straffeseier over Lille
    Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal