NRK Meny
Normal

Bolts manager om kritikken: – Det stemmer ikke

Usain Bolt og Tyson Gay blir kalt feige fordi de ikke tør å møte hverandre oftere. – Det stemmer ikke at de unngår hverandre, sier Bolts manager til NRK.no.

Usain Bolt og Ricky Simms

Usain Bolt og manageren Ricky Simms (t.h.) hevder de ikke unngår møter med Tyson Gay, selv om Bolt ikke har løpt mot Gay utenom mesterskap siden 2010.

Foto: STAFF / Reuters

Gay

Tyson Gay, verdens raskeste mann på 100-meter denne sesongen, har ikke møtt Usain Bolt utenfor mesterskap siden 2010.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / Afp

– Hvis Barcelona og Manchester United møtes hver uke, blir det kjedelig i lengden. Det er klart det er bra å møtes en gang i blant, men det er bedre med noen store høydepunkter, sier Bolt-manager Ricky Simms.

Flere friidrettsutøvere NRK.no har snakket med, inkludert den norske sprinteren Jaysuma Saidy Ndure, mener at Usain Bolt, Tyson Gay og resten av verdenstjernene i sprint er feige som ikke tør å konkurrere oftere utenfor VM og OL.

Bolt og Gay har ikke løpt mot hverandre utenom mesterskap siden 2010.

– Det er kjedelig. Ingen vil måle seg mot hverandre. I hekk, kule og spyd møtes de beste hver gang, men ikke i sprint. Jeg kan bare kalle det feigt. Du kan ikke komme og si at dere ikke skal møtes før VM. Det er bare tull, sier «Jays».

Løper en togtur unna hverandre

Bolts manager hevder de sjeldne drømmeduellene ikke skyldes feige sprintere. Han mener det er planlegging fram mot VM som gjør at stjernene ikke møtes.

– Det stemmer ikke at de unngår hverandre. Alle vil være i form til VM. Vi jobber med vår plan for sesongen og Gay har sin plan, sier Simms.

Denne uken var både Gay og Bolt i aksjon i Europa. Gay løp i Lausanne på torsdag, mens Bolt løp i Paris på lørdag. Likevel var det aldri aktuelt at de skulle møtes.

Noe av grunnen er at arrangørene ikke alltid har råd til å betale for to superstjerner, mener Bolts manager.

– Det hender selvsagt at vi spør om hvilke utøvere som skal være med på forskjellige stevner. Hvis en arrangør blar opp mye penger vil saken alltid bli vurdert, men det er dyrt å samle alle de beste i verden, sier Simms.

Jaysuma SaidY Ndure og andre friidrettsprofiler mener verdens raskeste sprintere møter hverandre for sjelden.

Se NRKs reportasje om hvorfor verdens største sprintstjerner møtes så sjelden.

Bolt: – Du trenger noen til å presse deg

Usain Bolt har slitt med skade i starten av sesongen, men var tilbake i kanonform i går. På NRK.nos spørsmål om at fansen ønsker flere superdueller, svarer Bolt at alt nå handler om klimakset i VM.

– Alt bygger opp mot VM. Vi kommer nok begge til finalen der. Dere kommer til å få se et stort show. Det kommer til å være klimakset, og jeg vil være klar, sier Usain Bolt.

– Ville du løpt raskere her om du ble presset av en Tyson Gay i toppform?

– Jeg vet ikke. Jeg ga alt, sier Bolt, til NRK.no.

– Du trenger alltid noen som kan presse deg til å yte ditt beste, fortsetter han.

Bolt, Blake og Gay

Tidenes tre raskeste menn har bare løpt i samme felt én gang, i OL-finalen på 100-meter i London i fjor sommer. Her er de tre side om side: Usain Bolt, Yohan Blake og Tyson Gay.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– De er redd for å få egoet sitt såret

Det er langt vanligere med toppede Diamond League-felt i andre friidrettsøvelser. For eksempel er høydekonkurransene, spydkonkurransene og hekkekonkurransene sterke.

Hekkeløperne mener Bolt og Gay burde kunne møtes oftere, som stjerne gjør i hekkeløp.

– Det er ingen hemmelighet at de unngår hverandre. Det er åpenbart. Hvis Bolt deltar, er Gay borte. Hvis Bolt er med, er ikke Blake (Yohan) med. Du ser aldri at de beste møtes, sier hekkeløper og OL-vinner Aries Merritt til NRK.no.

– For å være ærlig, jeg tror at de er redd egoet deres skal bli såret. De vil ikke ta risikoen og ofre seg. Sprinterne er redd for at motstanderen skal få et mentalt overtak, sier Ryan Wilson.

Mener sprint er annerledes enn hekk

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure er en av flere friidrettsutøvere som mener sprintstjernene møtes for sjelden.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bolt-manager Simms mener sprinterne har andre fysiske utfordringer enn andre idrettsutøvere.

– De (hekkeløperne) er kanskje mer glad i å konkurrere med hverandre. Det er en større risiko å jakte supertider og hundredeler på sprint. Da risikerer du å skade deg. Kroppen må være forberedt, sier Simms.

– Tennisspillere og formel 1-førere møter hverandre hele tiden, men sprinterne har en helt annen type belastning på kroppen. De kan ikke ta de samme sjansene, sier manageren.

– Ikke et nytt fenomen

Simms mener det ikke er nytt at sprinterne sparer mye krutt til VM og OL.

– Tyson Gay sa det bra selv en gang: De kan ikke presse seg maksimalt hele tiden. Det kan slå tilbake på deg selv og du kan bli skadet inn mot et mesterskap. Det er en risiko de ikke kan ta, sier Simms.

– Det har alltid vært få dueller mellom sprinterne. Slik var det mellom Asafa Powell og Justin Gatlin også. Alt handler om å bli fysisk og mentalt oppbygd før mesterskap. Men jeg kan forstå at folk vil se stjernene konkurrere oftere. I slutten av sesongen tenker folk tilbake og spør hvem som vant mesterskapene.

– Utøverne kan ikke tenke på at de skal tilfredsstille fansen. De må tenke på at de skal vinne og prestere på et høyt nivå, sier Bolts manager.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag